En sista egobild

Ska snart vidga vyerna lite här. Men även idag vill jag att vi alla ägnar mig, Erik, en tanke. Aptrött precis som alla andra kvällar, så därför blir det bara ett par bilder från igår. Jag och ett par kompisar, även de med smått galna outfits, gav oss ut på gatan för en liten amatörtagning.

Har ännu inte bestämt om jag ska köra denna stilen privat...









Men jag hade nog fasen ryggat tillbaka om jag hade träffat mig själv en mörk natt i det skicket. Eller å andra sidan, det hade jag nog gjort oavsett hur jag hade sett ut... jag trivs bäst med att vara en.

Eh flum?

På tal om det, jag skapar ett instrument i skolan. Ja, ett musikinstrument. Ja, på Arktitekturskolan.

Slut för idag tack för idag. Erik är trött för e

Ich bien eine robot.

Bajstrött. Men en bild hinner jag innan jag somnar. Kraftwerk-varning på min grupp i hårmodevisningen idag. Übersynthare är vi allihopa allihopa, du med! osv osv osv osv (jag är smått trött, sade jag det).

Bild, njepp. Har några små egotrippar som kan ha blivit bra, men de sitter på en hårkompis minneskort. Så kanske en dag. Idag bara en miniegotripp i form av den extraordinärt udda silvriga mascaran jag blivit målad med:


Natti! Hörs igen i mars när ja vaknar ur mitt ide. (önsketanke....)

Klippt och skuren

Varit i Alvik och blivid fixad till hårvisningen imorgon. Skönt med en läglig gratisklippning, det började bli långt. Nu är det väl knappast helkort, men vissa delar är mer snaggade än jag någonsin haft det tror jag.

Nu ska jag på middag!

Nå, flummigt?

Okej, få saker på Arkitekturskolan är väl direkt straightforward och genomlogiska. Men riktigt nöjd med mitt första projekt i tvåan, "paviljong på vatten":
En liten marknad i rostig betong
Fick någon gång i början en tanke på att göra en plats för en liten saluhall med fiskhandlare. Och varför då inte peta ner den lite under vattnet istället för att låta den bara flyta ovanpå. Så den blå platsen på modellen är vatten nivån, som går ca en meter upp på fönstrena.

Frågor? Skicka dem till mig bara! Investeringar? Också till mig.

Just det, materialet: rostig betong. Just det: rostig betong. Apcoolt.

Och så allt "ska man verkligen vara nöjd om man ska kunna gå vidare?", "hur ska jag jobba med den kritiken jag fått?", "varför hade Le Corbusier så konstiga glasögon?" och alla andra viktiga frågor. Men de tar jag hand om en annan dag, när jag är lite piggare...

Måste bara visa en skapelse till:
Maat
De matlådor jag hade med mig i måndags morse, redo för ett långpass på skolan. Tre luncher, en sallad, en fruktsallad och tre små bitar kladdkaka. Och allt var slut när jag segade mig hem på tisdageftermiddagen...

Och nu ska jag sega mig i säng. Natti.

Blivit av med, och återtagit, kalorier

Nu har jag konverterat. Från KTH-hallen till Friskis. Invigde mitt nya träningskort med att gymma för första gången sedan typ Palme var statsminister. Jag kommer vara ynklig imorgon...

Käkat en smaskig äppelsmulpaj hos Rikard nu. Så här såg vaniljsåsen ut:
Vitt vitt vitt

Hmm...matfotografi kanske inte är min grej direkt...

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah.

Som sagt. Aaaaaah.

Haft kritik nu. Ah. Helt klar med min lilla fiskemarknad vid Skeppsbron. Mmm...

Skönt.

Sov gott inatt. Efter ett 30-timmars pass från måndag till tisdag gick jag i säng 18.00 på tisdagkvällen. 13 timmars sömn gjorde mig till en ny människa. Eller nästan i alla fall. Jag var en vanlig gammal ful bitter människa när jag vaknade.

Nu blir det en tur till baren uppe på skolan.

Och Sandra har fått gratismat!

Med vänliga hälsningar från diverse arkitektstudenter!

Erik

Men oj titta jag finns!

Japp jag lever och frodas. Mestadels i skolan dock... Till exempel igår, söndag, då jag satt tills dagen blev måndag. Nu är det strax dags att ta sig tillbaka, med tre lunchlådor, fruktsallad, kladdkaka och några bananer redo för en lång-sittning.

Deadline: tisdag 17.00. Alltså imorgon. Därför.

Så här ser det ut. Ska göra en flytande fiskmarknad där man handlar fisk en meter under vattenytan. Mysko? Jepp, precis lagom mysko för mig. Här är modellen jag satt och knåpade med igår, med Glenmark Eriksson Strömstedt nostalgiskt dunkande i ritsalen:
En modell

Mmm nu måste jag åka in till skolan...Och höstmolnen kommer hänga över mig på vägen ser det ut som...

