Efterpresentationsspeedad

Wohoo!!

Jag lever!!

Och jag mår prima!

Lite ont i magen bara.

Nu har jag precis gjort min presentation av mitt förslag till ett Nobelmuseum vid nya Slussen. Det var delkritik och sista stora möjlighet att få lärarnas input och tankar före kandidatprojektet skall slutföras. Drygt 2 veckor kvar sedan har jag en examen i arkitektur!

Känns sjukt.

Och magen? Nja, kan bero på kaffet till frukost. Nej detoxen är inte slut förrän detta dygnet är över. Men för att förhindra kraftigt illamående när jag åker på dekandent gay-kryssning över Östersjön imorgon, måste jag nog vänja kroppen lite vid ohälsosamt leverne. Efter nu nio dagar av veganmat.

Farao sade i helgen att jag luktade vegan förresten. Kan det vara all kål och alla bönor som börjar tränga ut ur mina porer?

En bild säger mer än tusen ord, om fördärvet.

Ja så har det läckt ut ändå, via facebook ända till mammas lilla kaffetomma huvud.

Ja, jag misslyckades igår. En föga detoxig kardemummabulle och en halv brownie slank ned på bageriet igår. 10 dagar, kan Erik möjligtvis klara detta utan bakverk? Svaret är nej.

Men alltså, är jag inte mänsklig då? Ta en titt på bilden nedan. Nu är det visserligen inte fettisdagen varje dag på Valhallabageriet, men kardemummadoften, sockerklistret när man särar på bullarna, mjölpuffen när man tappar en surdegsfralla. Helt oemotståndligt!!


Hur man prutar!

Prutning, fungerar det någonsin? Jag är nog sannerligen expert på att vara sämst på att pruta. Nu är väl Sverige knappast det bästa landet att pruta ned priser i, men jag tror inte jag skulle klara det utomlands heller.

För det första är jag ju alldeles för snäll. Det känns ju som utpressning att stå och hota med att inte handla om man inte får rabatt!

För det andra är jag ingen brilliant skådespelare. Så mitt po-po-po-pokerface skiner nog igenom när jag påstår att "nä tack då är jag inte intresserad", medan mina ögon fortfarande fuktigt suktar efter vad jag ska köpa.

För det tredje, hur tar man sig ur en förlorad strid??? Ett exempel från cykelhandlaren i tisdags. Jag hade fått ny kedja, nytt drev, bromsarna justerade, och kom på att jag kanske skulle passa på att köpa en cykelhjälm också. Pris, totalt 1140 kr. Erik:

"Kan vi säga 1100 jämnt om jag köper den här hjälmen också?" frågar jag "självsäkert".

Tystnad. Rynkad panna och höjda ögonbryn. Verkstadskillen:

"Ja alltså vi gör inga rabatter eller så".

Tystnad. Jag:

"Nähä".

Tystnad. Jag igen:

"Nä skippa det då. Ingen hjälm".

Tystnad. Återigen jag:

"Nämen alltså jo jag tar nog hjälmen ändå förresten".

Ja men vad skulle jag göra????

Mental detox / mental breakdown

Detox. Dag 5/10. Fan.

Trodde det var nu det skulle bli enkelt. Men nej.

Jag har inga problem med måltiderna. Bönor, grönsaker, frukt, det äter jag ju till vardags mer eller mindre.

Men jag var förbi jobbet för att skriva upp mig på några tider nyss.

ÅH HERRE GUD!! Jag menar tänk dig, du är på paradiset på jorden med smördrypande stenugnsbullar och chokladstinna brownies och croissanter osv osv osv. Och din stränga mamma förbjuder dig att äta! (jaja du är en fri människa, nåja men det var ju faktiskt hennes idé från början). Och imorgon ska jag jobba! 8 timmar! Och dela ut godsaker till alla lyckliga människor runt om mig medan jag själv gråter blod inombords!

