Verkar som att någon flyttar in...

Snark snark.

Hupp! Vad var det?

Tak tak tak.

Tak tak.

Tak tak tak tak,

Tak.

Nej inte ett tal från Guldbaggegalan. Utan  vad jag hörde när jag tog min sedvanliga "efter-att-ha-jobbat-i-bageriet-sedan-tidig-morgon-tre-timmars-tupplur" i eftermiddags.

Någon närstående granne är tydligen igång att montera Ikeamöbler. Jävla företag som är oförmöget att leverera ihopsatta möbler!

Men idag var det ju ändå okej. Klockan var ca fyra på eftermiddagen. Mindre roligt halv två i förrgår. På natten alltså. Då transformerades jag till tråkiga grannen och gick och knackade på och klagade. Vissa behöver nämligen sin skönhetssömn!

Nu ska det ut och svängas ett par lurviga i stockholmsnatten.

Svaret på alla frågor:

Varför letade han efter ett brudpar? Vem skulle ha babytröjan? Varför all denna tegelhysteri?

Svaret är en skönt rolig konstvecka! Alla i klassen skrev varsin berättelse om en plats, berättelserna delades ut, och uppgiften var att skapa ett tittskåp av texten.



Hur löd texten som jag arbetade ifrån? Första korrekta svaret vinner, en plopp!

För övrigt är crepes frasiga och Benjamin Button mästerligt välgjord men ack så lång.

Nummer 16,5 - bättre än många andra!



Bilden ovan föreställer årets sextonochenhalfte semla.

VA? Är det sant???!!! Nej då det är förstås bara ljug. Detta är ju ingen vanlig semla, utan en wienersemla, alltså bakad på smördeg.

Otroligt fantastiskt gott. Och säkert fler kalorier än det finns svältande barn på jorden. Den kan inte riktigt jämföras med de andra i semlelistan i ett inlägg längre ner, utan får nog ses som en helt annan upplevelse!

Smygreklam: Eclair på Hornsgatan! De har också bröllopstårtefigurer i ful plast för otroliga 250 jävla kronor!

Konstvecka på Arkitekturskolan

Vi gör tittskåp denna veckan.

Dagens arbetsuppgifter hittills: sågat ut rektangulära sidor i mdf, och limmat ihop till en låda. Därefter googlat efter bilder på tegel i någon timme. Skrivit ut dessa tillsammans med några bilder på bilar. Nu pysslar jag för att limma in bilderna i lådan.

Just det: runda på stan i förmiddags. Köpte en babytröja på second hand och försökte hitta bröllopsfigurer till bröllopstårtor. Och jag har med konstlärarens hjälp försökt såga itu en tegelsten med en vinkelslip. Det gick mycket obra och nu luktar det lite bränt i skolan. Påminner om att grilla korv.

Hmm? Jo men imorgon kanske det klarnar.


TEGEL

Med sax och kam i Gurkornas stad

Hemma nu efter en dag av tålamodsprövning. Hårmodell för Schwarzkopf. En hel dags "arbete" för kanske 45 sekunder på scenen. Inte värt det!

Skojade bara. För en små-narcissist är det lätt lönt hela dagen när man helt plötsligt har alla strålkastare på sig, likaså alla medelålders frisördamers blickar.

Så skönt att bli av med lite hår också! Inte helt hundra med frisyren dock, lite för rufsig style efter ett par strikta synthluggar i rad. Idag såg det lite ut som när man har helt dansat sönder en riktig frisyr. Nåja jag är tillbaka om två veckor så det är lugnt.



De två andra killarna som var med hade en orange resp rosa cardigan. Skor och byxor fick vi ha på våra privata, och till och med Kent-tröjan slank igenom, trots att jag sa att jag hade en helsvart med mig... Som synes ingen chockerande sminkning idag. Synd, det är ju inte såå ofta man passar på annars.

Arkitekter leker med Lego

150 bilder. Har inte orkat ta itu med det än. Men så här kan det se ut när längtan efter att nå högst är stor.


Goda och dåliga nyheter.

Dålig nyhet: Jag tappade en vante i lördags. Lugn jag har ett reservpar. Jag tappade en reservvante idag. Nu blir det udda.

God nyhet: Schwarzkopf har hört av sig och jag ska vara med på en visning imorgon. Och alltså klippa mig för första gången på fem månader!

