West Side Helsingborg... tyvärr inte...

West Side Story är ju grym! Men var har jag egentligen hört låten innan?? Den där da-da-da-da-da- Amärica, da-da-da-da-da- Amäärica. Jag har inte sett filmen innan men jag känner ju så igen den låten!

Det blir nog ingen Helsingborgsresa imorgon. Hade tänkt tåga dit och kolla in festivalen och träffa mina kära kusier. Men det blir helt enkelt för dyrt för en stackars krake med 0 kr beräknad inkomst för den närmaste månaden.

Får bli röj på Silverdalen på lördag istället. Det har tydligen utlovats ett "hemligt uppträde". Kanske en ny succe i stil med Anne-Lie Rydé förra året. Tänk vilka storheter man kan locka hit...

Ska fortsätta kolla på filmen nu. Stör mig inte!

Natti

Hemma till slut...

Hemma hela helgen nu. Skönt. Så många som jag inte har hunnit träffa än! Har du inga planer nu närmsta dagarna, ring mig för det har troligtvis inte jag heller. Såg dock att det skulle bli Silverdalen på lördag ;)

Öland var slappt. Trist väder (som hela Sverige kan jag tänka - varför bor man här?) så det blev inte stranden mer än en gång. Och då frös man. Satt inne i regnet och läste för första gången på minst ett halvår ut en bok. Läste sjätte Harry Potter, kände att jag får skynda på om jag inte vill ha hela handlingen förklarad av pratglada vänner. Men Fredrik, Snape dog ju inte alls! Det var ju det enda jag var säker på skulle hända, tack vare din högljudda analys på en fysiklektion förra våren - gissa om jag bara satt och väntade på när det skulle ske?

Skulle varit på gymmet nu. Men så ringer Viktor och säger att han måstat jobba över. Dumma Aktivitetshus med sommaröppettider. Men skönt iofs, då skjuter jag ju fram träningsvärken några dagar. Gjorde tjugo situps en ambitiös dag på Öland och hade värsta ont dagen efter. Man är inte så fit som man försöker tro...

Perfekt sommarläsning: tidningen Tjuvlyssnat. Skitkul att höra vad andra människor pratar om. Synd att den tar slut så snabbt bara. Kan inte vänta på nummer 2.

Egen tjuvlyssning på pendeltåget till Centralen:

Par med vandrarkläder och full scout-size väska (av någon anledning mitt inne i stan).
Kvinnan (på Ernst-dialekt): Jag har hört att Jessica laddar ner ganska mycket musik från internet.
Mannen: Ja... hon kanske tycker om sån musik... sån som finns på nätet.

Jo det kan ju vara svårt att hitta något man tycker om bland iTunes miljoner låtar...

Nu ska jag vara händig och manlig. Jag ska pumpa däck. På cykeln iofs, men måste göras på macken. Som stänger om tio minuter. Shiit!

Snabbkram


Mellanlandning

Oj vad det ska faras. Kom hem från Stockholm igår och idag åker vi till Öland. Ska sitta i stugan i regnet några dagar verkar det som... men det kan vara enda chansen jag kan komma dit i sommar så det får gå som det går. Sen blir det kanske jobb (ehh troligtvis inte, men man vet ju aldrig) och sen flyttning och snart börjar ju faktiskt skolan. Fick info från Arkitekturskolan igår. Sorgligt! Det verkar som heela KTH ska ha de två första veckorna bara till att skolas in och ha kul. Och så står det "arkitektutbildningen startar direkt efter obl. upprop 20 aug". Har jag tur får vi vara med på mottagningen i Stadshuset dagen innan. Får kolla upp det.

Men tills dess är det ju ändå nästan en månad kvar. Strax åker vi mot stugan och är där fram till onsdag. Då äntligen ska jag vara hemma lite! Har knappt träffat några kompisar än förutom Viktor och Rebecka, så det blir till att catch up med en massa polare nästa vecka. I solskenet. Kanske.

Stockholm var trevligt. Trevligast: Har nu en studentlägenhet! Rebecka och jag ska vara kombos i en trea i Haninge. Ca en timmes pendling till skolan varje morgon, men det är ju iaf en början.

Förutom lägenheten var där med mamma och Martin lite också. Vi hann med bad vid Fjäderholmarna (kallt!) och en massa gå-runt-i-stan. När det var dags att åka hem uppptäckte vi dock att vi hade lyckats spendera mer an två hela dagar runt endast tre gator: Götgatan, Västerlånggatan och Drottninggatan. Shopping: på grund av snäv budget klarade jag av att endast spendera ca 400 kr. Letade länge efter en manbag som jag ville skulle va lite häftigt storstadig, men samtidigt inte för fjollig. Skitsvårt, iaf om man inte har så mycket pengar. Det blev en axelremsväska från ständigt pålitliga Topman.

Grönan, så klart, med Kennet och Pernilla. Grymt. Uppskjutet bäst.

Nu är det dags att åka snart. Är utan internet nu till på onsdag, men mobilen är ju alltid med.

Kramar Erik

Nu är jag här

Välkommen till Eriks blogg. Kan ju inte ha resedagboken längre nu... och msn space är så stängt. Och myspace är för stort. Så jag bor här istället. Hoppas det går bra.

Spännande helg blir det. Stockholmståget går vid fem i eftermiddag, sen blir det till att leta lägenhet. Ihhh!! Hoppas en våning på slottet är ledig. Annars vet jag inte om jag är så sugen...

Saknar Frankrike lite. Hade mitt första riktiga omställningsproblem igår. Skulle grilla på kvällen och tänkte vi kunde äta lite av den hypergoda osten som jag hade tagit med från Monflanquin. Ost kräver baguette. Så jag går in på Älmhults bageri (kan man säga bageri om Deres egentligen?) och frågar om de har baguetter. Trodde aldrig jag skulle behöva förklara vad en baguette är för något. De hade inga på Hartmans lilla kafé heller så jag gick till Konsum. Där fanns i alla fall någon slags avlångt bröd som näästan smakade lite som baguetter när man hade haft dem i ugnen ett tag. Jaja jag får väl börja äta grovbröd istället...

Vardagsrummet syns inte längre. Det ligger gömd nånstans under all min packning. Mamma är inte så nöjd. Men vad ska man göra när man måste ha tag på något som ligger längst ner i resväskan??

Iofs, jag skulle ju kunna städa upp lite...

Japp så blir det. Hej då så länge.

Ericci

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0