GOTT NYTT ÅR!!

image41

Snart snipp snapp slut

...och ring ring osv osv.

Nyårsfest på Sturkö utanför Karlshamn imorgon. Eller Karslkrona kanske? Hmm det är som tur väl inte jag som kör.

Julen är under avundning för de som inte hängt med i svängarna. Har njutit av traditionsenliga tv-måsten och lätt misslyckad hemmabakad kola och allt annat som hör till. Jäkla tur att julen finns! Tänk november och december skulle ju varit outhärdliga annars. Mörkare och mörkare var dag och regn och rusk och stress och stoj. Nu i januari blir kan man ju tänka sig lite snö kanske, och sen blir det ju lite ljusare hela tiden. Sen kommer skön vår och varm sommar (jaja i drömvärlden iaf). Men när hösten börjar dra in med kalla fingrar, är det inte fint då att det finns en liten jul att se fram emot?

Det var allt från folklivsforskare Erik idag.

Var på Granada på juldagen. Bonnigt och stökigt....men får väl göra som ryttare gör och hoppa upp direkt igen. Black-Jack är ju där nästa helg! Inatt, inatt.....

Haha, favoriten på juklapps-robert-gustafsson-dvdn: Lena Ph och Tallin-Roland sjunger en hemsk dansbandsklassiker av Vikingarna. "En gammal kvinna går omkring, och pyntar i sitt hus, idag är hennes stora dag". Hu jag ryser.

Kram på er alla mänskobarn. För nu laddar han om. Hu vad jag skrattade

Dan före dan var igår och idag

Lilljulafton hos pappa idag. Käkat mat (jansson........mmm.......), delat ut klappar och snart blir det ris a la malta. Fick många köksgrejer, blev lite vispgrejer och stekgrejer. Och andra grejer.

Mysa med släkten och smygkika lite på bingolotto nu. Bara ladda ner Jackson 5's Santa Claus is Coming to Town först. Julmusik rocks.

Förresten det är julafton imorgon.

Senaste projektet! Så här blev entrébyggnaden med fällbar trappa:

image39
image38
image40
Sesam - P2, Förvandlingen

Julpyntat på Centralen

image36
image37

Kändisextra!!

Såg en julstressad Tommy Körberg trixa med stora dyra julklappskassar på NKs saluhall i onsdags. Senare gick Idol-Danny förbi vid tunnelbanan och såg allmänt nöjd ut av att bli tittad på och förföljd (inte jag alltså!)

Ikväll blev det marsipangodis. Imorgon styr kosan mot choklad! Tänkte försöka köpa de sista klapparna imorgon. En kvar plus lite tillägg.

Kommit till avsnitt 14 i Sunes jul.

Jullov!!

Hemma nu!!!! x2000ade mig till Älmhult vid lunchtid. Hade världens tyngsta väska att släpa runt med i trapporna på Centralen (nästa år blir det presentkort i julklapp) men det ordnade sig till slut. Hämtad av mamma vid stationen och sen blev det lugn kväll med thaimat lagad av mig och mamma. Hann se lite Sunes jul när Martin hade kommit hem också. Släkten kan ju förbereda sig på nya orgier i sune-citat. Lika kul som vanligt;)

Just nu sitter jag och chattar med min kära lille bror. Han sitter här ca två meter ifrån mig i soffan. Jobbigt att behöva öppna munnen.

Imorgon blir det nog julgodis: har köpt choklad, nougat, mandelmassa, pistagenötter, dadlar och fikon.

Men nu ska jag sova. Inte sätta någon klocka imorgon!! Tänkte försöka tvinga in kroppen i en härlig rytm av långa nätter.....

Kram!

Sover ikapp....

Har varit en väldigt slapp helg. Förutom att jag var barnvakt i fredags kväll, och jobbade i glasserian/cafe Montis igår och idag. Mellan grejerna har jag försökt sova ut ordentligt, missade nämligen en natt då jag satt på skolan mellan tors 9.00 och fre 14.00 för att få allt klart för inlämningen av projektet på fredagen. Klart blev det iaf och jag var nöjd med min ofattbart onödiga fällbara trappa som jag ägnat en och en halv månad åt...hmm...

Hur som helst, redovisningar och kritik imorgon och på tisdag. Sedan är det jullov!!!!!!!

God jul så länge. Nu ska jag sova. kram kram

Snart sovdags...

Ska snart gå från skolan. Snaart.... Måste bara framkalla några bilder. Och rita en situationsplan. Och göra några snabba skisser på "föränderligheten".

Lite trött.

