Eirks läge är förvirrat

Skönt slapp dag idag. Fikat med barndomskompisen Victor, som jag återfann käkandes glass på Montis i våras. Sedan shoppade vi (visar på tisdag - spontanspenderade!) och såg Farväl Falkenberg här på Lappis.

Varvade filmen med att springa ner till tvättstugan för min absoluta hatsyssla. Och snart börjar den här sagan bli virrig.

På grund av ett torkskåp som endast blåste kallluft, måste all tvätt nu hänga i badrummet. När allt så var inhängt kom jag på att jag inte hade duschat än. Så ut med kläderna halvvägs ut i rummet. Varpå jag kom på att jag skulle gå på toa. In med grejerna i duschen igen. Varpå jag skulle duscha. Ut med grejerna igen.

Och så dödsstöten. Färdigduschad och halvtorkad, så där så man just börjar bli lite kall:

PIIIIIIIIP PIP PIIIIIIIP PIP PIIIIIIIIIP PIP PIIIIIIIIIP PIP PIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIP

Brandvarnaren! Ut rusar jag i lägenheten, handduken virad ifall någon granne skulle undra vad som står på. Sniffar runt bland dator och tv och andra brandmisstänkligheter, samt öppnar fönstret så att en droppande Erik blir ännu kallare.

PIIIIIIIIP PIP PIIIIIIIP PIP PIIIIIIIIIP PIP PIIIIIIIIIP PIP PIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIP

Den slutar ju inte pipa! Inget luktar rök!! Upp på en stol för att trycka runt på mackapären, innan den till slut tystnar. Jaha, vad var det???

Kan en varnare reagera på vattenånga?? Kunde ju nämligen inte stänga badrumsdörren på grund av ett visst torkställ.... Svar någon?


Har i alla fall tolkat allt som att det abdikera för dagen. God natt!

En vältickande biologisk klocka och skånska Hundar

10.36.

Då är tydligen min inre väckarklocka inställd på ringning. Andra dagen i rad som jag vaknar, halvtrött fortfarande, men utan att kunna somna om igen. Och kollar på klockan. 10.36, exakt. Två dar i rad! Oberoende av om jag har sovit dryga nio eller fem timmar verkar det som.

Igår var det festival, Popaganda på Eriksdalsbadet. Fick ett riktigt euforiutbrott och var nära att börja gråta av glädje och dans, när Familjen körde sin Det snurrar i min skalle. Har du inte sett den fantastiska videon än, kolla detta:

http://www.youtube.com/watch?v=QfU-4Y4_akY

Annars var det Bob Hund som imponerade mest. Har aldrig hört dem innan, knappt hört en låt tror jag. Men låtarna var riktigt bra och mellansnacken var de roligaste jag hört!
Vitt vitt vitt
Och sångaren hoppade runt som en galning på högtalarna, och slog sönder stolar så jag fick känna mig som en riktig rockare! Jo för jag stod ju där och såg honom göra det. Eller? Jaja jag förstår åtminstone.

Så creddigt att det inte är sant!

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

Det blir Popaganda! Tjohoo.

Seg som vanligt ju, festivalen har ju idag hållt på sen 13. Men i sen erikisk anda kan jag ju inte göra mig klar förrän lagom till kvällen. Ska till Rikard nu och skriva ut biljetter (ibland är livet bajs utan skrivare) och sedan till Stephanie för att gå mot Eriksdalsbadet. Popipopipop!

Ha en trevlig lördagsafton. Många högtidliga hälsningar.

Erik Ingvert

Kanske. Snart. Inte riktigt än.

Nepp det funkade inte. Knappt ens vinjetten.

Kanske när det blivit mörkt. Men nu skiner solen. Och det är tyyp sommar.

Inte ens jag. Inte ens jag! Helga natt kan gå an inom några veckor, men detta är heligt. Man ska var hemma, det ska vara december. Man ska kunna dricka glögg, och käka pepparkakor, och en gammal adventsljusstake ska stå och sprida sitt artificiella sken i vardagsrummet. Då, först då, går det an.

Om du inte är lika disciplinerad som jag, det är ju trots allt alldeles underbart klockrent! Stor konst:

http://www.youtube.com/watch?v=pU3_pFvL8Lw&eurl

.

God jul.

Tantfniss

Det gurglar till i falsett. Ena handen svänger kvinnligt och nervöst och benen svajar lite käckt och regelbundet. Det är ett lågtryck över Frankrike.

Vad skrattar hon åt? Ja, har någon någonsin hört en applåd för tysk humor (retorisk fråga).

Kul är det i alla fall, om man är svag för nervösa fnissattacker på morgonteve:
http://www.youtube.com/watch?v=fttToYwL-nY&eurl

Vadå att hennes stackars barn skämdes?