Det ljuva livet återgår på torsdag nästa vecka. Jag kommer vräka i mig av allt: kakor, smörkräm, kött, bearnaise, sprutgrädde och syntetframställda ballerinakex, och sprit. Undrar om det inte är dags att börja röka också, bara för att jävlas.

För det är väl precis det som är syftet med en detoxkur?

Öppet brev till Robyn



Snälla Robyn: knuffa bort Victoria och gift dig med Daniel så att du blir prinsessa. Skilj dig, och gift om dig och gift dig sedan med mig. Så får jag mitt prinsessbröllop som jag har drömt om ända sedan i förrgår när jag såg Mette-Marit och Norgeprinsen gifta sig!

Vi ses på Arvika, kan diskutera detaljer närmare då.

Hur kan något så gott se så j---a äckligt ut?!

Okej nu kommer jag visa en äcklig bild.

Så skrolla inte ner om du inte är säker på att du vill.


Alla har rätt att göra sina egna val i livet.



Det kan låta spännande men jag tvingar ingen.




Äckel som sagt.



Men det är visserligen inte vad det först ser ut att vara.


Nu snart.

Nej alltså detta är inte den äckliga bilden. Detta är bara utfyllnad så att ingen ska råka se utan att aktiv skrolla ner.

En liten påminnelse till lillebror att skaffa skärp kanske...

 

Nu snart.

Här:

 

Usch! säger du. Men nä, mmmm säger jag!


Det som syns i den lilla hinken är faktiskt en fruktansvärt nyttig smoothie, med lite alla möjliga frukter och grönsaker som jag har hemma. Bland annat kiwi, melon, banan, blåbär, morötter och ärtor.


Det är vad jag äter, typ.


För övrigt: här är ett nästan identiskt detoxtips, åtminstone till utseendet:

http://jessicathurin.blogg.se/2010/april/javlahelvetsjavlaskitdietfan.html




Detoxmiddag, slut på dag 1

...bara 9 dagar kvar. Nåja jag mår okej.

Kvällsmaten ser ut såhär:

 

Vitkål och mangosallad, med en gnutta dressing på olivolja och katrinplommon (gosh, kommer detta sätta igång magen eller sätta igång magen? Lovar att uppdatera!). Ja. Det smakade väldigt mycket vitkål. Att kalla det en "sallad" är nog ganska mycket att överdriva...

 

Maria-Therese och jag har redan hunnit störa omgivningen med vår ständigt detoxifierade kommunikation. Det tenderar att handla lite ensidigt om inköp av grönsaker och quinoam, och alla bryr sig kanske inte riktigt lika mycket. Just nu är jag nyfiken på om mamma har överlevt utan kaffe?


Grattis i efterskott!

, mamma, som fyllde ganska så ordentligt jämnt i helgen.

Helgen är slut och min lägenhet står tom igen. Sent i onsdags våldgästades den ju av min mor och bror, som har tagit god hand om den sedan dess.

Vi har firat och hurrat så det står härliga till: det började med champagnefrukost med frukter och kalaspuffar, fortsatte med Hasselbacken och Björn Skifs akrobatiska Cirkus-show, vidare en avslappnande kväll på Centralbadet och ett crescendo i lördags med kalas hos Kenneth och Pernilla i Rönninge (komplett med godisjakt i trädgården, tårta och promenad runt sjön.

Nu firar både mamma och jag vidare på varsitt håll, med en uppfriskande detox-vecka. Någon "väninna" till henne startade en trend med att bestämma sig för att denna veckan skulle gå i självplågandets tecken, och denna hype har nu spridit sig vidare till några av mina kompisar. Det har gått en halv dag nu utan bröd, sötsaker, kött, salt mm, och min hjärna har redan blivit besatt utav tankarna på en riktigt saftig och knaprig kaka. Eller en ostmacka... Eller varför inte en McDonaldsmeny. Plusmeny...

Kladdkaka.....

Hungrig.

Ikväll blir middagen vitkål med mango.

Välkommen familjen!

