Att teckna nakna gubbar

Vi hade kroki idag på kvällen. Shit vad svårt! Men det roliga är ju människorna som står modeller. Undrar varför man gör det egentligen? Enligt en lärare får man typ 200 kr för att stå nakenmodell en kväll. Personligen föredrar jag nog något lite mindre exhibitionistiskt för att dryga ut kassan...

Han var förresten duktig, dagens modell. Vig och vågad! Några av positionerna kan jag själv inte ens föreställa mig i naken (till exempel stående på huvudet...). Än mindre framför tjugo studenter med block och penna!

Däänske winerbrööööd imorgon. Och pölse. Och vad mer nu dansk kultur kan bestå av... Nä jag skojar bara, ska bli grymt kul!

Sista projektet på flumkursen!

image21

Ljus och taktilitet. Ett veckat rött papper. Men vadå vi hade ju bara två dagar på oss...


Nej! Inte än! Snart!

image19

Lite småsaker från dagens kompott

Så var det måndag idag. Åh vad jag blev irriterad på Gustaf! Han är en sån mes! Den orangerandiga katten alltså. Han trycker ju hela tiden på hur mycket han hatar måndagar. Men jag menar vadå? Vad gör han då hela dagarna? Ligger i en liten blå sovlåda, käkar lasagne och kanske sparkar sin hundkompis ner från bordet. Inte sätter han sig på en full pendeltågvagn nästan innan solen har gått upp och sitter och arbetar frenetiskt en hel dag...

I och för sig, dagens arbete bestod av att skära ut samt vika veck i rödfärgad kartong. Fjärde modellen är klar!

Småsåg lite på ID nu på kvällen. Fattade inte riktigt klurigheten i tävlingen... Hur svårt är det att lista ut vem som är sushikock och vem som är fetischmodell av en kines i kockjacka och en tjej i skinnbaddräkt? Även om det säkert finns fetischer om dubbelknäppta rockar.

Erik försöker sig på exotiska språk...

Fick en liten tyskaövning idag på kvällen. Gick genom byn när ett äldre par kom fram och sa typ "spreschen zi deuthc?" (eller nåt). Mitt intelligenta svar dröjde inte länge:
   "N....ehh, nej..no.. NEIN!", klämdes till sist fram som en trumpetstöt.
   På något sätt uppfattade jag ändå att de letade efter en restaurang, och det var dags för hjärnsläpp nummer 2: Stod som ett fån och försökte febril komma på hur man på tyska säger "ursäkta, tyvärr. Jag kommer inte härifrån. Jag är från lilla Älmhult i södra Sverige och flyttade hit för en månad sedan. Därför hittar jag fortfarande inte så bra här i Haninge". Vilket var fullständigt onödigt eftersom jag verkligen inte kan ett ord tyska (utom nein då).
   Som sista utväg försökte jag då med en grymt överdriven fransk "shrug" (kraftig höjning av axlarna till vidöppna ögon och sänkta mungipor. Det stackars tyska paret förstod då min okunnighet som guide och frågade någon annan.
   Och Erik pustade ut och tänkte, "Det där gick ju riktigt bra!"


Tittade på stekarna som vändes igår

Godafton kära sällskap.

Årets hurtigaste dag, var uppe redan 6 imorse. Hade i och för sig inte sovit än då...

Igår var slapp ända tills kvällen kom. Förfestade lite med Beckie, till Svensson Svensson och Mr Bean. Lite bullar bakades och drinkar mixades. Sedan sprang jag, min vana trogen, till pendeltåget. Dock för sent denna gång. Hade tjugo meter kvar när tåget lämnade perrongen. Så fick jag vänta en halvtimme på nästa. Och inte ens några gratistidningar fanns där, vad gör man då helt ensam på en station i den sömländska kvällen?!

Till slut nådde jag då Söder. Martin (klassen) och jag kollade in av mig hypade Thaibåten, där Tomas Gylling skulle vara DJ. Myskomusik, precis som i Mosquito. Men mysig och konstig bar annars.

Vidare till Esque på Regeringsgatan sen. Stelt och mer konstig musik. Denna gången fiin (antar jag) housemusik som jag inte har en aning hur man dansar till.

Så vidare igen till kvällens sista stopp, Stureplan. Provade Spy Bar för första gången med en annan från klassen. Shit vad 160 kr sved, men det var i alla fall nattens roligaste. Kul att se rikingarna festa:)

Så tog vi varsin pendel hem i gryningen och jag käkade bullar och muffins till morgonbarnprogrammen. Sov till en skön brunch på eftermiddagen.


Natti nu. Måste. Sova. Nu.
Kram

Nu är det dags...

...att gå och lägga sig. Bara en bulle till.