Wickie wacky woo waa

Grattis Wacko, 50 idag. Hoppas din näsa inte faller sönder och att din hjärna samt hud repar sig lite.

Pjuu vad trött jag är nu. Presenterat våra fiskfakta, och fått en ny uppgift, mer i skolans riktiga anda: tre bilder på temat ljus ljus och vatten till onsdag. Det var alla instruktioner. Shit vad kul! (Oironiskt)

Suttit i sängen nu och käkat lite choklad. Korridorsmiddag ikväll. Men orkar knappt. Får väl gå ut och visa mig lite, sen blir det Pink Floyd-dokumentären igen. De var tydligen arkitekter!

Chokladkram, Erik

Två små röda i gröten

Min nya hälsocoach Sofia (/klasskompis som jag träffade för första gången på dryga två månader igår) har lärt mig att ett rönnbär om dagen gör att man inte blir förkyld.

Slog till med två idag. Ett för att stoppa den förkylningen som väntar runt hörnet för att bita tag i mig, samt ett för att stoppa dem som inte sett mig än.
Två små nyttiga grejer
De må vara nyttiga. Men jag lär inte sitta och käka dem som snacks.

Surt sa Erik.

Det är svårt att hålla...

...koncentrationen uppe. Varit i skolan fyra timmar.

Oj oj. Mycket längre än jag fokuserat hårt på någonting på hela sommaren!

Oj oj oj. Hur ska detta gå.

Första uppgiften: undersöka Stockholms innerstads marina liv. En av de konkretaste frågeställningarna på länge...

In i flummighetens hårda grepp

Nu bär det av. Tunnelbanan (eller ska jag hurtbulla mig och ta cykeln (och spara in 40 kr på SL-remsan (vilket jag skulle kunna spendera på köpe-mat (det hade känts lite lyxigt)))) in till Tekniska och promenera trappan upp till Arkitekturskolan igen.

Åter i tuschpennornas och skisspapprenas våld. Dags att tänka på skalor igen, och vinklar, och vrår.

Och det är dags att koppla av min konkreta hjärna som har varit igång hela sommaren. Bort med "sova", "det är varmt" och "mm vilken god kaka". In med "planlösningens inre logik", "vilken känsla ska den här fasaden ge besökaren" och "hmm nu fattar jag nog inte riktigt.."

Och åter in i Stockholms finaste fulaste byggnad.

Vacker. På något sätt. Typ.

I bloggvikariens spår

Till att börja med: stort tack till min lille blogg-prao Rikard som så vackert beskrev min fula kladdkaka i förra inlägget. Här kommer bilden han lovade:
Mmmm...smakade faktiskt lite bättre än den såg ut!
För innehållsförteckning, se Rikards inlägg nedan. Det är alltså en kiwiglasyr jag testade under nougaten. Som alltså inte såg så aptitlig ut...

Efter kladdkakan (förrätt) åkte jag till BarCelona på Kulturhuset för middag med en nära släkting. Min mammas kusins hustrus kusin (dvs mina sysslingars mors kusin). Vi träffas regelbundet, en gång om året, och åker oss kräksugna på Gröna Lund. Har inte blivit något Grönan än i år, så vi fick improvisera fritt för att få in vår träff. Så här gott såg den spanska plockmaten ut:
Ta med fingrarna bara!
Mmm...hade det bara varit typ 20 grader varmare hade man kunnat tro att vi var i Spanien på riktigt!

För övrigt anser jag att skolan börjar imorgon.

En hektisk dag!

Nu har jag ätit kladdkaka! Nutella i mitten å en glasyr med kiwi i på toppen (såg för jävlig ut dock, liknade nåt äckligt...) så var tvungen att hyvla lite nougat ovanpå för att slippa se... Blev väldigt delikat! Till kakan dracks lite Macleod's Speyside 8 årig. Passade utmärkt till.

Bild kommer senare, jag vet att ni sju som läser min blogg längtar...


Nana ni na na nina

Dagens boktips! Läser Flyga Drake just nu, om ett par afganska pojkar under sjuttio- och åttiotalet. Låter halvkul kanske, men man sugs in att fortsätta läsa, och den är otroligt fängslande skriven.
Sliten? Nej den har bara varit blöt
Har bara kommit 100 sidor, men visst ser det ut som att många före mig har prasslat sig igenom sidorna? Jag är dock första läsaren. Den råkade ligga i mitt tält i Arvika. Den dagen då det ösregnade. Den dagen då yttertältet blåste av. Den dagen mina grejer blev en aning fuktiga. Helt otroligt att inte boken omformade sig till en klumpt pappersmassa!

Blind? - Nej nej jag ser prima

Just hemma nu. Firade av det storslagna sommarlovets återtåg till de glömda kalendrarnas tillvaro. På F12. Ett av de flumsnobbigaste ställena i Stockholm. Med sjukt skön musik. Det snurrar i min skalle, följt av Jag är en vampyr. Tecknet på en DJ med sofistikerad smak.

