Kaffebilder från festen

image26
Vadå koffeinkick??
image27
Ok, såg inte riktigt lika gott ut dagen efter....

Som Gert Fylking skulle sag...

...Äntligen!!

Nu är modellen och affischen klara! Redovisningar på torsdag och fredag. Sedan blir det höstlov. Typ... I alla fall ifrån projekt. Då blir det bara lite workshop i perspektiv.

Men det tog lite tid. Var kvar på skolan till tio i tolv igår kväll. Men det var det värt, fick sova till elva idag. Hängning av verken fyra på eftermiddagen. Och jag hade sån tur att till och med skrivarna spottade ut som de skulle.

Kladdkaka nu. Med chili i. Blivit tipsad att det skulle vart supergott. Det var okej. Smakade lite paprika. Typ köttfärspaj. Och riktigt så vill man ju inte att kladdkaka ska smaka... Men ganska gott.

Oh nii-hight divii-hiiiiine! Snart jul ju!! Ska försöka ta mig till Huseby när jag är hemma i november. På söndan. Nån som vill med?

Favvodrinken från i lördags. Oväntad. Devils daiquiri:

                       5 cl rom
                       En passionsfrukt
                       1/4 chili
                       4 cl sockerlag
Filea chilin och gröp ur passionen. Blanda allt med de övriga ingredienserna och is och shaka. Sila och garnera med chili.

Gonatt och kram nu!


Förklaring

Dansande cowboys.

På Globen.

På "Stockholm festival" anordnad av en latinamerikansk församling.

Jag på tredje raden från scenen bland 15 000 kristna av blandade nationaliteter.

Det var inte vad jag trodde jag skulle göra när jag vaknade igår morse! Galet bisarr känsla när jag satt där...

Men det var så kul att träffa moster Helena igen. Var ju mer än ett år sen, på mormor och morfars guldbröllop.


Lördagens fest var hellyckad. Ös och glada människor. Provade vin och drinkar, lekte töntiga lekar och snackade bajs. Sen ut på Claras. Blev dock ännu en helg av ytterst lite sömn. Måste. Sova. Nu.

KRam!!

Surrealistisk upplevelse idag!!

...men den får ni vänta på lite. Alldeles för trött för att orka berätta nu. Festen igår likaså. Men lugn det kommer.. ;)
Natti natti.

Fest ikväll!!

Ska bjuda lite kompisar på fest här i Handen ikväll. Lek lite Bindefelt och göra små snuttinutt pajer och smaska på. Eller iaf prova.... Tänkte göra en köttfärspaj men dela upp degen i små rundar och lägga sås på. Små små pajer. Men som sagt, får ju se om det är ätligt...

Ner och handla en skruvmejsel nu. Bajsespressomaskinen har gått sönder. Frustar bara som den brunstigaste älg när man försöker göra en kaffe. Men det är klart, vi har ju använt den flitigt i nästan en och n halv månad nu. Kanske två gånger i veckan har vi ju gjort kaffe! Bajs.

Fredagen den trettonde. Eller 19e...

Började dagen med en härlig otursförmiddag. I den ingick en matlåda som läckte falukorvsspad i min väska, samma lunchlåda som ramlade ur skolans kyl och spridde pasta på golvet, samt en handrörelse med vilken jag råkade slänga mobilen i trottoaren (den funkar faktiskt bra ändå). På eftermiddagen var jag också med en kompis som skulle kolla på en lägenhet. Kom dit i bestämd tid, ändå var ägarens enda uttalanden när vi ringde på ett gnyende "jag kooommer, jag kooommer", samt "jag orkar inte". En granne vi oroligt pratade med sa dock att det inte var någon fara. "Han är konstnär och har sina dagar", var förklaringen...

Dagen avslutades dock finfint! Såg Råttatouille på bio. Bästa filmen på länge! Många gånger gapskrattkul och ett härligt soundtrack. Den var också inte bara dataanimetar "cool", utan rent visuellt riktigt vacker. Och en klockren bild av fransmäns relation till mat. Fem skalstockar av fem möjliga!

Nu ska jag gå och vila upp mig. Blir fest imorgon med gäster ändå från södra Sverige. Trött kram!

Erik

Recept på gröt

Hacka ett halvt äpple ganska fint. Fräs det några minuter i en liten kastrull. Häll på 3 dl vatten, 1,5 dl havregryn och en nypa salt. Koka upp och koka till gröten är grötig. Ät med kanel, mjölk och sked. Mums fulibibblan!

Har börjat äta normalt nu efter matchocken i helgen. Åt mig igenom precis hela helgen i Älmhult. Välkomstlax, kalasmat, söndagsstek och ordentliga frukostar. Men gott var det!

Idag ska jag fortsätta jobba på min tångmodell (alltså en struktur där tång ska kunna leva. Nej nej inte flummigt). Sedan blir det köande i eftermiddag. Ska försöka få en kludd på Kents nya skiva när de signerar på Åhléns. Men kan tänka mig att det blir väääldigt mycket folk. Är väl inte direkt världens viktigaste sak.

Nu ska jag äta äppelgröt. Kram på alla.


Och det som kändes så bra...

Fick inte jobbet som helgextra på Albert & Jack's. Varit där och provjobbat två gånger och trodde jag skulle komma på en tredje test imorgon. Men chefen ringde nu och sa att de inte har tid att lära upp mig, de behöver någon som kan branchen. Fattar de vilket arbete jag lagt ner på att lära mig alla deras jäkla sallader och sandwichar?!!

Värsta fina stället var det, mitt på Östermalm. Snobbmackor, nybakat bröd och chark och ost var deras grundsortiment. Var och var, är menar jag. Det är väl ingen som har dött?! Nej inte sitta här och vara sentimental bara för att de hade så fina goda smaskiga smarriga saker. Nya tag! Finns fler ställen i Stockholm som kräver sin Diddi!