Allas vår nya startsida (eller??)

image18

Favorittunnelbanereklam denna veckan!

Annars är det lördag nu. Slappat hittills. Blir städning sen. Måste nog ta tag i toaletten för första gången. Men vad var det de där Moderaterna fik igenom? Får man bidrag för att anställa städare?? Skicka blanketten i så fall!

Annars såg jag på PunktSE's framsida häromdagen: "Nya budgeten: Rika villaägare vinnare. Förlorare: de sjuka och arbetslösa". Kan man annat än älska denna nya regering?

Nya modellen för veckan går segt. Igår satt jag och vek papper hela dagen i skolan. Och mittemot mig sitter en tjej och limmar ihop ett hundratals tändstickor. Känns som man är tillbaka på dagis igen. Men visst, den tiden var ju kul också.

Mmm, lego...

Har bokat lite hemresor nu. Första gången blir till pappas födelsedag 12 oktober. Sedan blir det helgen för släktens gåsamiddag runt 17 november. Och så blev jag någon slags Alexander Lukas och lyckades hitta en tågresa för 95 kr den 20 december. Blir ett långt härligt jullov.

Förresten, kom igen, spola fram hösten lite. Rebecka och jag har ju redan börjat spela (och sjunga med i) Helga natt och Midnatt råder och annat julklappsdoftande. Kom snö!

Lunch nu. Kylen börjar eka oroväckande, tyvärr magen likaså. Men det kanske är en bra kombo, när man är riktigt hungrig behöver det ju inte smaka femstjärnigt...

Bon appetit till alla andra lördagssugna.

Kram Erik

Ny kula

God morgon! Sitter och käkar gröt och skriver nu. Mmm, med äpple och kanel...

Börjat på ett nytt projekt nu. En modell som analyserar begreppen Ljus och Taktilitet. Blä vad flummigt. Bara två dagar på oss att jobba också. Blä blä. Och det ska bli vår mest komplexa modell hittills. Blä blä blä. Nog blä.

Saknar Frankrike!! Fick ett mejl från mamma Rachel med bilder på John-John och Marcus första dag i skolan. Och sen ett mejl från en kille jag kände där. Shit vad jag själv har varit dålig på att hålla kontakt. Blir brevskrivning nu...

Och fransk musik på Ipoden...

Och kanske göra lite crepes ikväll...

Men skulle verkligen vilja åka tillbaka till Monflanquin lite. Hoppas på att ha sparat pengar till i vår. Har funderat seriöst på att skaffa helgjobb. Vill bara inte råka boka upp mig varje helg, måste ju kunna åka hem lite ibland också ju. Ska gå runt och checka lite bagerier och caféer.

Nu ska jag snart springa till bussen. Ha det bra allihop. Kram kram

Skoljobb

image14
Magnetens inre logik (så klart)
image16
Massa och tomrum (ju)
image17
Struktur och rörelse (glasklart)

Kents nya har kommit ut!

Fast Ingenting var inte så bra... Hoppas på albumet om en månad. Men var ju ändå tvungen att vakna vid midnatt och lyssna på första radiospelningen inatt:)

Lyssnade lite på deras gamla musik när jag kom till Haninge ikväll och blev sugen på att ta några dystra höstbilder. Första kortet är vårt hus, översta våningen.

Nu ska jag sova. Natti natti


...

image11image12image13

Myssöndag

Läsning i sängen, sconesbak och frukost till Simpsons-dvd. Vad mer behövs för en söndagmorgon? Nej precis, inget.

Men att det blivit höst, det hade jag missat..... regnigt och ruskigt idag, och en massa gula löv har slagit ut. Men men, mysigt så länge man är inomhus.


Disney!

Nej. Det blev Ringaren i Notre Dame istället. Mäktig musik!!


Vår fiiina skolbyggnad (och där utbildas arkitekter...konsigt nog...)

image10

Uppfräschad...

Fy vad skönt att duscha och byta om från mysbyxorna. Vart och handlat lite mjölk och bröd också, skönt att ut i luften lite. Rebecka och jag har lagat köttfärssås och bakat chokladkakor. Och ätit aaaalldeles för mycket för min stackars mage.... ska strax sätta på en disneyfilm så är lördagkvällen fullbordad. För det blir ingen utgång ikväll!

Förresten, pappa var ju i stan nu i veckan. Konferans med jobbet, men vi lyckades pricka in en kväll när vi båda var lediga (tack Rebecka för att du tog tvätten;) ). Pappa fick se skolan (mäkta imponerad - eller inte! Alltså av byggnadens fruktansvärda utseende alltså) och vi gick till Gamla Stan och käkade årets helt klart godaste pizza på Agaton. Såååå gott!