Cyklade dit och hem. Regn. Piss. Dock uppehåll på vägen hem. Passade på att plocka ur linserna halvvägs. Orkade inte sätta på glasögonen som låg trygga i väskan, utan tänkte jag kunde fortsätta resten ändå.

Jag överlevde. Mötte nämligen inte en enda bil. Men kan ju inte skryta att jag ser särskilt exemplariskt utan hjälp. Typ så här ser det nog ut när jag tar av glasögon/linser:

Konstigt att jag ändå var lite nervös på vägen hem? Även om klockan närmade sig 02 och gatornas användare var få.

Oj nu slocknade nästan mina ögon. Undrar varför jag sitter här. Gonatt! /Erik

Okej, jag förstår varför det är ett yrke.

Jag var nyss och klippte mig. Ganska nära härifrån.

I badrummet. Tänkte bara putsa till lite som jag tyckte frisören hade missat sist.

Shit! Jag förstår att det krävs några år i skolan för att få ha saxen som arbetskamrat! Att hålla håret med ena handen och klippa med andra. Och se det hela spegelvänt. Nej. Inte bra. Ni får inte se resultatet på huvudet. Men kan bjuda på de avfallna stråna:
Klipp klipp klipp. Det var gratis! Vilket klipp! Ha ha. Förlåt.

Fotsvett mot näsan.

På tal om ingenting, tror att ni är många som har undrat hur jag ser ut med en nylonstrumpa över huvudet. Jo, så här:
Nylonnäsa

Ikeas nya soundtrack!

Visst var det skönt att Benno och jag till slut kunde få ihop det, efter ett år av suktande. Men det bästa på Ikea igår var ändå precis när det blev stängningsdags. "Varuhuset har nu stängt, var god gå till kassan" kunde man ju vänta sig från högtalarna. Sedan följde: militärmarch! Så här lät det ungefär:

http://www.youtube.com/watch?v=bo_93HWTyrk

Till Colonel Bogey March började alla marchera mot nedre plan. Kundvagnarna fulla och klackarna i takt. En spänd, stolt förväntan låg tung i luften, tillsammans med en stark nostalgikänsla från Disneyland!

Disneyland förresten! I oktober kanske!! Vänta Snövit, här kommer jag!!!

Inte bara jag som gillar...

Martin, denna är till dig: Världens roligaste reklam, den där massa folk rabblar Änglamark-varor lite halvbra, har visst ett fan till förutom mig:
http://www.tjuvlyssnat.se/stockholm/han-ville-bara-replikera-med-cider-flingor-cashewnotter

Från tjuvlyssnat.se

Nya accesoaren - en man!

Titta noga på denna bilden:
Den med vinflaskan mitt i - där har du den
Vad är det som gör looken komplett? Är det den fundersamma handen mot munnen? Är det de blårandiga fjollstrumporna? Är det Gert Wingård-boken som ligger oläst strax under min ena blårandiga fjollstrumpa? Eller är det kanske den syslöjd-sydda kudden som jag nästan sitter på?

Nej. Det är han i bakgrunden. Röd och fin.

Benno heter han och jag fann honom på Ikea. Pappa och jag tänkte, när vi ändå ska dit och käka köttbullar kan vi ju lika gärna handla lite. Förutom lille Benno blev det lite kökgrejer. Ifall jag någon gång skulle lyckas få en lägenhet med eget kök...

Efterlysning! Få tag på denna bulle!

Mest för din egen skull, jag har ju provat. Men köp en chokladbulle på NK! Inte bara för att få skryta med en äkta NK-påse, utan också för att detta är en guldklimp i bullevärlden. Som vanligt vetebröd, men med chokladfyllning lite à la chokladwienerbröd.
Mmmm choklad....och bulle....i ett...
Se så, ta bussen till Nordiska Kompaniet nu! Eller tåget om det krävs. Eller flyget. Det är värt det!

/Kladdkakan

Som i en ny tidszon

Pappa ringde och väckte mig 9.30 idag. Heelt lagom! Tio timmars sömn och jag är en ny människa! Känns lite konsigt också. Att vara vaken så här tidigt och inte vara redo att dra till gymmet (ont i halsen - vill inte bli förkyld!).

Igår var nog första gången på några månader som jag var i säng före midnatt. Har kört på sommartid.

Pappa kommer hit ikväll. Och han har bil! Hoppas på en tur till Ikea :) Har kännts störigt hela sommaren i Älmhult. 500 meter till varuhuset, men meningslöst att köpa något och sen släpa upp på tåget. Och här är det världens projekt att ta sig dit.

Skyllen kommer av sig själv...

Sålt glass på Montis för första gången på länge idag. Kul att vara tillbaka.

