En gång var de vita - exklusiv bild för alla som vill veta aaalla detaljer om mitt liv

image50
Jag gick sockfotad en del på ritsalen under torsdags- och fredagsdygnet. Det dröjde inte många steg förrän mina en gång så vita strumpor hade bytts ut mot liknande, men gråa. Det spännande var at inte bara sulan blev sketskitig, utan även ovansidan såg groteskt äcklig ut. Alla tackar för informationen med en liten applåd.

Frukosten i fredags morse

image49
Helt plötsligt började Morgonpasset spela på radion (inte ofta man är med om när det eller typ Nyhetsmorgon börjar för dagen!) och ett litet litet morgonljus började sippra in i ritsalens tjocka luft av energiskt knåpande. Vi lyckades knyta ihop till en riktigt godkänd frukost, till krämen, mackan, leverpastejen, och bullen tillkom nyponsoppa (såklart) och kaffe (såklart!). Sedan var det dags att jobba igen och vänta på nästa fikapaus.

Vintern raaasat ut bland våra tallar!

image48
Blommor på väg till skolan i början av veckan! Shit, nu är det snart dags att smörja på lite kräm och ut och pressa!

It's a small world....och jag är klar!

Wictor och jag var bästa kompisar i grundskolan. Lekte typ hela tiden. Sedan flyttade han plötsligt till Osby när vi var fjorton. Sedan dess har jag faktiskt inte ens sett honom, än mindre pratat med honom. Förrän idag! Såg inte skymten av honom när han bodde två mil bort, så knallar han in i Gallerian i centrala Stockholm och bestämmer sig för att köpa italiensk glass en blåsig februaridag! Så jäkla roligt!

Annars idag? Jobbat full dag för anda dagen i rad. Precis efter en sju vecka i skolan. En kväll till 01, en till 04, och sedan struntade jag i att sova natten till fredagen...Men det blev klart! Hann färdigt med allt som skulle in ungefär en halvtimme innan deadline fredag eftermiddag. Skönt att det (typ ) är slut!! Kritik imorgon. Spännande.

Nyponsoppa. Bra stanna-vaken-mat.

Förresten, i Gallerian idag såg jag också en människa klädd i riktigt white-trashiga håliga strumpbyxor, minikorta jeansshorts och topp och piffig dunjacka. Hårt sminkad. Kuunde kanske varit snyggt. Om det inte var en 60+ manlig transa....

Nu ska jag sova. Varit en måttligt lugn helg..... natti natti.

Sista veckan innan inlämning!

Börjar bli lite smågalet i skolan nu. Men det är ju bara början än. Projektet ("kyrkogården" alltså) ska vara klart på fredag, och med det alla ritningar, modeller, konceptbilder och presentationer. Jag är fortfarande oroväckande lugn, men har egentligen inte så mycket klart än:S Men men, fyra dagar kvar. Och dygnen är ju ganska långa...

Festen i lördags var riktigt kul! Bartenderfaktorn var lite varierande, men Martin som blandade ihop mojitosarna mm var en fena. Tilltuggen fläskkor snittar med rotmos och slottsenap försvann ganska fort, men kladdkakan med limeglasyr (dregel) var slut på två färgglada sekunder. Carola fick blandade betyg och mot slutet blev det en uppvisning i Lena Philipssons mikrofondans. Sofia och Rikard visade också upp enorma potentialer i jonglering med baby bel-ost.

Min kamera var framme ganska flitigt under kvällen. Blev totalt 170 bilder, varav 60 nu hittat till Facebook. Verkar ha utlöst ett krig om vem som kan skriva flest kommentarer, sedan igår kväll har jag fått 81 nya mejl från en facebook-adress.

82.

Ska nog läsa dem nu. Spännande...

...

Kram iaf! 83. Kul att du hittat hit förresten Antonia! Ska ta en titt på vad du hittar på med. Får snart bli en reunion på Capri tycker jag....


Nyinflyttad!!

