Jusnyltning

Så, check, julskyltningen avklarad. Men ja. Vad är det att ha egentligen?

Näbbiga barn säljer utspädd glögg till sina stackars fattiga föräldrar. Så de kan åka på skolresa till Ronnebys hmbygdsgård eller Malmös kommunala reningsverk (ja för alla barn bör väl uppleva flytande bajs i majestätiska bassänger innan de blir vuxna). Alternativt är det barnens stackars fattiga frusna föräldrar som säljer till de andra föräldrarna.

Sen kan man ju självklart shoppa: butikerna håller exklusivt söndagsöppet! Hurra, låtom oss vallfärda, gärna alla på en gång med vinterrockar och rullatorer och barnvagnar och annat som kan blockera vägen för våra medmänniskor.

Men min utflykt var inte helt meningslös. Jag åt några gratispepparkakor och handlade en liter fil på Konsum. Och Svensk Damtidning, med sitt välfyllda specialnummer om kronprinsessbröllopet. Nostalgi, tänker jag som om det var 30 år sedan och jag sitter i min stickfåtölj med käppen parkerad mot armstödet.

Disneyland på Österlen

Ystad är en söt stad. Imorgon är det första advent och då har man beslutat sig för att klä in staden i en Disneylandskrud av smålampor i mängder.

Gågatan 16.00 idag:

 



Puls puls. Typiskt att den årliga plogbilsemestern alltid infaller på vintern...

 

Men icke! När Sanna och jag efter en skön "fest"/myskväll (så många var vi) gick på en nattlig promenad höll de på för fullt. Skottaskottaskotta.

Och här är alltså samma gågata strax innan midnatt:


Sagan om när Ystad flyttade till Norrland.

Ystad denna fina sommarstad.

"Ha!" sade Ystad idag och visade sig vara värdigt en riktig liten snöstorm också! Det har yrt och fart i ett dygn nu och allt ligger som inbäddat i.. snö.. för att ta en enkel metafor.

Ikväll har jag en storslagen utflyttningsfest! Råkade visst bestämma datum samtidigt som en på jobbet gifter sig... Konkurrens.... Men vi blir en intim liten samling på åtminstone tre.

Nog om det, så här såg staden ut när jag vaknade imorse:



Och på bakgården väntade min cykel.... Tyvärr är det inte ens den första i bild utan cykel nummer tre som jag pustande och frustande pulsade ut på (is-) gatan.



Men det gick! Och så här glad och kisande var jag när jag kom fram till gymmet.



För övrigt, jag lagar Monika Ahlbergs wienernougat nu. Och kom just till insikt att nougat ser väldigt mycket ut som leverpastej! Fastän det knappt alls är samma sak.

Lev väl!

Erik


Dagens händiga mattips

Om man är sugen på en krämig typ spagetti carbonara med creme fraiche, men öppnar kylskåpet och det visar sig vara creme fraiche-fritt: Byt då inte ut creme fraiche mot en blandning av filmjölk och mjölk! Det blir inte gott!

Snarare simmigt och slabbigt.

Imorgon far jag till Malmö efter jobbet. HM släpper Lanvinsamarbetet; en viktig dag för alla oss modebloggerskor. Haha.

För övrigt: som Åmål-Agnes skulle uttryckt det. Fucking Jävla Kuk-Tele2. Jag fick mitt mobila bredband idag efter en månads krångel. Saknades bara ett sim-kort i paketet, dvs oanvändbart. Nåja jag väcker mitt inre lilla odjur och bråkar med dem så hittills har jag fått fyra avgiftsfria månader...

Upp 04.30 imorgon. Godnatt!


Onsdag kväll lite före torsdag

24 dagar kvar i Ystad. Minus 3.

Imorgon åker jag till Jönköping. Där väntar Farao i Diormobilen och hotell en natt. Helgen blir Stockholm.

Ska handla möblemang på Ikea. Bohag. Samboskap. Lite mer på riktigt men vi är ju ändå inte helt sambosar. Eller?

Idag såg älskade Anja min lilla lägenhet för första gången sedan hon hjälpte mig baxa upp mina grejer för ett par månader sedan. Fint sade hon. Min stora lycka är stearinljus. Man skulle kunna skapa mys av en spökbesökt grotta med lite rinnande ljus i gamla vinflaskor.

På tal om spöken, så här kunde det se ut när Farao besökte Ystad vid allahelgona:

Ja på riktigt! Det är en pumpa i fönstret! Fantastiskt fin och fyndad av Farao på en gård på obygden. Tyvärr var han bara glad en knapp vecka innan han möglade ihop helt och skrumpnade ner till en surpumpa och dog.

 

På jobbet förresten, imorgon ska vi nog göra makaroner (makaronger/macarons/makaroons)! Så här såg det ut när überproffset Andrew kom från überchoklad-Valrhona och tränade upp oss:

 

 

Mmmmm..... sov gott.


En gång i somras.



En sen kväll efter en veckas vilt pridande och paradande. Lite trött. Och nej, mormor, kladdet runt ögonen är inte permantent.

RSS 2.0