Underverket

image46
Det ser kanske inte mycket ut för världen än, men bullen är en start! Åsa, jag ringer dig och snackar lite död snart.

Målarstudio à la Lågstadiet

image45
Konstworkshop för några veckor sedan. Vi målade "Årstaholmarnas olika lager" som det så flummigt kallades.

Teatraliskt solljus

image44
Otroliga Skogskyrkogården söder om Stockholm, av Gunnar Asplund och Sigurd Lewerents.

Ni har hört om den, här är den!

image43
En kakmodell av Tallholmen i Årsta! Det tre på bilden är anklagade för överdrivet husmoderlig kreativitet.

Det blev en liten bulle!

Ahhhhhhh.

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.

Har kommite igång med projektet nu. Linjerna kom igårkväll, precis innan jag skulle somna. Det blir ett kanelbulleformad andaktsrum och en snirklig väg genom skogen. Låter väl bra?

Litt om Norge: träffade några som pluggade landskapsarkitektur utanför Lund. "Men då känner du kanske ...?" frågade en kille när jag sagt att jag kom från Älmhult. Jag funderade lite, sen kom jag på att personen han snackade om är en kusin till nära kompis i Älmhult. Funderade lite till, just det hennes pojkvän var ju min granne. Funderade lite till, just det hennes syster kontaktade mig om lite tips när hon var aupair. Vadå att världen är liten??? I alla fall Älmhult...

Låten i Fritidsresor är Your Song!! I en lite tillsoulad version, men ändå det hörs ju inte alls! Shit vad bra det är. Billy Paul....

Nepp dusch och säng nu. Kram!

Årets hittills bästa tv-ögonblick!

Jan Malmsjö kommer inkörandes i Robins-studion i en permobil, till tonerna av Chamillionaires tunga Ridin' Dirty. DET är kvalitets-tv!

På tal om ingenting är skolan trist nu. Sitter helt still i ett projekt om gravplats och andaktsrum. Ingen aning om hur jag ska fortsätta (läs komma igång över huvud taget). Blä. Piss. Achtung.

Gravkram på alla,

Erik

Inlegg fra en litten gutt

Tjo tjo!

Nå er jeg hjemme igen da. Ackurrat skjönt att busseturen er avslutt, den vart icke morskomt! Oslo var dock kempe fint. Det tog dock ett littet tag innen jeg vante meg vid hvordan byen viste seg, den forste daget likte jeg Olso icke!

Helsefyrn vad kempigt det ar att skrive norsk!

Og tanketroligt å likke svårt att lese...

En kempeviktigt sak jeg hunte med: Treffte kussin Anna på fredags. Ackurrat kempetrevligt! Har icke treffet hona sen gåsaspisningen i höstetid! Var till og med og helste på på arbetet hennes, den lille afferen. Og ackurrat, Snickers-isen som jeg fick smake var kempe-godt, men må sege att jordbärsisen icke riktigt hållte samme klass som den jeg sjelv server på mitt eget glassejobbeplats.

Nå må jeg ackurrat snofsepofse i madrassen mit! Öjne mine gruser seg och jeg er trötter som en klubbat sel. Norskelivet ter på ens kroppekrafter!

Nattsing nattsing alle mine svenske venner,

Runar


Måste bli frisk! Kempefrisk!!

Åhhh hoppas verkligen jag hinner krya på mig inatt!! Har varit hemma från skolan nu två dagar. Imorgon är det Osloresa med några från klassen och "Sveriges Arkitekter". Om jag inte vaknar med nys i näsan och hostslem i munnen alltså!

Klem fra Erik

Skrattanfall

Shit jag hade aldrig klarat detta! Vilket han iofs inte heller gör.... titta:

http://www.youtube.com/watch?v=vQGEo2P8rnA&feature=related

En vanlig midsommarhelg...

God fortsättning!

Jäklar vad trött jag är! Har jobbat hela dagen så händerna luktar pistage och skosulorna är fulla med strössel... Men så är jag ju också lite rikare än jag var imorse:)

Var på midsommarfest med klassen i fredags. Vår konstnärslärare hade dagsljuslampor i sin atelje och där satt vi och käkade sill och nubbe. Hon visade några av hennes tavlor också, bland annat "Jag har lämnat Mark, inne i trädgården mötte jag Lucy", som helt seriöst var en enorm vit tavelduk med typ tjugo små färgkluttar. Jag är enormt imponerad....

Sen igår var jag ute och gick med två kompisar. Skulle ner till Årsta holmar så jag kunde ta mig en titt på platsen för vårt nya projekt. Det gick sådär:

#1  Vi tog tunnelbanan till Skanstull för att gå därifrån, vilket var en väldig omväg.
#2  Det blåste och regnade så vi höll på att flyga iväg.
#3  När vi kom fram till öarna hade det hunnit bli mörkt.
#4  Eftersom det var lördag hade de tydligen låst grindarna till den lilla bron som vi hade tänkt ta.

Sammanfattning: Jag såg ingenting.

Nu ska jag sova!! Natti natti.

