Dagens snabba tips!



Glöm inte ciderflaskor i frysen över natten. Tack vare mig kommer det med alla sannolikhet dofta lätt alkis när mamma frostar av sin frys.

Imorgon är det min tur att bjuda på lunch i klassens fyra man (/kvinn) starka matlag. Nu ska jag hem och knåda potatis så ska de få smaka på riktiga kroppkakor! Igår var det genrep hemma hos mamma. Hoppas på lite stödsamtal bara, så kommer det nog gå prima.

Vad skådas i skålen?

Dagens fråga!!

Vad är detta?


Du tittar på dagens lunch (/frunch/frukost/mellanmål/öppet mål). Och ja, du har helt rätt, visst är det mannagrynsgröt kokt på Oboy! Tack Freja för detta gourmet-tipset.

Idag är jag hemmafru. Diskar och tvättar (nåja lite), och plockar upp mina grejer från golvet. Dvs en blandad kompott av vuxenpoäng och barnpoäng.

Igår började med karaoke och slutade med dans till schlagerglittrande gamla godbitar.

Sade jag att Upp är underbar? Se se se.

Som ett Manhattan

Nu är det visserligen stadsbyggnad deluxe som gäller i skolan, så jag ser säkert städer lite varstans. Men visst är det lite storstadssilhuett över Faraos och min samling hårssprayer mm?

 

I eftermiddag blir det ett besök på Chokladfestivalen på Nordiska Museet. Mo-ha-haaa.


Att ta sig in i kultursvängen

Student betyder lite pengar.
Stockholm betyder dyrt.

Men! Mitt småländska arv har begåvat mig med en magnifik hökblick, när det gäller att hitta gratisevenemang. Ikväll ska jag på vernissage på Arkitekturmuséet, som har en ny utställning om infrastruktur. Ja, infrastruktur, jag tycker faktiskt det låter kul!

Och vernissager innehåller ofta ett eller två glas vin, tillsammans med några snittar om man har tur. Arkitektkretsar är lite lagom konstflummiga, för att man ska råka slinka in på något litet evenemang lite här och där.

För övrigt Bröllopsfotografen på torsdag. Gratis förhandsvisning via csn-kortet. Se där, hökblicken igen!


Life gås on...

Så blev det som det blev. Nu är det höst igen, för 22 gången i mitt liv. Löven murknar och regnet piskar. Kylan närmar sig och den bylsiga jackan korvar sig.

Snart är det jul. Men först GÅS. Om knappt tre veckor öser jag in mina väskor i tåget och åker hem. Gåsamiddag med allt som hör till (jo, jag ska smaka svartsoppan). Och släkten! Ska bli riktigt roligt.

Nu ska jag läsa tjocka böcker om St Petersburg.


Nu är det jul här i vårt hus julen är kommen

Hoppferallanla!

Clementinsmak! Jag har stora förhoppningar!

RSS 2.0