Dålig nyhet: Har belönats med en hyreshöjning på 200 kr.

Rent objektivt framställd nyhet: Jag har ätit 15,5 semlor inom en månad. Det ger ett snitt på en semla varannan dag. Det är hälsosamt.

Metrologisk nyhet: Det är vinter i Stockholm. Vackert. Vita takåsar och flingor som faller. Jag tog en fin bild av snön idag:


Dålig nyhet: slask ger våta strumpor.

PS: Konsums semla hade jag glömt i topplistan nedan. Nu är det tillagd. Har dock inte testat Icas... DS

Stockholms bästa semla!

Idag ska det firas! Fettisdagen, huvudpunkten på den härliga Fettis-månaden! God tid att ge mitt  tips på Stockholms allra bästa semlor (urvalet är de bullar som jag har hunnit prova hittills under året):

Plats 8: Stinas bageri
Plats 7: Stadsteatern (som kanske aldrig varit känt för sina bakverk i första hand)
Plats 6: Thelins (Fältöversten)
Plats 5: Konsum (Odengatan)
Plats 4: Wienerkonditoriet

Brons: Lindqvists på Odengatan
Hedrande starkt silver: Valhallabageriet (förlååååååt)
En glänsande guldmedalj: Tössebageriet (med hård konkurrens från främst silvermedaljören)


Vinnaren. Som självklart äts bäst med gaffel!

Eventuellt blir det tillägg till listan ikväll, ifall jag inte kör på ett säkert kort idag.

Nu borde jag rusa ner längs hissen och snabbast möjligt ta mig till skolan!

En hyllning till 2001 A Space Odyssey

Detta är nog århundradets charmigaste musiksnutt! Var så goda och njut av ett okänt antal instrumentnoviser göra en väldigt personlig version av den kända filmmusiken:



Martin varför slutade du spela trombon? Tänk så fint det hade kunnat bli.

Tack till Örebros kommunala musikskola.

Någon gång ska man väl.

Snön ligger vit på taken
endast plogbilen är vaken

Och Erik

Varför ligger inte USA i Sverige? Eller i alla fall i Estland eller Spanien eller något exotiskt afrikanskt land?

Då skulle man slippa vakna strax efter läggdags för att kunna titta på lite Oscarsgala!

Det hade också underlättat lite om det sändes på någon av mina kanaler. Då skulle man slippa promenera över halva Söder för att gå hem till en kompis med lite digrare tv-utbud.

Men så är det med den saken! Adieu.


Man har så roligt som man gör sig

Klockan halv fyra knäppte det i timern och adventsljusstaken tändes i mitt fönster. Då hade jag just ätit upp en tallrik ofrivilligt allt för salt frukostgröt som dessutom hade hunnit kallna då jag i en tvär hjärnvändning hade kommit på en annan tanke och glömt gröten på bordet några minuter. Och pennkrafsandet i intresseböckerna når ända in i mitt rum.

Det känns allmänt som en lite seg dag. Men snart ska jag nog klä på mig lite och göra ett kort gästspel ute i verkligheten. Kanske gå Götgatan upp och ner. Eller kanske gå Götgatan uppochner. Det hade varit spännande.

Sedan ska jag tvätta lite kläder. Och städa lägenheten. Jag ser fram emot det och jublar inombords.

Jo men mamma, du är ju faktiskt en mamma.

Plopptoppen!

Ställning just nu

Delad förstaplats:
Martin: 2 Plopp
Katja: 2 Plopp (lite otacksamt att vara först med att svara verkar det som;)
Mormor: 2 Plopp

Vad-det-nu-kan-bli-kanske-fjärde-plats:
Anonym: 1 Plopp (kan vara bra att veta vem du är, det underlättar postgången) (förresten, jag gissar på "klant") (inte ditt namn alltså, men du vet vad jag menar)


Ska bli spännande att se hur det utvecklar sig! Sen kan man ju hoppas lite försiktigt att jag inte kommer få starta upp en nytt bankkonto, för "chokladkola-relaterade utgifter".


Åter till skolarbetet!


PS. Valhallabageriets semla Stockholms bästa enligt SvD imorse. Jag är stoltare än en mamma på sonens första körövning! Läs här:

http://www.tasteline.com/Artiklar_och_guider/i-sasong/vintermat/Semmeltest-2009/

DS


REKLAM

För de som inte vet så gjorde jag mig själv till delad ordförande för en nyuppstartad styrelse förra veckan. Samt sekreterare.