Något skvaller från släktkalaset förresten?:P

Kramar, Kladdkakan

Dunkar det i skallen?

Nej, bara våningen ovanför som har fest. Eller bara en annan anledning till att låta basen dunka betongstommarna.

Bokat flyget till Paris nu. 16 oktober åker jag dit...mmm...gott....croissanter....mmm...Disneylands sötade popcorn....mmm... jaha väldigt tajmat att "Du är vad du äter"-trailern skulle komma på tv just nu. Och här sitter jag med en skål glass och några bitar choklad. Jaja, Anna Skipper är ju inte här i alla fall.

Om julen och snoriga näsor

It may be winter outside
but in my heart it's spring

Så här, när det nästan börjar klinga lite bjällerklang i hjärnan, är det inte utan att man börjar tänka på lite julmusik ibland...Men just denna hade jag kunnat justera lite:

It may be autumn outside
and in my heart it's
autumn

and in my lungs

and in my throat

"Halsfluss" sade doktorn. "Ajaj" sade Erik. "Penicillin" sade receptet. "Ursäkta, du får inte glömma att betala" sade receptionisten. "Ajaj" sade Erik.

Jävla höst.

Jag menar, kan det bli mer motsatsen till härlig vår? På våren kommer plötsligt alla vackra människor ut ur deras vinter-iden. På hösten är det bara en massa snoriga näsdukar som kryper fram ur gömmorna.

Och de är inte vackra.

Jag är inte vacker.

Jag är ynklig.

Pfju.

...

Endast modempipet som saknas...

Nu har min internetuppkoppling fått knäpp igen. Segar sig som värsta 90-talsmodemet.

Så nu sitter jag här i mitt eget snor. Utan dator. Utan framtid. Utan ork.

Men med många fina repriser på tv...

Viktigt med vitaminer!

Hemma sjuk. Pisstråkigt.

Så passar på att äta lite nyttigt. Hade lite choklad kvar i skafferiet. Och en liten bit fryst kladdkaka. Och sen bakade jag ju "farmors mögelkakor" förra veckan. Snart dags för en macka. Med Nutella.

Vinter eller skitiga fönster...

Tror jag just såg en snöflinga flinga förbi i Stockholmsluften utanför min lägenhet. Men det kan också ha varit jag rörde huvudet och smutsen på fönsterrutan lekte snö-wannabe...

Ett liv??

Jag uppdaterade inte här igår? Ajaj. Hur ska man tolka detta?? Har jag skaffat ett riktigt liv?

Ja kanske.

Fullt upp igår. Först jobb på bageriet, sedan hem för att...baka. Jo. En superkladdis till Cesilias inflyttningsfest på kvällen. Många fina hemligheter i den lilla skapelsen...
mmmm...dreglet droppar
Själva festen var riktigt kul! Hägersten rockade. Fett najs. Asså. Precis. I bilden syns, förutom kladdisen, passionsfrukt- och chilidrinken som var stark.

Idag har jag varit svag.

Polacken Pjotr bakade äppelkaka nu på kvällen. Gott gott. Och skön känsla i korridoren nu. Vi börjar bli ett litet fint kollektiv, där även jag snart kommer snacka bruten svenska.

Pryda småflickor är det värsta jag vet!

...är ett annat citat från Skenbart. Nu Marie Göranzons nunna, med en cigarett i munnen.

Eller sade hon verkligen småfittor? Vågade inte skriva det i rubriken...

Jag följer hellre reglerna än har roligt!

Fruktansvärt tråkigt uttryck, men fruktansvärt kul när Peter Dalle sa så i Skenbart nyss. Sitter och kollar film. Just nu på rummet, men nyss med polacken och indonesiskan i korridoren. De försod typ...lite...men skrattade ändå.

Fikat på Espresso House för tredje gången idag. Vad händer med mig??? Håller jag på att bli en fikoman???? Steget är väl inte så långt från kakoman till fikoman, så jag ligger ju sedan länge i riskzonen!

Gjorde "farmors mögelkakor" nyss, mördeg, mandelmassa och hallonsylt. Såg sedan att de ska vila över natten så kan inte smaka än:( Förutom att jag har smakat av smeten, mandelmassan, sylten och de ljumma kanterna....

Och nej, inte någon mormors hosta i dem.

Sovdags snart.... det är ju ändå fredag... och imorgon är det ju lördag... och jag ska vakna 06 för att gå till jobbet och sälja bröööd. Mums.

Gonatt!

Kändis-spotting! Mycket moget...

Jaja, men lite lantligt barnslig måste jag få vara.

