Garderobens instängda luft är ett minne blott

I påskas började nyheten sprida sig på gator och torg. Det var nämligen dags att sakta men säkert öppna garderobsdörren på glänt och berätta för folk och fä vilket freak jag egentligen är.

Det hade då gått en dryg månad sedan blev tillsammans med världshistoriens bästa kille, men ett halvt liv sedan jag för första gången började inse att jag kunde bli intresserad av människor av alla möjliga kön. Eller nä, inte tillät jag mig att inse det på riktigt, det var inte förrän för ett par år sedan som jag började bli lite vän med tanken.

Äntligen, känner jag ibland. Att jag kan stå för min Melodifestivalnördighet, mina tjejkompisar och mitt fåfänga intresse för kläder och utseende. Och samtidigt ibland en besviken suck. Att jag inte kunde bli en av de lätträknade straighta killarna som kan hela texten till Högt över havet.

För lika mycket som jag har stört mig på den heteronormativa (?) traditionen att tvunget klä flickor i rosa och stoppa bilar i pojkarnas fickor, stör jag mig på hur fördommar och normer även styr de som står utanför den vanliga normen. Är verkligen hbt-personer annorlunda innerst inne, eller är alla fördommar helt uppbyggda av idéer och mänskliga påhitt?

Hur som helst, det är som det är, och jag tycker faktiskt om tonartshöjningar oavsett om det beror på någon genetisk mutation eller bara känslan att få tillhöra en community. Och jag är hur glad som helst för att jag är jag och att jag imorgon åker till min pojkväns barndomshood i Borlänge och firar Valborg i Gunde-land.

Out of the light like a star like a hero
Love will survive

Erik


Med vinden i bröstet och solen i ögonen

"Nähä!" tänker du nu, "vinden i ryggen heter det ju!"

"Joho" säger jag. För det är lite motigt med projektet just nu. Tur då att skolan har en skön gård. Och att solen skiner fint. Och att jag har suttit ute typ hela dagen.

Imorgon bär det av till Lund för Arkitektstudenternas möte. Alltså den där organisationen som jag har lovat dyrt och heligt att inte engegera mig för mycket i. Jaja. Men igår fick vi ett mail från ledningen där de avslöjades att en värmebölja väntades till helgen. Och att mötet har förpassats till Lunds stadspark lördag eftermiddag.

Johoo!!

Natti natti

Liv i expressfart!

Just nu:

Fram och tillbaka, Småland och Island, Lund i helgen, uppsatser och inlämningar, in och ut, ut i solen och ur garderober, sommarplaner, sommarjobb, pengar?, cykla och flyga och åka x2000.

Och längtan och saknad och långt långt bort.

Återkommer snart när jag har ett fastare grepp om tillvaron.

Paus?

Ja. Påsklov nu, och på onsdag åker jag till Island. Återkommer när jag har duschat i gejsrar och ridit islandshästar med hälarna släpandes i gyttjan.

Trevlig resa!

Tack.

Och lugnet sänker sig över Erik

...som är i Älmhult nu. Lite varmt och soligt och skönt och litet och gulligt.

Imorgon blir det kalas för lillebror och sedan utgång på kvällen. Det vill säga dansa runt med gamla exkompisar.

Nattis

How it all ends...

Det hela slutade med att jag var tvungen att borsta tänderna för att inte kunna käka fler underbart möra, lagom söta och lite sockrigt krispiga kakor. Nu finns det bara en kvar.

Tillbaka i gamla leriga hjulspår

Påsklov nu. Sug på den! Idag tagit det ganska lugnt, spenderade fem timmar av eftermiddager cyklandes runt i stan och stannade till lite här och där. Småshopping som ett stearinljus här och tre par snygga strumpor där. Mycket mycket intressant.

Men nu är lugnet över. Eller ja, lugnt är det väl fortfarande, på ytan, i min lilla lya. Men har satt mig vid datorn för att för en gångs skull skriva klart den där gamla uppsatsen som ska vara inlämnad på tisdag. Puh. Kvarteret Ljuset på Bondegatan, jag vet allt om det nu!

För övrigt verkar det vara ganska förödande att jag har datorn där datorn står nu... På armlängds avstånd från frysen. Där en låda mäktigt goda mördegskakor står och skriker på mig så fort koncentrationen sviker. Som nu.

Mmmm....

Minnesantecknig: skaffa lite självdisciplin!

Lev väl.

Varannan tidig lördag morgon

Godmorgon världen.

Puh. Påsklov!

Efter delkritiken följde en skön spontantripp i Sverige. I fredags hem till Stockholm igen och snabbbesökte Adams födelsedagsfest. Igår jobbade jag, sov och var ute i vimlet och dansen.

Valhallabageriet. Det blir som en drog. Nåja, det blir ju som ett jobb också. Men jag skulle ju inte överleva om jag slutade där! Jag har inte köpt en limpa bröd sedan förra augusti.

Här står jag två förmiddagar i månaden och tjänar ihop mina eftertraktade små extrapengar:

I bilden syns valnötsbröd, franska rågbröd och en och annan semla.


Knäckebröd, småkakor och en och annan semla till.


Okej jag erkänner, bilderna togs på fettisdagen.


Paradiset en vanlig fredag

I fredags var det utgång på Paradise, med cirkustema. Stephanie, Anja med pojkvän och jag var ambitiösa nog att satsa på lite smink kvällen till ära. Jag själv hade väl inte så mycket, men markerade ögonen en aning:




Stephanie har tyvärr ett glas framför ansiktet, men ett par grymma stjärnor runt ögonen.



Hela gänget samlat på väg från förfesten. Tyvärr får jag väl säga att bilden är lite suddig. Bakom kometen Anjas pojkvän Christoffer, sedan Anja, Stephanie och längst till höger någon underlig varelse som förföljde dem hela kvällen.


Och som vi ser här var Christoffer dessutom förföljd av kometer hela natten lång.

Vad händer i helgen? Godnatt.


Nattamat à la Erik

Trööööööööött.

Ett power nap hittills idag. Somnade halv fyra inatt efter en uuuunderbar natt på skolan. Nattbuss. Hu det var faktiskt länge sedan!

Fick ett stört ryck när jag kom hem. Och diskade. Hur fungerar det där som kallas hjärna? Sedan var jag hungrig och öppnade kylen. Hmm....... jag kommer inte äta hemma imorgon kväll.... tänkte Erik....... och den där fetaosten är öppnad.........

Så det blev en nattmacka bestående av fetaost, honung, olivolja och lite salt. Mycket gott! Bara brödet saknades, för jag hade inget tinat. Inte helt säkert på att kreationen får kallas macka i detta fallet, men gjort är gjort. Gott var det!

Imorgon ska jag delkritiseras.

RSS 2.0