Och jag är så glad att jag faktiskt fortfarande är 21. Att det faktiskt fortfarande går att gå ut natten innan man jobbar. Även om jag mådde lät skit fram till typ lunch. Men det var inga problem att sköta jobbet.

För igår blev det Spy Bar efter "kräftskivan". Haha vilket roligt ställe det är... Riktigt saftig inträdesavgift, och det man betalar för? Två barer, lite stuckatur och kristallkronor.

Nu ska jag typ snart sova. Har lite sömn att ta igen...


Kräftskiva! Eller typ. Jo men det är ju kräftor!

Haha ta-dah. Det blev en kräftskiva i år också! Här sitter vi med Hallands Fläder, halvtorra viner och fiskdoftande fingrar.
Där uppe.

Det uppe till höger är kräftstjärtar under dill. Kom på på Prisextra klockan 17, att kräftor behöver ca 15-18 timmar på sig att tina. Det är inte 15-18 timmar mellan klockan fem och åtta. Tyvärr. Så det blev lite nödlösning.

Och västerbottenpajen blev en bit bröd med smör och ost. Men tack ändå för receptet mamma.

DEMENTI Det är ju självklart inte Kiss som ligger bakom New York Groove, utan ex-medlemmen Ace Frehley. Förlåt Rikard för all sveda och värk!

/Kräftan

Om ett par före detta röda skor

Den stora frågan är: varför sitter jag uppe och käkar leverpastejmackor och gröt? Nu? När jag somnade strax efter pingisnederlaget i morse.

Oavsett varför var det en kul kväll igår! God biff på Jensens med Rikard och Fille, sedan till slut 90's härliga eurodisco-röj på Riddarholmen. Skön blandning av glada, ironiska ungdomar, Backstreet Boys-konserter på plattskärmar och Victoria Silvstedts ooodödliga Hello Hey.

Men mina skor var ju röda innan! Någon som har ett tips på hur man städar tygskor?
Köpte dem i Geggamoja stad.

Nu ska jag iväg. S

Nu kan jag dö!

Eller ja, helt färdiglevd är jag väl inte. Men jag har upplevt ett litet ögonblick som gjorde hela mitt kommande långa liv värt att leva! Ett underbart måste-ögonblick av förvirring och hjärnsläpp som liknar inget annat.

En enda uppåtgående rulltrappa är igång. T-bana universitetet halv fyra. Nyligen tillnyktrande studenter på väg hem till sina möglande Ikea-sängar. Och plötsligt stannar trappan. En överraskad hjärncell pirrar synkroniserat till i alla trappåkares huvuden. "Vad hände nu? Vad händer nu?! Jag är fast!". 

Och det dröjer två långa sekunder innan någon börjar röra sig och får igång ett slött trampande lämmeltåg uppför trappan.

Mer om ikväll imorgon. Godnatt.

Godmorgon?!

Va?? Jag vaknade nyss!

Jag har i och för sig varit vaken innan idag. Gick upp elva och käkade frukost. Tänkte gymma men segade så det fick bli lunch också. Och sedan var jag så fruktansvärt trött så jag gick och tupplurade. I en och en halv timme!

Hallå vad är detta? Ska man inte vara utvilad inför skolstarten?

Bara jag inte blir förkyld igen...

I'm back. Back in the Stockholm groove.

Tänker så klart på Kiss-låten New York groove. Grym låt. Men bor ju inte i New York.

Vad har jag gjort idag, första hela dagen i Stockholm efter Älmhult-semestern? Först och främst: jag har simtränat! Otroligt skönt att göra några längder frisim och till och med våga sig på lite fjäril. Blev så sugen att börja igen när jag såg OS-simningen. Har årskort här nu:
Lite större än Haganäs
Och nu en äcklig tankte. Du kan faktiskt sluta läsa för detta är något du alls vill läsa om. Men jag satt i bastun och tänkte. Hur mycket snusk finns det inte i de där heta träbänkarna egentligen? Jo det flesta sitter ju på handdukar, men alla andra! Nakna, svettiga rumpor och hudavlagringar. För att inte tala om vad en blöt prutt skulle kunna lämna efter sig. Haha vad var det jag sa, nu sitter du där och klöks! Jag sa ju faktiskt till om att inte läsa.

Ja, jag använder självklart handduk!

Shoppat lite också. Återuppväckte tillfälligt mitt gamla Disneynörderi och köpte två böcker. Samt smet in på Weekdays när det började ösregna. Detta var vad jag fann:
Cheap cheap monday
Byxorna kan vara kul vid utgång nån gång, och den otajta tshirten kändes lite lagom arty farty trendnisse inför skolan. Men priset! Totalt 200 kr, för jeans och tröja. Fynd eller flopp?

