Hasta la vista!

Oj oj oj nu har jag visst haft ett långt uppehåll från skrivandet. Och nu kommer ett mer medvetet uppehåll till.
Mot Arlanda! Mot Amsterdam! Mot Madriiiid!

Vi ses i en framtid nära dig.

Erik


På internationella kvinnodagen.

För ett år sedan just precis gick jag från att vara en vanlig människa, till att vara tillsammans med världens finaste man.

Diet.

Jag är lite lite förkyld.

Men jag ska bli helt helt frisk!

Ikväll knaprar jag vitlök, dricker ingefärs/citron/honungs-vatten, halsar Vitamine Water och shotar KanJang och whiskey. Borde inte detta döda allt möjligt som lever inne i mig?

Välkommen till Sverige, Stefani Joanne Angelina Germanotta!

7 maj 19.30: Laaadyyy Gaagaaaa!

Och jag!

Niclas denna fenomenala Ticnet-fantom lyckades fixa biljetter idag också, medan både Farao och jag fortfarande satt kvar i köer för att komma åt biljettbokningen..

Detta kan nog mycket väl klå Madonna. Återstår att se...

Lite nostalgi: Första gången jag hörde (såg) talas om Gaga, var på Aktivitetshusets gym i Älmhult. MTV var på framför löpbanden och Just Dance spelades flera gånger om dagen. Utan ljud dock, men det behövdes inte för att jag skulle fatta att jag skulle älska musiken också!


Håll utkik efter tanten vid 00:48 och den högra killen vid 03:30, och allt fingerklippande framför ögonen.

Bakfusk!

Mmm. Mmmm. I Skrapan utspelar sig nu en äkta smörchock. Inte sju, men åtminstone två sorters kakor blir det ikväll. Kolasnittar, med experimentinslag av mandelmassa och kakao, och havreflarn. I receptet till de senare stod det att det skulle bli 30 st kakor. Nu bakade jag visserligen bara en halv sats, men ser inte detta lite futtigt ut?!

Fem kakor! (nu i efterhand flöt de visst ihop till en, endast en, kaka, men det är ju en annan historia) Kan det vara fel i receptet?


Och varför känns det som att jag rapar bakpulver?..


Att åka kollektivt.

Tunnelbanan, onsdag förmiddag 9.55:

Erik sitter med franska chansons i öronen och tom blick. Och tusen virvlande tankar i sitt lilla lilla huvud.

"nästa Odenplan"

Vart tog Rådmansgatan vägen? Fan. Antingen vänder jag och åker tillbaka en station, eller promenerar lite extra till skolan.

Solen skiner, det blev alternativ 2.

Vad som virvlar i mitt huvud? Sommar. Sommar sommar sommar. Var? Här? Hur?

När?

Sommarnattens leende - Stadsteatern

Vinternatten utanför fönstret flinar väl på sin höjd lite hånfullt. Åt att jag imorse trodde det skulle vara plusgrader och skippade såväl mössa som långkalsonger, och förfrös följdaktligen både arsle och hjärna.

Men vid Sergels torg log sommarnatten ikväll, i Stadsteaterns uppsättning av musikalen som bygger på Bergmans film. Musikal, inte kan väl det falla Erik i smaken, undrar den obildade. Men se det passar som handen i handsken! Tyvärr var inte detta det bästa Erik har sett. Det var bra, underhållande och roligt. Men inte det bästa.

Men ack, Send in the clowns (eller här Ge mig en clown). Ack ack vilken vacker sång. Och Pia Johansson som sjöng var suverän tillsammans med Dan Ekborg, Yvonne Lombard (80 bast!) och en annan kvinna som jag inte vet namnet på.

Det låter väl bra? Ja! Det var bra sade jag ju! Men det lyfte aldrig riktigt. Å andra sidan föll en ridå ner och det blev spontan lagningspaus på 20 minuter.

Yvonne Lombard, det var andra gången jag såg henne live. Förra gången var för något år sedan, då hon åkte tunnelbana två säten från mig. I min research nu såg jag att hon har gjort stora insatser! - för choklad bland annat:


Vid fikabordet.

Lagom till elvakaffet (eller 23-kaffet skulle man väl kunna säga):

Nektarinpaj. Och heeeerre gud! Vad gott. Lunchgänget i skolan kommer nog bli nöjda de med imorgon.

Och nu lite kompletterande masquerade-photon:


Anja, Anja, Jennifer och Madde tar luft.


Blev väldigt nöjd med mitt höftparti. Glam glam glam glam klirrade när jag gick gatan fram.


Undersidan av masken var jag inte fullt lika nöjd med. Acrylfärgen hade förvisso torkat sedan Panduro-kreativiteten flödat i fredags, men den kladdade visst likt trycksvärta på handsvett när vi röjde på dansgolvet (som förövrigt mycket väl kunde spela Prince men varken hade någonting med Madonna eller Robyn eller kunde erbjuda den minsta lilla schlagerlåt - får man kalla sig DJ då?).

Fikat färdigt, natti natti!


Måndag eftermiddag med russinbitar mellan tänderna

Precis så här ska en måndag börja:

Sovmorgon till 13.00

En föreläsning till 14.00

Lite halvintensivt arbete som mest består av att kopiera lite ritningar ur ett par böcker.


Ikväll tänkte jag träna lite och baka något. Och kanske dra till med en Bergmanfilm som laddning inför Sommarnattens leende på Stadsteatern imorgon.

Russinen? Nä lite fika bara.

RSS 2.0