Bakgrund: jag var ju på årsmöte i Helsingfors med Arkitektstudenterna för några veckor sedan. Innan jag åkte, lovade jag mig själv innerligt: att inte bli engagerad och sno in mig i någon slags ansvarsfull situation. Bara glida med på ett bananskal alltså.

Och så blev det alltså inte riktigt.

Hur som helst, ikväll ska vi alltså bygga med Lego. Vad jag har längtat! Äntligen en möjlighet att återigen leva ut alla sina tioåringiga fantasier.



Nu är det kanske lite sent att basunera ut reklam, med tanke på att aktiviteten börjar om ca 87 minuter. Och ännu lite onödigare med tanke på att bara folk på skolan kan vara med. Men om du har de kvalifikationerna, välkommen!


Drramaaaaaaten

Idag var det teater på agendan. Otroligt, andra gången inom en månad! Kalla mig gärna Kulturell.

Det var Shakespeare-debut för mig: kåta gubbar, damer med planer, bortgifta döttrar och älvor. Gissa vilken pjäs och vinn en Plopp! (Se där, en chans för Martin, Katja, mormor och en diffus Anonym att utöka ploppkontot)


Det var lite rörigt, och för mig som helst ser en rollista med bara en punkt för att kunna hålla reda på intrigerna, så var det tufft för hjärncellen med hela scenen full av människor och underliga konstelationer. För stackare som gick i pausen kan jag avslöja att det missade en Mats Bergman iklädd kulmage och ullbyxor, och en Börje Ahlstedt med buske och clownnäsa.

Jag är nog lite kär i Stina Ekblad.


Men nu ska jag koppla bort mig för idag. Det är ju en dag imorgon också.


Och då ska jag bygga med Lego i skolan. Ja, vi är seriösa.


Typ.


Jag gjorde det!

Datasalen.

Vilket palats av ångest. Man kan ingenting och det blir aldrig som man tänkt sig. CAD-programmet ritar linjer av sig själv långt från där man ville, och A1-skrivaren byter hjälpsamt färg på ens dokument under utskrivning. Tack tack.

Och nu kom den ultimata datasalsupplevelsen för mig. För första gången! Jag har suttit sedan lunch och ritat på en knepig sektion av vår flummiga klump.

Sedan kände jag mig klar för fika.

Och då stängde jag ner programmet.

Och då glömde jag en liten liten liten men ack så naggande god detalj.

Gissa vad. Rätt svar vinner en Plopp!

Brev från en andraklassare.

Idag är det måndag. Idag har jag varit i skolan. Det var roligt. Snart ska jag gå hem. Det ska bli roligt. Ikväll ska jag kolla på film. Det ska bli roligt.

Så här långt har jag kommit på min teckning. Det är ett hus. Man ska titta på konst där. Den ska vara uppe mellan träden.


PS. Tacka mig hjärtligt för att jag visar renderingen från detta hållet. Den är lite mindre penisig härifrån. DS.

Äter jag bara bakverk?

Nu har jag tuffat mig hem till min walk-in-closet med säng och badrum igen. Svängrummens och garageuppfarternas tid är slut för den här gången. Likaså för snön, här är barmark men dock kallt.

Att det har ätits i mängder har jag nog redan nämnt. Hittade lite bildbevis i kameran som kan styrka ett par smaklöksupplevelser:


Det var inte bara en halvflaska vin som framkallade feststämning på tåget söderut i fredags. Även denna lilla fabriksbakade havreboll-something förgyllde tillvaron. Helt okej för att vara delicatoäckelpäckel (tacka min mor för det underbara uttrycket)


Och detta är en bild från farmorfikat igår. I förgrunden kakor med mördeg och äppelmos. I bakgrunden visar min lillebror på ett utmärkt sätt hur man skalar en bakelse, för att ge den goda marzipanen till sin hungrande storebror.

Nu ska denna stora bror gå och sova. För som bartendern brukar säga, "det är en dag imorgon också!"


Mätt!

Nu har ja
g
varit
 här
 i Älmhult i två dygn snart. (För övrigt är radbytena thanks to en liten retsam lillebror som tror det eller ej inte är sju år längre). Som sagt två dygn. Mitt mål har varit att äta motsvarande minst 50% av normalt matintag fram till jag är i Älmhult nästa gång om ungefär en månad.

