Att tänka på i vinden

Igår blåste det typ storm på Österlen. Hu. Jag lärde mig två viktiga saker:

1. Om man tvunget måste pausa och kissa längs vägen från jobbet, sisådär vid en nyskördad åker: sikta med omsorg! Det var väldigt nära att jag råkade blöta ned mig själv kraftig.

2. Cykla i rätt riktning! På väg till jobbet cyklade jag i fel riktning, det var jättejobbigt. På väg hem cyklade jag i rätt riktning, det gick jättefort.

Nu ska jag sova, började 05 imorse... Efter en liten titt på Carola på fyran såklart!

Natti.

...och matchen går in i Förlängning!

Hurra!

Jag förblir skånepåg hela hösten ut. Olof Viktors vill ha kvar mig till mitten av december! Tänk vilken fullfjädrad (typ) konditor jag är då.

Och för att grädda det moset: igår och idag har min idol varit inne och jobbat, Jan Hedh. Kändisvarning! Blev star struck när han kom in, men sedan visade det sig att han var en helt vanlig farbror. Vi är tjenis nu.

Nu: 4 månader till julafton.

Lillebror flyttar hemifrån.

Lillebrooor. Ba pa pa.

Så städade han till slut sitt skrivbord och dess lådor. Ut åkte gummiormar och bullerbynkassetband och bokmärken och annat som inte sett dagens ljus sedan långt innan de blev inaktuella för en äldre yngling.

Och det som skulle sparas sparades och det som skulle slängas slängdes och det som skulle tas med togs med. I söndags baxades allt in i en släpvagn och när den var full och mamma hade vinkat farväl med sin vita näsduk, rullade släpet ut från gården och ut från Hjortvägen och ut ur Älmhult.

Nu bor Martin i Göteborg. Konstiga tanke. Lille bror blivit stor.







Och jag har också flyttat! Bytt rum på vandrarhemmet. Upp från källaren med instängd luft och kalla nätter och avloppsledningar i taket och tre bäddar som inte används. Till ett rum med utsikt över gatan, sänglampor och bara två bäddar som inte används. Och egen toalett! Tänk egen toalett på rummet!

Hurra.

Nu ska jag vända på dygnet lite ett par dagar. Började 06 idag, börjar 12 imorgon. Sköööööönt.....


Släktbesök och bär

Igår tokdog jag på jobbet (okej kvällstidningsrubrik varning för det ordet, Lotta Engberg gjorde för övrigt en Bluff-Chock! på sin lilla allsång i måndags). Blev helt övertrött och fick ont i huvudet. Varför? Jag antar att väckarklocka 05 fungerar ett tag, men då måste man sova ut ibland! Vilket jag knappast har gjort på ett par veckor. Så sov hela eftermiddagen igår och känner mig idag som en ny människa! Typ.

Finbesök på Olof Viktors idag när jag hade slutat mitt pass. Både mamma och mormor och morfar och mammas kusin Annika med följe fikade. Och jag. Sedan visade jag upp mitt fabulösa boende.

På söndag får jag flytta in i ett nytt rum på vandrarhemmet. Med egen toalett! Halleluja!

Mormor och morfar läser bakböcker.

 

Mamma är väldigt nöjd med sitt nya passerkort till jobbet. Men hennes jobb-id? Haha era lömska bedragare trodde ni att det skulle bli allmänt gods?!

 

Och nu har jag just ätit kvällens dessert. Efter dagens parad av kakdegsmakningar, mousseprover, vaniljhjärta och morotskaka passade det sig inte med någonting allt för gott. Så en liten kopp med vinbär blev alldeles lagom himmelsk. Och till skillnad från min brors bär så lämnar fåglarna vandrarhemsbären åt dess gäster.

Och vem skymtar under bären? Jomen visst är det min lilla älskling. Robyn, gumman, visst ses vi på Eriksdalsbadet den 27 augusti? Men snälla se till att ha din spelning, jag måste hinna med resan efter jobbet också!

Föresten, nej det är inte gräsmattegödsel i vinbären. Pärlsocker.


Inside a prison...

Efter en fantastiskt mysig helg brummade Faraos Peaugeot iväg från Glemmingebro Gästhärbärge för en dryg timme sedan. Ensamt.

Vi har höll oss i närheten hela helgen: började med vandrarhemstillagad middag i fredags, sedan loppisrunda igår följt av middag på Ingelstorp (på promenadavstånd) och några drinkar med familjen Ekdahl (ej den i Fanny och Alexander). Sedan blev det idag och efter frukost var vistelsen över för hälften av oss.

Loppisandet igår gav utdelning! Några möbler kan jag inte stoltsera med, ej heller fyndplagg, men jag utökade min samling meningslösa lp-skivor ganska rejält! Meningslösa eftersom jag knappast kan spela dem, men oh så fina omslag. Och en dag har jag en spelare också.


Från vänster: Kikki, Lena Ph, Lill, Lotta, Carola, och bakom den senare (en julskiva med kraftig "jag är er nya Messias" varning på omslagsbilden) skymtar Barbra Streisands burr. Framför skivorna två köksfynd: en ishink i glas och en potatispress. I bakgrunden Farao och en våningssäng som jag inte har använt.

Mer inredningsdesigninspiration:

Snygg-Farao i fulmiljö. I taket porlande avloppsrör från ovanvåningen, samt en taklampa (halvt över våningssängen). Fåtöljer i brun plyschsch som fint kontrasterar de mintgröna väggarna. Väggarna pryds av idel konstverk (som tyvärr inte syns i bilden), skapade av ägarens dotter vid en ålder av 8.

Regnet det bara öser ned, men nog bör man ta sig i kragen. Åtminstone en liten stund så kan man sedan med gott samvete burra ner sig i Glee på datorn.

Vi är på väg, vi ska gå tillsammans du och jag

Den lite överentusiastiska rubriken ovan kommer från den klassiska tecknade tv-serien Den långa färden, med stjärnor som Vekling och en massa andra meningslösa djur. Tänk sommarlovsmorgon.

Imorgon sätter sig Farao i en bil och kör alla hundratusen milen ner till Skåne för en helg i kärlekens och de glittrande känslornas tecken. Pussipussigull. Nä men skämt och sido så ska det bli underbart. Vi har ju inte setts sedan han åkte till semester i Italien och jag beordrades på bögexil på Gärdet.

Så baka baka liten kaka på dagen, sedan kanske en liten loppistur med min nyåterfunna grundskolekompis Kajsa, och sedan bara vänta in den Dala-stripade Peugeoten. Curbits svepande mönster kommer färga Österlen i klara färger när Diors skyddsängel glider in. Och mitt hjärta kommer pumpa i normal takt istället för den känslomässiga stiltje som just nu råder.

Klockan är sen, och Erik ska snart jobba! Ha en trevlig natt någonstans.

Kram

Jag sprider min säd

I lördags var det hav av regnbågsflaggor. Här är det spannmål till horisonten. Här står den. Och bara svajar i vinden.



Passerade fyra sädesslag på tio minuters promenad igår. Kan namnge dem alla! Men det vill jag inte...

Att vara tillbaka i konditoriet idag kändes bra. Jag fick spraya choklad. Men fortfarande, det är väldigt långt till Stockholm där kärleken lever och gror.


Miljöbyte.

Igår:

 

Idag åker. Alltså åkte. Till en åker. Eller två. Eller många många många.

 

Lite svag postfestivaldepression. Men mest trött. Det är slitigt att vara håmosexuell. Mer om det imorgon. Nu sova. Snart baka!

 

Back on track med Olof Viktors.


RSS 2.0