Lämnat in några fler cv'n redan idag. Får väl se....

Nu ska jag i alla fall laga lite stroganoff. Och sedan försöka värja mig ifrån att glupskt käka upp allt. "Tänk på matlådorna" som min kära mormorsmor alltid sa. Kanske.

Vad vet jag?

Mat!! Kram


Blivit ordinerad vila

av mig själv. Ska verkligen bara ta det lugnt när jag är hemma i Älmhult i helgen (ring mig!). Fortsatt mycket på gång här. Ikväll vernissage på ett skolprojekt, sedan utbildning i festansvarighet och en VIP-kväll på materialaffären Matton. Då blir det mingla runt bland kartongbitar och skärmattor.

Köpt massa skolböcker. Tungt! Trodde inte vi skulle syssla med sånt.

Snart ska jag springa till bussen:)

Sexig bild från maskeraden...

image24

Alla vegeterianer, ta inte detta personligt

image23
...men vegankakan jag smakade igår var något av det äckligaste jag ätit! Inte ens ett kakmonster som jag pallade mer än en tugga. Då är det illa...

Nu ska jag sova

Sovit åtta timmar denna helgen. Shit vad jag kommer sova på föreläsningen i skolan imorgon! Nog lika bra att ta med kudde redan från början...

Det blev till slut maskerad igår. Fast inte som di Leva, hittade ingen fin klänning på Myrorna. Inte heller Loket, kom inte ihåg hur han brukade klä sig. Inte ens mitt tredjealternativ klädde jag ut mig till (han programledaren till Gokväll). Fram till tio igårkväll var jag nämligen helt inställd på att inte gå, var så ofantligt trött. Men sen helt plötsligt kom krafterna, så i ilfart bytte jag om från mysbyxorna och åkte in till stan. Då blev det Charlie, han i Charlies änglar. Tre kompisar skulle nämligen vara änglarna så de övertalade mig. Det roliga var bara att det var 90talstema på festen, och de filmerna kom väl typ på 70- och 00-talet.... jaja det var kul ändå.

Bara lite sur på Siv. Hon är en peruk.

Lite kul när man möter tidningsutdelarna på väg hem efter fester. Det känns lite som man jobbar skift och det typ är deras tur att ta över. Eller nåt...

Nej sova var det nu ju. Måste.

Sova.

Nu.



Natti


Att leva eller inte di leva...

Godmorgon världen.

Tjo, så var det över. Sittningen igår. Så jäkla kul!!

Men man var ju lite ansvarsfull. Lyckades engagera in mig ordentligt så jag har ju haft fullt upp med amnälningar, biljetter, massa kontanter i väskan, pannacottabak och förrättssättihop. Så var det dags igår 1830. Gästerna kom och jag hade hunnit byta till kostym (första gången sedan studenten). Massa god mat, roliga bordsgrannar och mumsig dricka. Sen dansa och ha kul (även om jag tycker vissa var lite svårstartade).

Plötsligt var så klockan ett och dags att gå. För andra. Själv var jag kvar på städningen. Blir lite stök efter 60 pers. Så fyra var vi klara. Blä vad jobbigt. Somnade 6.

Sen idag var det ju tänkt att gå på maskerad. Hade tänkt vara Tomas di Leva på nittiotalskändistemat som gäller. Men orkar jag verkligen fixa kläder?? Så jobbigt, så seg! Så mycket lättare att bara kolla på film och baka kladdkaka. Får se hur det blir.

Men måste väl in till stan nu. Secondhandletande efter en fin klänning.

Må kosmos vara med er!

Ciao

Bullrekord!

Grattis Kanelbullen! Eller vad det nu är vi firar egentligen... Själv har jag fått i mig sju bullar idag, varav tre egenbakade, en som jag fick från Metro på tunnelbanan, två "smakade" jag av skolans utbytesstudentförening och en fick jag från en som jobbar i kåren.

Varit mycket på kårhuset idag... har ju lyckats bli ordentligt engererad och organiserande för sittningen som vi ska ha för hela klassen imorgon. Gud vad mycket som ska ordnas för en sån sak! Gjort pannacotta ikväll, samt kollat vilka viner och spritsorter som ska köpas in till baren imorgon, ställ upp bord, dukat dukar och skrivit listor och affischer om eftersläpp.

Men kul ska det bli! Var ju studenten som jag sist hade kostym på mig. Taggad som tusan.

Sussa sött nu alla kakmonster!

Kram

Blåsig Danmarkfärja

image22
26 sept

Mitt i värsta heta veckan!

Kroki idag. Till Kennet och Pernilla imorgon. Förbereda sittningen och salsalektion på torsdag. Fin sittning med klassen på fredag. Maskerad på lördag. Och på det ett struktur-projekt i skolan. Kan ju inte direkt skylla på att det är några tråkiga saker jag ska göra. Men shit vad mycket det blev helt plötsligt!! Överhängande under veckan: söka jobb och leta upp maskeradkläder för att vara Tomas di Leva på lördag.

Undrar var man kan köpa en kosmosklänning....

Åh det var skönt att vara hemma lite i helgen! Mamma och jag var i Helsingborg och hjälpte Carina flytta. Galen, tramsig och askul. Gäller samtliga av oss, samt helgen. Sedan var jag ju hemma i Älmhult en eftermiddag. Skönt slappt, hann inte ranta runt och stressträffa folk. Sedan blev det en svindyr hemresa på ett tåg som blev femtio minuter försenat innan jag nådde Centralen.

Imorgon ska jag tvätta. Börjar kvart i sju. Ska bli skitkul...

Natti natti.

RSS 2.0