Nja, helt ny är jag väl inte här i korridoren. Men ikväll blir det inflyttningsfest! En bunt arkitektstudenter, en samling blandade korridorsfolk och några andra kompisar som kryddar lite. Eller snarare, umgängeskretsen här är ganska snäv än... blir iaf drinktema ikväll med shakers, recept och sockerlag. Ska snart ner och handla mynta så det kan bli lite mojitos:)

I början av veckan var jag hemma sjuk. Lite lagom feber, trött nog för att inte kunna gå till skolan, men pigg nog att uppskatta att vara hemma. Blev en del filmer och reprisen av Let's Dance.

Sedan blev det effektivt jobbande i skolan. Inlämning på fredag, så det börjar bli lite stressångor i ritsalsluften. Antar att skolan är minst halvfull nu, trots att det är lördag.

Börjar bli ordentligt laddad inför Frankrike-resan i mars! Ska bli så kul att komma tillbaka till Monflanquin och familjen där! Sedan kommer jag hem, prick på min lille brors födelsedag. Börjar bli lite sugen på att hem och hälsa på, men budgeten tillät inte så täta hembesök i vår:( men sen kommer jag i början av maj. Shit jag ska på bröllop!

Nej nu är det dags att fräscha upp sig lite och ge sig ut på stan! Ut i solen!!! Ah vad härligt att våren har kommit! Lite kallt ännu bara...

Skriv gärna en kommentar! Kul att se om någon läser...

Kram alla!
Erik

Små men ack så goda

image47
Hembakta, så kan man själv bestämma proportionerna bulle/grädde/mandelmassa/florsocker.

Om en snyltig dag

Tjo. Hemma på en av mina 18 kvadrat nu. Jobbat. Dagen gick fort idag, och jag ar hunnit smakat av en hel del mumsiga glassmaker. En gubbe som presenterade sig som "officiell glassprovare från Svenska Glassätares Riksförbund" kom förbi och smakade tiramisuglassen. Eller var han verkligen den han sa? Ingen aning. Jag har tappat känslan för ironi efter Mr Sjögrens totalt oanalysbara inhopp i mitt liv igår.

Ska snart sova, men måste bara berätta om en av de stora fördelarna av att vara insyltat i ett lite lätt prettokulturellt sammanhang som arkitektkåren. Vernissagen. I torsdags var det inledning på möbelmässan, så ett antal möbelbutiker i stan hade lite fest och firande. Hann bli bjuden från allt från isterband och ostkaka till snittar och champagne. Behövde inte ens göra middag på kvällen:)

Nu börjar snart vecka två bakifrån på det här projektet (ok, jag fattar i alla fall vad jag menar). Alltså dags att börja knyta ihop och fixa presentationen.

Ja just det ja, nu skulle jag ju sova var det sagt. Godnatt.

I love Europe!!

Hjälp vilken kalkon!!! Och den gick vidare... huu.....

Men Björn Gustafsson var ju grym! Haha vad vi skrattade!

Igår festade jag med en kompis. Först var vi hos kompisens kompis och drack vin och spelade Guitar Hero. Skitkul spel, kände mig som Keith Richards:) Sedan blev vi övertalade att gå ut till ett nyöppnande ställe på Riddarholmen. Lämnade väskan och skolväskan hos kompisens kompis. "Kommer och hämtar den imorgon, ändå inget jag behöver". Så mobilen, plånboken och kameran i fickan och ut och röjde. När jag sent och trött kom tillbaka till Lappis och stod utanför huset kom jag på en sak. Nycklarna. I väskan. Hos kompisens kompis. Direkt tillbaka till bussen, vänta, åka tillbaka till stan, och fick sova på en madrass hos Mattias.

Så idag blev resten lugnt när jag till slut vaknade.

Pju jag ska jobba imorgon. Jobbigt. Glassigt.

Natti. Kram

Pulp Fiction

Jäklar vad bra den är!!

I helgen blir det jobb....

God natt.

RSS 2.0