Det har gått bra hittills.

Igår var vi hos farmor. Summering: ca två stora portioner biffar med potatis och sås. Kaffe på maten med bulle och kaka. Eftermiddagsfika med bulle, kaka, bakelse och finsk pinne.

Sedan var det bara att hungra till sig igen när Martin och jag kom till mamma. Tacopaj, säkert tre år sedan sist! Och en avslutande chokladtårta som fick mig att önska jag aldrig tagit en tugga mat i hela mitt liv.

Men, jag klagar inte:)

Söder om snögränsen: -8 grader

Snailrailet gick bra. Först fick tågsuset mig att sova en timme, sedan satt jag och tittade på medpassagerarna en timme, sen gick jag till bistron och fick gratiskaffe. Sen blev jag uttråkad och köpte en miniflaska vin. Det är ju ändå fredag.

Började också titta på Futurama och Coupling. Vad gör man inte för att kunna hänga med i ett gängs internskämt...

Sorello har fått en bar! Eller pub. Eller vad man ska kalla det. Har inte hunnit kolla in det än. Men hittills årets Älmhultsnyhet vill jag chansa!

SJ Intercity - Snailrail

Om vanlig post är snailmail så är ox2000 snailrail. Ett sådant ska jag tuffa ner till Småland med imorgon. Ca 5,5 timmes resa, inklusive 45 minuter på Alvesta station ungefär kl Lets Dänce. Jag ser fram emot det ooh så mycket.

Jag bakade just smördegskakor. Och åt en halv sats. Mätt och belåten ska jag nu rulla i säng. Godnatt.

Vaknar nollsju somnar igen på natteen.

Det går en epidemi på skolan nu. Vart man än vänder sig ser man gomsegel och tandrader, gapande gap ackompanerade av sömniga ögon. Dagarna är som timmar av längtan inför att kunna krypa ner i sängen igen.

Antingen är det efterskalven av förra veckans hetssittande på ritsalen, och våra kroppar försöker påminna oss om att vi kanske missade några timmars sömn då. Eller är vi helt enkelt varulvar allihop, påverkade av den stora fullmånen som envist skiner in i mitt rum. Varulvar är vi allihopa, allihopa, allihopa.

Den nya Zaha Hadid!

Har du hört talas om madame Hadid? Hon är en av modern tids största Starchitects, med galna mjuka former som specialitet. Här är ett exempel på ett museum i Abu Dhabi (var annars):



I vårt nya lilla slapp-projekt har vår grupp bestämt att ha henne som en referens. Det är dags att sätta sig in i 3D-programmen på riktigt och börja skapa. Det går ungefär skitdåligt. Som att någon har huggit armarna av mig och jag måste skissa med min krumma stortå. Här är första utkastet på en paviljong i Vasaparken:



Klumpen uppe till höger vet jag inte ens hur den kom dit. Det är bygget i förgrunden som är mitt verk.

Bygglov någon?

Ett favoritögonblick



Så bryter sig tåget ut ur tunneln och ut i ljuset. Tomma blickar från motpassagerarna byts ut i en vy över Slussen eller Riddarfjärden mot Stadshuset. Vagnarna saktar in och jag kliver av på perrongen. Där, under en minut eller kanske till och med fyra, är det plötsligt värt att man har stigit upp ur sin alltid så mjuka säng. Har man tur skiner solen in på stationen, annars får man nöja sig med att dela den friska luften med Södermalms uppstigande takåsar eller Gamla Stans klassiska fasader.

Och så rullar röda linjen in och det är återigen dags att dela andetag med hundra morgonbittra främlingar.

2 timmar senare

Kö kö kö till ticnets sida. Och när kön är till ända är det "tekniskt fel". Och när man går bakåt är det kö igen.

Men! Kanske löser det sig! Jag sitter och hoppas lite till, annars vänder jag mig till mina bokningsvana kontakter, som har andra kontakter som hade mer tur i madonnandet.

Nu ska jag nog kanske snart eventuellt börja med lite skolarbete.

Madonna - en nervpärs!!!

Nu är klockan 09.20. Och vår föreläsning börjar nu. Och jag borde följdaktligen sitta lydigt och prydligt i sal A2 och med ögon fulla av iver noga nedteckna vad dagens pratmakare säger.