Ny favoritlåt

http://www.youtube.com/watch?v=q04_ClDxRsk

Kolla in den!! Sicken kung. Men Amanda var nästan bättre...

Dagens filmtips!!

Glömde nämna att jag just såg en superbra film, Love Actually. Missade första timmen (j---a pendeltågskit!!!) men fann mig snabbt i julmyset och kärlekstrasslena. Får nog bli en liten jultradition att se den. För sånt gillar vi. Traditioner och julmys alltså.


Tre lådor...

...eller i alla fall burkar. Fyllda till bredden av experimentiellt och konstnärligt glasyrerade pepparkakor. Gårdagens reslultat när Martin, Martin och Sofia var här och hjälpte till i bakstugan. Sockerångorna låg täta och lägenheten var full av små möss som tjuvåt av degen (mååste bara varit så). Sofia hade varit smart och köpt in ett lass med mandariner att stilla sötsliskiga smaklökar med lite då och då. Trots detta var man lite lätt trött på pepparkakssmaken vid den avslutande testen av Blossa 07 (nja inte så speciellt måste jag säga).

Det blir nog till att ta med och bjuda i skolan lite. Annars kommer jag kunna vara tomte utan magkudde i jul.

Idag har jag varit i stan och julshoppat. Köpte första klappen igår, och typ fem till idag. Skönt att vara igång!

Just det jag såg ju Idolreprisen imorse, missade i fredags. Och jag fattar inte vad det är, men jag har en benägenhet att alltid börja gråta när vinnaren ska sjunga igen. Jag brukar inte gråta vid sorgliga filmer eller annat, men när det är Idol! Agnes var förra gången och nu satt jag åter och snyftade när Picasso blev rörd så hon inte kunde sjunga. Det var ju så fiint.

Nej nu ska jag sova. Blir nog några marathonkvällar på skolan i veckan, vi har inlämning av projektet på fredag...Imorgon blir det dock bara halvdag, ska provjobba på café/glassbar Montis i Gallerian. Hoppas hoppas!

Godnatt och god jul nu.

Erik

Deg.

Jag luktar gott. Nyss impregerad i en soft doftande eau de pepparkak. Och magen insmord i deg. På lördag blir det bakstuga med några klasskompisar.

Kakkram,

Erik

Wrooooom!!

Jag har ett rum! Eller alltså nu har jag tre. Men efter jul har jag ett!! Vilket iofs är två mindre. Men nu har jag inte längre eget kök! Vilket iofs nödvändigtvis inte är positivt. Men hur som helst, det ligger minst 30 minuter närmare skolan. DET är underbart!!

Ska dela korridor med en ganska så internationell samling av bl a rumäner, kineser och italienare. Och några svenskar.

Lappkärrsberget, uppe vid universitetet, från och med januari. Kom kom och hälsa på!

På tal om hälsa på, provet i arkitekturhistoria idag gick nog bra. Såå skönt att ha det överstökat. Nu är det bara hundra andra projekt på gång....

Men det är ju snart jul. Eller iofs, nu. Julkalender, mjuk pepparkaka, glögg i massor och i olika skepnader. Mmmm...

Natti natti och puss till alla som förtjänar det

Erik

God jul!!

Julkalendern började imorse och alla Sveriges små barn, inkl mig, satt bänkade. Verkade vara bra, men som professionell recensent aktar jag mig för att säga för mycket i ett sådant tidigt skede.

Igår var kul! Viktor är ju här på besök från Göteborg. Efter delkritiken i skolan (inte så kul dock, borde ha varit mer färdig med mitt projekt än jag var) hade vi glöggning. Några i klassen, Viktor och jag värmde Tindra romspetsad glögg i kaffekannan i vår bryggare. Tog tid, men oj vad gott det var med sina russin sen!

Efter ett powernap var vi ett gäng på åtta som tog oss, via libanesmeze i Kungshallen, till Dramaaaaten. Såg Strindbergs Ett drömspel. Riktigt bra indiska dansscener (August var visst världsvan), men ganska så teatraliskt. Det är en sak som jag inte riktigt pallar med teater, det blir lite för mycket....teater ibland helt enkelt. Starka känslot och pretto. Men men det var helt klart sina 75 kronor! Kommer göras om. Vi avslutade kvällen med ett par barer, nån drink och lite glass, kaka och kladdkaka (med mazarinen i teaterpausen är ju kostcirkeln komplett).

Idag ska Viktor och jag till Konstfacks julmarknad. Kan nog bli en hel del flum...

God jul allohop!

Erik


RSS 2.0