Nu är det nästan läggdags, för jag tänkte upp och gymma imorgon. Nästan mer motionskåt än bloggkåt nuförtiden. Sa jag att det var en 45 minuters cykeltur att ta sig hem från badet? Puh vilken hurtbulle man kan vara.

Natti natti!

Bara för att göra mamma och mormor oroliga:

Jag äter inte ordentligt. Jag har ingen mat hemma.

Bara lite havregryn. Och pasta, tror jag.

DAGENS SENSATION!

Jag kom i tid till tåget imorse!

Vilket var. Ganska så skönt. Puh. Fick till och med vänta fem minuter vid stationen. Usch vilket slöseri med tid.

När jag väl hade letat igenom alla mina väskor ute i korridoren, inklusive rotat runt och halvt packat upp megaresväskan, hittade jag nycklarna i manbagen (jag vet, töntigt ord, men jag kan väl inte säga handväskan?). Precis där de skulle vara. Men jag trodde jag hade varit för tankspridd för att komma ihåg att lägga dem där. Man blir ständigt imponerad av mig.

Detta väntade tålmodigt på mig inne i lägenheten:
Post och död
En stor halvdöd blomma. En liten heldöd mynta. Och en hög med post. Och strålande sol. Champagneflaskan kom jag på var ett perfekt sätt att göra blomvattning mer glamoröst. En idé mamma? ;)

Och shit vilken tur jag hade! Hade tydligen fått en hyra att betala, en dag innan jag fick allt eftersänt till mammas adress. Och nu låg där även en påminnelse. Som skulle betalas idag för att inte leda till en anmärkning! Snacka om tur i oturen!!

Nu ska jag ut!! Måste ha mat och det hittar man knappast här nu.

Andra gången gillt!

Okej Erik. Lugn. Tåget går 9.02. Andas. Andas. Du kommer hinna.


Nej tyvärr. Jag är inte stressad. Kanske det som är problemet... Oavsett om jag ska möta någon på gymmet, hinna med ett tåg eller komma till jobbet, äh det är luuugnt:) Som igår: "ska bara gå på toa". Klockan var då tio i nio. Är jag störd eller bara konstig?

Om jag hinner, är jag på Centralen 12.55 idag. Ska bli härligt att vara tillbaka. Hoppas min lagade kamera har kommit med posten.

SJ erbjudande! Enkel resa till tur-och-retur-pris!

Martin, käre bror, varsågod. Skratta näsan ur led.

Missade tåget imorse. Parkerade vid stationen precis samtidigt som tåget mot Alvesta. Och vi hann inte trots att mamma och jag sprang med väskorna.

Så ilfart till Alvesta för att hinna med X2000-anslutningen. Denna gången fem minuter för sent. Så hem igen.

Blev en sista minuten-biljett till imorgon istället. Så mitt dramatiska intagande av huvudstaden får vänta ett dygn.

Livet är en pralinask. Men det måste ju finnas några äckliga bitar.


Jag bloggade om en chokladask för några veckor sedan. Det var en perfekt ask, med massor av nougatbitar och blandat mörkt och ljust. Men, det var ju ingen äkta chokladask. Nu däremot hade Konsum ett annat oemotståndligt erbjudande. Och här var det en klart brokigare blandning, med marzipan, plommon, rom, likör och ananas i bitarna. Flera av dem ganska äckliga, men det är ju så här det ska vara! Så att det blir några bitar kvar när alla tagit vad de vill ha. Ju.

Snart packad nu. Och rummet har väl i alla fall blivit liite mindre stökigt sedan jag började städa.....
Pojkrum
Resväska i förgrunden och weekend-väskan på sängen. Lägg märke till de signerade idol-fotona uppe i vänstra hörnet också. Lasse Berghagen och Anders Lundin :)

Dementi!

Självklart heter Ida inte Jarreby längre, som jag råkade påstå till outfit bilderna nedan. Förlåt fru Alexis!

Nöjdast i världen!!

Blip! Blop! Hurra!
Bana 21! Jag har alltså klarat 20!! Ta-dah, som Scissor Sisters skulle sagt...
Och ja Sandra, tyvärr. 20 är svårare än 19 :(

Nöjd del II: Bröden, som blev klara strax innan klockan slog 02, blev de snyggaste jag gjort.
Ok lite redigerat. Men gott!
Och för första gången luktade det verkligen bageri när jag tog ut dem ur ugnen. Precis som på underbara Valhallabageriet där jag hoppas jag är tillbaka och säljer bröd snart.

Sista dagen i Älmhult idag för övrigt. Blir städa stökigt rum, tvätta och packa och sen ta X2000 imorgon bitti. Och öva på stockholmskan igen.

Hmm...bakar nattamat?

Jaja lite dålig planering kanske...
Lägg märke till klockan på micron. 00.30. Japp. Brödet jäser och ugnen värms upp.