Nu blir det nog Askungen. Ha det bra. Kram

PS. Lyssnar på nedladdad Creeps-låt. Hoppas ni har det bra på silver. DS-kram

Vardagsrummet innan tvn smällde

image9

Efter Kolingsborg...

Stora festen med arkitekturskolan igår. Slow motion idag....

Gårdagen började kvart i sju när jag gick upp för att bli redo för skolan. Biblioteksguidning och fortsatt jobb med nya projektet. Skitprojekt. Hjärnan stod still mesta delen av dagen, innan jag fick en halvbra ide som vi får se vad det blir av...

17.00 började förfesten i en atelje på skolan. Hela meningen med kalaset var att få ihop de grupper som vi ska ha till ett öka-sammanhållningen-projekt i höst. Så mellan drinkarna, sushin och matlådan blev det mingel med de andra i min grupp.

Vid niotiden drog folkmassan vidare till Kolingsborg mitt i Slussen-rondellerna. Hela dansstället var kvällen i ära till för endast arkitektstudenter och deras vänner. Så jäkla kul! Blev många lustiga danser och annat galet. Men fy satan vad varmt det var! Verkade som någon hade dragit upp alla elementen på högvarmt. Svettigt och skönt;) Rebecka, Rikard och en stallkompis till Rebecka var med, och min ettaklass var väl representerad. Folk verkade dock ha en tendens att droppa av, men det var ändå en bra grupp kvar mot slutet.

När sista låtarna började tona ut gick Beckie och jag genom Gamla Stan till Sergels nattbussar. Skönt med en liten tidig morgonpromenad. När vi till slut kommit fram till Handen och käkat lite ris och flingor (separat alltså) började gryningen skymta genom mina stora parsiennfria fönster.

Idag vaknade jag strax efter två och har väl hittills inte gjort ehh någonting. Käkat lite (usch vad dyr i drift man är) och kollat Facebook lite i väntan på att gårdagens bilder ska komma upp. Kvällen kommer bli lugn. Kanske mat och lite bak och Svensson Svensson och film. Orkar varken festa eller ta mig in till stan...

Trevliga Älmhultsdagar till alla smålänningar!!

Kramar Torkel


Krish, spackaklack, pffff....

...sa det och tvn började lukta brännt... 9.00 imorse kom sista pusten från min kära jultidningswidescreen och dess liv är med all sannolikhet över. Summa: tre veckor överlevde den här.

Blä.

ehh...fotboll?

Sverige-Danmark: 0-0

Tänk, jag såg matchen! Iklädd värsta supporterdräkten, form av blågula strumpor. Rebecka, Nellie, Rikard och Karolina såg första halvlek på en skotsk bar (stående, alla borden var fulla) men åkte hem till Rikard i pausen. Andra halvlek var kul, alltså sitta i soffan och snacka. Men fotbollen, fy vad tråkigt! Jag dog ju nästan på baren där vi inte ens kunde sitta. Stod mest och smsade istället. :)

Var på konstmuseum med klassen igår eftermiddag. En gammal dam visade upp sina gipsskulpturer på Konstakademin. Så gulligt flummig var hon! Ställde sig och smekte gipsen och förklarade med tom blick hennes meditativa känsla när hon skapade. Fattade inte ett dugg men det var roligt att lyssna på.

Annat flum: Sprited Away på tv igår. Japansk tecknad film som var jättefin men helt döknasig. En mardröm om en flicka i en helt weird värld.

Snark snart. För regnigt för att gå ut. Natti natti.

Uppkopplad!!

Helt otroligt! Jag sitter i Handen. Vid köksbordet. Med utsikt över vår lördagslugna gård. Med internet igång framför mig! Äntligen. Rebecka har kommit med sin dator, Comhem med sitt modem, och nu är alla delarna till slut sammankopplade i ett litet nätt skatbo av gipsvita sladdar. Vackert...

Så vad ska jag säga nu... har ju sagt det viktiga... jo som sagt.

Fotboll ikväll! Tydligen... Visste inte om det alls, men det är visst en ganska stor sport. Ska in till stan och se matchen på någon bar med Rebecka och syster Nellie, som kom idag. Kanske ut sen, annars hem.

Måste gå och duscha nu. Kram från Diddi

Det regnar i Stockholm idag...

Det duggar i och för sig bara, men ett sådant blött regn som liksom finns i luften även mellan regndropparna. Som gör en blöt och kall ända in i benen. Och på tv sa de i början av veckan att sommaren skulle komma tillbaka till helgen. Men visst, det är väl Sommar 07 som är på återbesök...