Har sett Abbas kläddesigner korsa en gata vid Stureplan. Och detta var andra gången sedan jag flyttade till Stockholm! Varför jag över huvud taget vet hur denna man ser ut är en annan fråga.

Och vad hittar Sandra i en övergiven ritningslåda i skolan, om inte övergivna ritningar! Nåja, föga förvånande. Men: ritningar ritade av Markus Krunegård! Hans namn stod på lådan, och efter lite efterforskningar visade det sig att han faktiskt gått på skolan ett litet tag. Självklart snodde jag en liten teckning:)

Efter skolan fika med ett par snygga hårmodeller (hur coolt lät inte det!). Espresso House vid Stureplan. Andra kaffet där i livet. Också andra denna veckan. Och precis som förra gången lyckades jag vara enormt kissenödig när jag går ner i tunnelbanan och väntar. Lika kissenödig på tåget till Universitetet, samt under promenaden till Lappis. Samt i trappan upp till lägenheten. Varför???!!!! Ovan vid kaffe eller? Fruktansvärt hemskt jobbigt i alla fall, intygas med eftertryck.

Aaaaaahhhh sade jag när jag till slut hade nåt målet. Av porslin.

Ring Svenska Akademin!

Nytt svenskt ord: Sessimon!

Fick nyss förklara för min indonesiska korridorskompis vad det betyder. Funderade lite på vad han menade... Ahh, "see you tomorrow....in my accent that is". Han undrade om inte "tomorrow" var "imorgon" på svenska. "Well yes" sade jag "in theory".

Men i teorin uttalas ju inte korv "kåv" heller...

Idol!

Drottninggatan igår. Korsningen vid Tegnérgatan.

Ett kafé. Uteservering.

Vem sitter där? Vem. Sitter. Där?!

Jodå.

Ingen mindre.

Brolle. Brolle Jr!

På ett kafé. Med en manusbunt i handen.



Nej inte han från Texas. En annan JR....

Lite konstigt. Skulle jag gå fram och be om en autograf? Lite sugen. Hade varit roligt. Med tanke på att jag var hat-utklädd till honom på en helvetes-fest i somras.




Så här snygg var jag ju, om någon lyckats glömma: http://ingvert.blogg.se/2008/june/det-var-en-gang-en-fest-pa-radmanso.html


Korta 08-stubiner

Åh vad det är roligt ibland, att få uppleva lite bittra stockholmares kollektivtrafikhumör. Faktiskt, jag tycker det är kul att se hur sorgligt stressade de är.

Röda linjen hade problem och ersättningsbussar gick från Tekniska Högskolan norrut. Okej, blir ju klart lite trångt.

Och aggressionen låg som ett fuktigt moln i busskön. "Jävla apsystem" röt en viktig man i rock när bussen inte stannade precis där han stod. "Det kommer ju aldrig komma en buss" gnällde en upppiffad dam med välfönat hår, efter ca en minuts väntan.

Och självklart kom de som klagade högst och trängdes hårdast på först. Frågan är hur länge jag ska vara en liten mes?

Dagens bakelse! Spenat och chorizo...

Mmmm simmig fettig sås....
En vacker bakelse kanske? Jag anar jordgubbar, och en härlig orange glasyr!

Nej min middag. En halvlyckad blandning av mathavre, spenat och korv. Med en simmigt fettpärlande sås av grädde. Ska smaka för min mage viskar diskret "mat" på ett väldigt kurrande sätt.

Idag skall för övrigt i alla almanackor skrivas som "den fantastiska dagen då någon vänlig själ äntligen tog hand om den slemmiga högen med tallrikar och koppar, som har legat i den vänstra vasken i korridorsköket i en dryg vecka". Seså, skriv. Idag skall för alltid bli firad med påmpa och ståt.

Köpt daimmjölkchoklad. Vilket bara kan betyda en sak. Att en dajmmjölkchokladkladdkakas doft kan anas när som helst.
Dock inte idag! Strax sovdags för skolovana smålandsemigranter.

Vänliga hälsningar, Erik

PS! Det smakade gott! Skriv en kommentar om ni vill ha recept på korvbakelsen! DS

Favoriter i repris!

Trött. Förkyld. Hungrig.

Skolan är igång. Kan slå vad om att det är något med blyertsdammet i den byggnaden.

Så orkar inte skriva något nytt. Kan istället säga att mitt badrum ser ut så här ungefär:
http://ingvert.blogg.se/2008/june/tvatt-och-bullar-och-en-pappa-pa-besok.html
Och jag njöt av sånt här till kvällsmat:
http://ingvert.blogg.se/2008/august/smor-pa-hakan-och-pet-i-tanderna.html

Inget nytt annars.

RSS 2.0