Ja det kanske blir så när man är dålig på att planera ibland?!

Man kan ju säga att jag efterliknar en bagares baktider. För han borde ju vara igång vid den här tiden.

Mamma och Martin får ju färskt bröd till frukost i alla fall. När de går till jobbet. Och skolan. Tihi.

Gårdagens outfit! Samt förrgårdagens.....

Ballonger i rumpan
Hade inte så mycket att välja på när jag vaknade upp hos Ida och Krille igår. Cheap Monday-jeans och favvo-tröjan från Topman (Trellick Tower för andra arkitektnördar). Hängslena kommer jag inte ihåg var de kommer ifrån, håret är stylat av kudden.

Ballongerna satt där av blandade praktiska och estetiska skäl, då jag fäste dem där när vi monterade ner parttälten.

Här en bild från kvällen, med en engagerad sångerska i förgrunden. (Foto: Ida Jarreby, liksom den övre bilden)
I sångsoffan

Sagan om de tre små mackorna

Godmorgon! Som Kicki Danielsson skulle sagt.

Hade fantiserat om en söndagig rostebrödfrukost ånda sen jag gick och  lade mig igår. Vaknar och kollar frysen. Självklart var allt fransbröd slut! Och det enda andra brödet som var tinat var en stump rågsurdegsbröd. Så det blev tre små knapriga snuttar till frukost.

Plus lite Bran Flakes. Mmm, flinglyx så här när man är hemma. Två dagar kvar, sedan flyttar jag tillbaka till Stockholm.

Fristående gymnastik på tv nu. De är helt störda. Man kan faktiskt inte göra så.

Så det så.

Söndagsmorgon

Grattis tant!

Madonna fyller 50 år idag!

Så ska jag se ut när jag är lika gammal. Fast man.

Det är ganska otroligt att hennes image fortfarande funkar (vilket man klart kan ha olika åsikter om). Frågan är dock hur kul det är om 10, 15 år om hon fortfarande kör samma sextema. Kommer det vara lika populärt att se henne sitta och skreva i en rosa baddräkt på MTV-galan. Eller vill någon bevittna henne kyssa/gifta sig med en nyupptäckt fd Disneyklubben-programledare med disco pumpandes i bakgrunden.

Fast i och för sig, Cher är ju ganska gammal. Frågan är ju bara om hon rockar längre. Hon börjar se liiite lätt lyft ut.

Men som sagt, än rockar Madonna.

Confession Live Tour på femman nu.

Läskiga undulater.

Har just kommit hem från Ida och Krilles leksaksparadis. Ida hade födelsedagsfest igår (fyller år idag, grattis!) och folk satt bänkade framför de utmärkta partytricken Guitar Hero, Singstar och DDR. Jag sjöng bland annat en smäcktande vacker version av Total Eclipse of the Heart.

Sedan har de en undulat också, som fick flyga fritt i lägenheten idag. En undulat som tyckte om att skrämma mig med hysteriskt flaxande precis bredvid mina öron. Varpå jag hysteriskt hoppade till och fick en "vifta-bort-getingen"-impuls. Som genom ett under klarade sig både fågeln och jag oskadda.

Ikväll ska jag nog se Hitchcocks Fåglarna. Bra eller dålig idé?


Personligt meddelande till Jan

Käre Jan Hedh. Om du läser detta: hur får man in bröden i ugnen utan att klämma sönder den jästa pösigheten? De ska ju in på en varm plåt så på något sätt måste de ju lyftas. Men meningen är väl inte att de ska knölas ihop till små klumpar i lyftet?

Jag kanske måste köpa mig en sån där träspade som pizzabagare har.

En fråga till: ska surdeg lukta aceton? Dör jag om jag äter acetonsurdegsbakat bröd?

För övrigt har jag tränat fem dagar än så länge denna veckan. Snart förtjänt att slappa hela hösten.

För övrigt ska jag ut på födelsedagsfest hos Ida och Krille ikväll (om knappt en timme). Jobbigt bara med folk som bor så långt iväg. Var är tunnelbanan??

Het och söt - del II

Fortsättning från

http://ingvert.blogg.se/2008/august/het-och-sot.html

Mamma har färgat håret på mig idag. Toning som jag fått från en kille på Schwarzkopf. Som Sveriges nya bloggdrottning måste jag ju visa bilder på mina sponsrade produkter (Schwarzkopf, kontakta mig för kontonummer ang reklampengarna):
Gratisprylar

Och lite självupptagna bilder på hur resultatet blev. PS. Det är jäkligt svårt att fota sig själv. Detaljerna från mammas badrum bjuder jag på.