Nu är min mamma här. Hon planerar att gå ut och shoppa lite, äta lite god mat på Hasselbacken, se Björn Skifs på Cirkus, och fylla 50. Om allt går igenom händer det mesta imorgon.

Oxfilé hade hon köpt hem åt oss nu. Åh. Herre. Gud. Det är skillnad på äpplen och päron.

Och jag är så grusligt mätt.

Värnplikt i schlagerns tecken.

Snälla! Kan inte någon bara skicka in mig i lumpen illa kvickt!

Undertecknad är ett svårt fall av fallerande självdisciplin.

"Jobba på Erik!", säger jag på skarpen. "Alldeles strax, jag ska bara kolla Facebook. Det går så snabbt och så behöver jag ju inte fundera på det mer sedan", svarar jag. Men jag vet att jag minsann snart kommer sitta där igen!

Alternativt svarar jag "Alldeles strax, men det kan faktiskt ha hänt något viktigt. En snabb koll på expressen.se/noje bara så är det ur världen. Och aftonbladet.se/noje också, så där nu är jag redo"

Och utan att jag hinner invända: "men se nää, nu har det gått några minuter, det kan ju vara så att någon har uppdaterat sin statusrad". Och så fortsätter det och fortsätter. Det är inte bra med tre veckors uppehåll!

Lumpen för disciplin alltså. Eller kanske bara en saftig officer att ryta order åt mig här på plats?


Så var man 11 år igen.

Igår var det som sagt Dr Bombay. Fruktansvärt vad dåligt det var. Playback till typ några cd-singlar på stereon. Men men, nostalgi...


Tjugondag plus lite till Knut

Nja. Skulle kunna tippa på nånting runt hundrandag Knut ungefär... Men nu åkte den ner! Storstädning av garderoben (någon som kan meddela min pappa om att jag slänger grejer!), och ljusstaken följde med av bara farten. In i skåpet till oktober eller nåt.



Nu är det nog bara de röda kulorna i orkidéen, se höger i bild, som hänger kvar. Men attan de får stanna ett tag för blommorna som har dykt upp hindrar plundringen en aning...

Om någon undrar vad som puttrar i bakgrunden, så är det en mustig köttfärssås med en äkta spansk flaska vin som jag i all hast ryckte med mig från en hylla i en liten kinesbutik runt hörnet på väg från hostelet till flygplatsen i söndags.

Konstnärsflummig fest ikväll och sedan hoppas jag på Dr Bombay på Kolingsborg tills natten blir dag!

Normal dygnsrytm på gång?

Ahh godmorgon!

Satte klockan på 16, men måste erkänna att jag snoozade lite. Nu har jag just käkat gröt.

Haft en underbar vecka inne i bageriet på Valhalla. Men jag måste säga att det sliter att köra nattpass! Har börjat antingen 24.00 eller 01.00 varje natt och sedan sovit hela dagen. Man blir lite rubbad, mest för att man inte fattar vilken dag i veckan det är eller om det var igår nyss eller om det fortfarande är idag eller vilken som är dagens tidning och varför är det så många fulla små människor på tunnelbanan?

Som tur var hade jag redan ställt om dygnet förra veckan. Skolresan i Madrid bjöd på runtspringande på muséer, skissande av katedraler, croissantsmakande och många sena nätter med cava och dans. Så jag var typ van att gå och lägga mig typ sju ändå.

Tre kulinariska upplevelser från Madrid (eller egentligen Segovia, den lilla staden som vi började i):

En liten tapasgrej med små små små ålar, som fisksmakande spagetti.

Semlor? Nästan! Typ söt bulle med söt grädde. Och så mycket florsocker att det puffade för varje tugga man tog. Gott!


Och paradrätten i staden: helstekt liten kulting! Smågrisarna kom in hela till vårt stora bord och kyparen började banka med en sned tallrik. Bonk bonk bonk! så var kultingen delad i mindre portionsbitar. Smakade typ fläsk. Faktiskt.

Ikväll blir det Almodóvar. Sedan ska jag sova. En natt! Hurra!


RSS 2.0