Minnesanteckning från i lördags:

Nästa gång jag flyttar: lägg täcke, kudde, underlakan och bäddmadrass tillsammans. På så vis behöver jag inte packa upp ur alla lådor för att bädda sängen mitt i natten.


Nytt place!

Nu är jag här! Lappkärrsberget är min nya hood och mina 18 kvadrat min borg. Träffat några i korridoren, och just fått ihop möblerna så de står någorlunda rätt.

Måste skriva annan gång. Tvätt i tvättstugan nu. Fem i tolv:(

Nattitvätt kram

Erik

Underlig dag igår

Utdrag ur gårdagen:

10.00 Dödsparad i garaget under skolan. Ett annat lärarlag har haft "dödsmasker" som första del i nya projektet. Igår hade de en aningen skum parad. Läskigt! Mest skrämd blev nog den stackars diplomaten som just ställt sin bil där och blev förföljd av en rad arkitektstudenter i väldigt underliga utklädnader.

Jag försökte alltså förklara det på ett förståeligt sätt. Undrar varför jag ens försökte...

16.30 Satt och jobbade på ritsalen. Första gången jag upplevt kombon sektionsritande, vin och disneymusik på hög volym.

18.00-23.30 Jag och två kompisar gjorde en platsmodell. Årsta holmar byggd i sockerkaka. Med kladdkaka för att symbolisera sumpmark och marsipanbollar för träden. Som pricken över i smetade vi glasyr där det finns klippor.

Gubben i lådan!

Jag flyttar imorgon! Eller senare idag....

Nu är bara en madrass kvar i mitt rum. Resten är nedlagt i lådor eller sönderplockat och ute i vardagsrummet. Mina kära släktingar kommer med släp imorgon och hjälper mig flytta upp till mitt lilla rum på Lappkärrsberget. 

Reklampaus

         
Eriks nya adress:
         
Forskarbacken 21, rum 401
          10405 Stockholm

Jag kommer ha "Stockholm" som postort!

Ny världsäljande text!

Duggregnet letar sig in i hans nacke. En ilning sprider sig längs ryggraden.

På fötterna har han sneakers från Björn Borg. De är svarta och de silvriga detaljerna glänser i skenet från gatlysena. Men. De är inte skapade för snöslask. Vilket hans tår snart känner av.

Sulorna glider som på glas. Hjulen på resväskan rör sig dock inte lika lätt utan skumpar snarare otympligt fram över den heterogena blaningen av smältande snö och grus.

Han känner sig hundra år gammal.

Trött.

Svettig.

Träsmak sedan tågresan.


_______

Jag kallar novellen På väg till lägenheten i Handen, eller Resans Sista Sega Etapp. Och ja, den är självupplevd.

Men nog om det, nu är jag hemma i alla fall! Kändes faktiskt mer som att "komma hem" än jag hade trott. Men fy vilken nedrigt deppig tågresa. Hade just vant mig vid Älmhult igen, och så ska man därifrån! Och alltid trist att gå från att hemma alltid ha någon omkring sig (tror inte ens jag var hemma själv mer än typ en halvtimme) till att sitta ensam.

Stockholm känns väldig stort nu. Måste ha växt av all julskinka.

Nu ska jag lägga mig i min stora väska och sova!

Gonatt.

Viktiga upptäckter!!!

Nej! Körsbärslikören i Aladin-asken är inte god. Fick för mig igår att jag ju har blivit lite äldre än när man som spoling spottade ut den så fort chokladen nuddade tungan. Igår kunde jag dock hålla mig ifrån spottandet, men fy, gott var det ju inte!

Love is Gone med David Guetta har en rysligt rolig video! Det bästa är sluggot som slafsar in ägg och gumman med trumsetet:) kolla in:

http://www.youtube.com/watch?v=beGjncfEPt8

Black Jack på Granada ikväll. Sväng era lurviga.

Kram

Nyårskänsla...

image42
En av mina finfina bilder.....

Då var det året igångrullat...

2008 nu om någon missat.

Nyår i en stuga på blekingska Sturkö var riktigt kul! Mat och vin och spel och lekar. Vid tolvslaget blev det en liten fototävling, "fånga bästa fyrverkeribilden", (eller var det bara jag som uppfattade det så?) så vi var flera som stod med kamerorna i luften. Själv fick jag mest rök. Dock lyckades jag med den fina bedriften att hälla ett full champagneglas rakt i ansiktet på mig själv. Det var en vild raket som lyckades överglänsa mänskligheten i intelligens... Jag blev blöt och halsduken luktar numera lätt alkis. Funderar på att tvätta den.

Sen har det blivit en del jobbande. Sista passet imorgon, ska spendera kvällen i Haganäsbadets badvaktsbås. Det har väl inte direkt varit högtryck när det gäller badande denna veckan. Vad gör folk? De kan ju garanterat inte vara ute och åka skidor! Kul att vara tillbaka. Har saknat att slangspola WC:ar och plocka andras hår ur duschbrunnarna....

Nepp nu skall här sovas! Delar rum med min kära bror nu hos pappa och det gäller att tajma sänggåendet lite om jag inte ska bli utkastad...

Natti natti. kram


RSS 2.0