Blågrå
Schwarzkopfad hemma

Och en liten kladdkakebild så klart:
Chokochock
Det vita är grädde. Det mörka i kakan är hyfsat äcklig estnisk mörk choklad, 2 kr chokladkakan. Det bruna på toppen Dubbelnougat. Det röda chili, molto gotto. Det bruna vid sidan Tabasco. Inte gott! Men nu vet jag det.

PS. Kommentarer är kul :)


På väg mot en freakig bodybuilderkropp!

....eller nästan i alla fall. Har tränat 4/4 dagar denna veckan! Som för att kompensera att jag annars inte gymmat sen juni...

En irriterande liten detalj: Viktor har kvappt tränat på ett år säger han. Kan han inte då vara lite svagare? Istället för att öka mer än mig, som tycker att jag har slitit ut mig varje dag på KTH-hallen. Misstänker lite doping...

Irriterande detalj 2: blir blekast i klassen när vi börjar 28 augusti. Har hela tiden tänkt att om inte den där sista-minuten-chartern blir av, vilket den inte blir, så kan jag ju alltid åka och hälsa på Rachel och pojkarna i franska Monflanquin. Fick dock ett sms av Rachel imorse. De är bortresta tills 29 augusti...

Får leta upp ett solarium istället och hälla lite sand i håret. Vips, en solsemester.

Den innersta Älmhultsblicken

Körde genom mammas bostadsområde idag. Duggregn.


På trotoaren en man med en hund. Blöt hund. Trött man.

Han var en av mina första fritidsledare.

Han följer bilen med blicken. Ser hur den närmar sig och följer den köra förbi.

Kisande ögon. Kritiskt kisande genom den immiga och speglande vindrutan.

"Vem är det som kör?"
"Någon jag känner?"

En typisk syn här. Jag har till och med kommit på mig själv att syna passerande bilar med hökblick.

Sannolikheten att man faktiskt känner igen någon i bilen gör det nästan värt.

Kanske en chans att vinka. Kanske till och med en pratstund.

Eller bara lite stoff till stimulerande skvaller.


Nu ska 34 i himlen in!

...eller jag ska i alla fall städa mitt rum. Har börjat med några garderober. Mycket som ska ut. Tyvärr inte så mycket som borde ut.

Jag är en nostalgisk människa.

Här är ett litet bildbevis. Min kära bror lyckades ta 104 bilder på cirka 4 minuter. Och nej, det var inte en kamera med film.

Clearing the wardrobes
Förklaring: bild nr 1: letar i strumplådan. Bild nr 2: ett par gamla jeans som inte blivit burna denna sidan studenten. Bild nr tre: mina gamla högteknologiska orienteringskalsonger som inte blivit burna denna sidan sista-gången-jag-orienterade. Bild 4: en regnkappa från Ikea som jag inte vet varför jag har.

Tillägg till alla bilder: överst i bilden: en cowboyhatt från HM som jag för två år sedan tyckte var ett fynd. Har aldrig använt den bland folk.

Epidemi!!

http://www.spela.se/spel_/Clusterz.html

Semester. Så hur spenderar jag dagarna? Med ett blippetiblopp-spel på internet! Bana 19 är omöjlig...


Smör på hakan och pet i tänderna.

Idag var det så dags för sommaren att göra entré. Majskolvar till lunch. Mmmm.

Smör som smälter på de ljumma guldgula små kornen. Grova pepparkorn som gör majsskalen sällskap mellan tänderna. Och salt som strös på med flottiga fingrar.

Och en glänsande haka. Och för mammas del likaså nästipp.

Schikidikidikidikidi som Kalle och Musse skulle ha sagt.

För övrigt har jag semeser nu.

Het och söt

Het och söt. Som jag?

Har suttit hemma och slappat hela kvällen idag. Sliten efter massa frysplock och springande på jobbet.

Blev en spontankladdkaka dock. Riven nougat på toppen och sen kyld tills nougaten stelnat lite. Testade lite torkad chili på toppen. Megamums!

RFA kom igen vem är du?

Husmodern tackar för sig för i afton.

Dagens outfit: jag, en sushikock?

Jag en sushikock?
Sushikock. Mitt första intryck när jag fick se mina arbetskläder. I Konsums källare för dryga två månader sedan.

Chefen gav mig ett val. En lite för stor, röd Konsumskjorta i damstorlek med tillhörande grått förkläde. Eller en ascool svart outfit med dubbla knapprader och slitzat förkläde. Svårt val va?

Tydligen fanns det liknande kläder till alla anställda. Men hu, alldeles för snofsigt tycker dock Konsumtanterna. Ha, för snofsigt, finns det? :)

Men visst. Det kändes lite konstigt när någon tog mig för styckmästare. Efter två dagar på jobbet, då jag precis kunde skilja mellan kokt skinka och rökt bog.