Men icke! Jag sitter istället några meter under nämnda rum, i datasalen, förgäves försökandes boka mig en biljett till Madonnas Ullevi-spelning den 10e augusti. Men det enda som händer hittills är att jag står i kö för att ens komma in på ticnets hemsida. På båda datorerna som jag paxat... Det är ju inte roligt.

Men men, om jag inte lyckas så har jag sett att Sven-Ingvars också ska på turné i sommar.

Dagboksinlägg 8 februari:

Idag har jag mest suttit i en kompis soffa och käkat upp gårdagens chips och väntat på att klockan skulle bli åtta. Och när väntan var till ända dröjde det bara en halvtimme, sen var Mia och Klara slut. Och dagen också för den delen.

Nu ska jag tvätta ett par kalsonger i mitt handfat. Jag tog mig nämligen inte ner till tvättstugan idag heller, så klädhögen i mitt badrum kommer ytterligare ta över klinkergolvet. Det blir ju i alla fall mjukt att gå på!

Natti natti sen.

Fångad av en hypevind!

Imorgon sätter den igång på riktigt. Sveriges största åkattraktion. Den stora Karusellen.

Melodifestivalen.

Som den seminörd jag är har jag redan börjat kolla upp bloggar och youtube-klipp. Nyaste nyheterna och finaste nostalgin. Och precis som julmusiken börjar knoppa i november, har schlagerskräpet nu börjat skräna mer och mer regelbundet i ipoden.

Och nu när schlagerfestivalen är större än riksdagsvalet i Sverige, känns det nästan okej! Och rent personligt så samlar jag ju hellre statisktik över Schweitzs andraplaceringar, än miljöpartiets ministerposter.

Men det är kanske bara jag?

Friheten kom över mig som ett yrväder en aprilafton!

Jag har presenterat mitt projekt!

HURRAAAAA! Äntligen kan man lämna konferensrummet på Döbelnsgatan och gå vidare med sitt liv. Ja, sitt LIV, du vet ett sådant som man i stort sett har saknat under en dryyg veckas tid. Men sorgligt nog är ju också de mysiga frukostarna, de flertaliga fikapauserna och de flummiga nätterna även de över.

För tillfället...

För som Arne Hegerfors brukade säga: Det kommer mera!

Ikväll tänkte jag gå i möbelaffärer och pimpla gratisvin och snatta snittar i möbelmässans tecken.

Trovärdighetsproblem


Här sitter jag nu. I skolans bunkeriga datasal. Ritningarna till vänster i bilden är inscannade och nu är det layout av presentation som gäller. Har just tittat igenom modellbilderna också, och på vissa foton var det väldigt tydligt att det verkligen var foton av en modell... Eller vad sägs om denna?



För övrigt är det ett konferensrum till ett hotell.

Favorit i repris!

Sovit 2,5 timmar i natt. I en soffa i en ritsal i skolan...


För obestäm framtid

Frukosten är uppäten och uppdrucken, och efter borstade tänder är det dags att bege sig mot skolan. Sedan får vi se när jag kommer hem igen. Jag satsar på tretiden imorgon eftermiddag.

Snark!

Vad tråkig föreläsningen var idag. Och jag behöver ju sitta vid ritbordet och jobba!! Tyst kvinna!

Konstant stök!!!!

Argh!!! Frust och pust och stön och piss och pest och vademekum! Har hållt på och städa lägenheten nu sen jag vaknade vid tolv. Har brottats med enkvadratsförrådet, har lagt grejer i små lådor, har städat ur gamla tidningar. Men det ser fortfarande grymt stökigt ut!

Det är som att den totala stökmängden har någon slags konstant värde. När ena halvan av lägenheten börjar se resonlig ut, är andra halvan av lägenheten ett bombnedslag. Och när jag har städat bombnedslaget är det som att jag bara har flyttat över allting till första halvan igen.

Man kanske borde ta före- och efter-bilder, så man kan se även små marginella skillnader.

Snart till skolan nu. Sen ikväll ska jag stå och skråla att jag är en vampyr och suger och spyr på Cirkus. Längesedan jag var på en konsert.


För övrigt är tjugondag Knut förlegat. Jag tycker vi satsar på femtiondagen istället, eller hur mamma?

RSS 2.0