Veckans händelser och dagens tankar:

*Kennet, Pernilla, Linn och Erika kom på fika i söndags. Vi åt god kladdkaka (å vad baksugen jag blev nu) och invigde espressomaskinen. Jättegott, tack mamma! Det var väldigt bra att de kunde komma, jag blev nämligen tvungen att dammsuga för första gången sedan vi flyttade in. Och städa upp rummet så man till slut kunde se skrivbordet och golvet. Vilken underlig magnetisk kraft som liksom drar ner saker på golvet! Eller hur Anna? ;)


*Förresten, spookie sak när släktingarna var på besök. Erika, som pratar ytterst sparsmakat än, blev ombedd av pappa Kennet att säga "Erik". Vad säger hon då? Jo, Diddi! Precis som jag alltid sagt, likheten mellan Erik och Diddi är slående!

*Det var nollepubrunda på KTH i tisdags. Dvs, alla sektioner öppnar sin lilla pub (ungefär alla utom Arkitekt) och det är öppet för alla nollor att komma. Tio pubar blev det, drinksmakande, dans och kareoke. Jag själv framförde en tårdrypande vacker version av This Love med Maroon Five. (Ja, tårar lär den väl ha framkallat iaf). Onsdagen var seeeg...

*...tyvärr. För då hade vi vår första presentation av vårt första skolprojekt. En modell av magnetens inre logik. Flummigt som tusan, men det gick ganska bra ändå. Lägger upp en bild när jag kan.

*Pendeltågsupplevelse: tåget stannade till nån minut strax innan en station en morgon nu i veckan. Shit vad tyst det blev när motorerna stannade! Där sitter säker hundra människor i en vagn och ingen vågar säga ett knyst. Läskigt.

*Minne från kusinernas österlenrunda i somras. Anna berättar hur hennes långa naglar gör att hon inte kan sätta i linserna ordentligt. "Det är ett riktigt handikapp" säger hon. "jovisst", tillägger förvirrad Erik, "du kan ju parkera på handikapptoaletten". Tänk på den du!

*Var på studentspex i onsdags. Kul! Skådespelarna bra, sångerna fina och stämningen god. Bäst var när skådespelarna på publikens spontana utrop improviserade "på tyska", "baklänges", "mer smärta", osv... Kul att se Vasateatern också.

Nej nu loggas jag snart ut igen. Guuud vad kul det är att sitta på biblioteket igen. Spännande dock att varje tangentknäpp ekar läskigt högt i den stora cylindersalen.

Trevlig helg alla!

kram erik


Måndag hela veckan...

...eller i alla fall hela dan... illa nog...

Men innan måndag kommer helgen. En kul men förhållandevis lugn helg nu. Lägenhetskompis Rebecka kom till slut i fredags, så nu är jag inte ensam i Handen längre. Var och handlade på Coop med hennes pappa. Oj vad nära det var! Upptäckte att bussen troligtvis kör en himlans omväg. I stil med den man kan ta från Tumba till Salen (hint till familjen, övers anm.).

Sedan var det tvättning som gällde på lördagförmiddagen. Blev väckt av att Rebecka knackade på dörren. Tänkte "oj vilken hurtbulle, ska hon till hästen redan". Då hade hon redan varit där.

Fest hos Joel i klassen på kvällen. Möttes av kakaobakdoft. Det visade sig vara kakfest där biskvier och bryselkex friskt blandades med vin (alltså inte blandades, men det fattade ni). Var tvungen att gå ganska snart, gratiskonsert hägrade. Denna gången Soundtracks of our Lives, som gjorde en alldeles fantastiskt bra spelning på Riddarholmens Evert Taubes terass, precis bredvid vattnet. Var i ett sånt lyckorus!

Sedan skulle vi ut, Cesilia, Freja och jag. Debaser Slussen eller Fredsgatan 12? Jag hängde ju bara med dit de infödda nollåttorna förde mig. Blev F12. En terass utanför ett museum med barer, lampor och musik. Packat med folk men snobbigt och stelt. Kul dock: dansade med Lena Philipsson! Eller i alla fall bredvid (hon såg ju mig aldrig!). Däremot trampade hon mig på foten. Det är inte allas fötter som blivit trampade på av Lena Ph!

Förresten, dansade salsa med Tomas Gylling från Mosquito och 100 kilo godis och de där barnprogrammen. SOm nybliven stockholmare tycker jag ju fortfarande att det är otroligt fascinerande med så mycket kändisar omkring. Också sett: Ernst Billgren och Janne Schaffer.

Nu är det dags för salsakurs igen. Utan Gylling, han är på "fortsättnings-kursen". Fick order av läraren att gå på några nybörjarlektioner också, så jag blir säker på grundstegen. Ja, sir!

Adjö så länge,

Erik

RSS 2.0