Sista dagen imorgon. Så jag passade på att bli fotad med charkkläderna. Fotot ovan taget av lillebrorsan i hans rum. Har några bilder "in action" också, sedan jag fick finfrämmande av mormor och morfar i början av veckan. Lägg märke till den enerverande nummerlapps skärmen nedan, uppe till vänster. "Oj nu tog jag ingen lapp". Nä se till att göra det då! Du är ju inte ensam i hela affären eller så...

Viker skinkpapper

PS. Prisutdelning.

Vem är du RFA? Vem du än är, grattis till årets bästa kommentar! :)

DS.

08-08-08 08.08.08

Jag sov! Jag missade det! Åtta minuter och åtta sekunder efter åtta imorse, när hela datumet kunde skrivas som i rubriken:(

Jag jobbade! Jag missade det! Åttonde augusti 2008. Stockholms nationaldag! När man kunnat äta gratisfrukost i Globen och äta kringlor i tunnelbanan. Se Kleerup spela på Medborgarplatsen och titta på maffiga fyrverkerier. Samt inte minst ha vattenkrig med tiotusentals galna stockholmare i Gamla Stan och dansa sig svettigt trött på Stureplan, på ett utomhusdansgolv för 50 000 personer.

Den lilla lilla stockholmaren i mig gråter blod över att ha missat allt.

En sak kan jag i alla fall bocka av. Maffiga fyrverkerier har jag sett. På tv. OS-invigningen. Galet. Snyggt. Och kostade nog sina små riksdaler. Enormt fin eld.

Två dagar kvar i rullatorshopaholicarnas tjänst.

En utomjordings kärlekstörst.

Var är kärleken?

Jag får kärlek från min familj och mina närmaste vänner. Men det andra?

Har varit i Älmhult en månad nu. Vad har jag gjort? Jobbat.

Och sovit. Har knappt träffat några som jag inte kände sedan innan. Men jag vill ju bli kär! När ska jag hinna det?

Får bli en romans på Konsum.

Jag är rädd ibland

Jag vaknade med ett skrik i lördags. Drömde av nån anledning att kusin Johan kastade en gigantisk krabba på min säng och den landade precis vid kudden.

Hur som helst, det var inte det jag tänkte skriva om. Jag är nämligen rädd för min hjärna ibland. Inte för de otroliga storverk den är kapabel till, utan snarare rädd för de konstiga små snedsprång den tar ibland. Som idag när jag stod och plockade bland korvarna och skinkorna och torkade av charkdisken. Jag hade Peche pomme poire på hjärnan. Alltså en barnvisa vi sjöng på franskalektionerna i sexan. Som i min hjärna utvecklades till olika operaarrangemang. Och som vägrade lämna hjärnan.

På tal om charken: hade språkproblem idag, utöver de obligatoriska danskarna som tvunget ska gröta en massa frågor hela tiden. En dam frågade om Bjarne-skinka. "Förlåt jag hörde inte" började jag med. Bjarne-skinka. "Oj, den känner jag nog inte till" när hon hade upprepat. "Ahaa Bayonne-skinka, ja den har vi här" till slut.

Och det var bara småländska.

Bakisbak.

Var en liten lugn spelkväll hos Rebecka igår kväll/natt. Vilket slutade i en mysgalen spontanfest. Kollade inte klockan så mycket, men med tanke på att jag inte kom dit förrän elva (Konsumkväll) var det nog nära morgon när vi somnade.

Så när jag hade vaknat i soffan, kollat på Mike Myers Cat in the Hat med Rebecka och Filip och kört hem var det lagom att baka lite. Blev äppelbröd från en bok av Monika Ahlberg. Mumsigt mumsigt.


Får väl snart byta namn till Hemmafruns bästa bakblogg.

En vecka kvar på Konsum nu! Sen semester. Undrar var jag är då.

Heder åt Heath

Shit vad bra. Såg Batman the Dark Knight idag.

Heath Ledger får en Oscar. Kan jag slå vad om. Hans Jokern var helt grymt fantastiskt störd.

Tyvärr missade jag Cesar, en kompis till mig som tydligen skulle synas som statist i en scen med Maggie Gyllenhaal. Så fort hon var i bild letade jag efter en amerikansk-filipin i bild. Men missade som sagt.

Enda minuset med filmen: ca en timme för lång. Liksom alla andra filmer med megabudgetar. Eriks obligatoriska tupplur infann sig nån halvtimme innan filmen var slut.

Tips: en 400 g chokladask är skönt snobbigt filmgodis. Konsum rear ut Nestlé-askar just nu. En för 92.50, köp två för 50 kr. Helt okej erbjudande enligt mig.

Tips 2 (enligt Rebeckas erfarenhet): sitt inte med en öppnad vattenflaska i handen när det kommer en överraskande scen. De bredvid dig blir så blöta när du hoppar till (enligt min erfarenhet)

Biogodis
Biogodis

RSS 2.0