Torsdag

Så sitter man på biblan igen. Kris idag, var tvungen att betala hyran. Men det löste sig, nu är det gjort iaf.

Annars har dagen inneburit studiebesök. Till, ta-dam, Katarinahissen! Vi var en liten grupp som skulle undersöka byggnadens "inre logik" (nej tack, fråga inte) och gick runt några timmar med skissblock och veckade pannor. Det var lite komiskt att jag som älmhultare hade varit där säkert fem gånger tidigare, medan de tre stockholmarna i gruppen aldrig varit där förr. Fast de turistar kanske inte så ofta...

I måndags nådde skjul-projektet sin kulmen. På ett stort fält brediv universitetet stod ett hundratal arkitektelever med hamrarna i högsta hugg och med skrot värt säkert, ja kanske inte så mycket. Men mycket bråte var det!

Mot kvällen var alla klara och det blev mysig grillning kring en enorm brasa matad med överblivna lastpallar. Jag och några till drog oss också till kårhuset en stund och lyssnade på gratiskonsert (min nya hobby) när Laakso spelade. Bra!

Natten till tisdag var det då dags att testa våra små hus. Och hu så testade de blev. När jag lade mig vid fyratiden var det bara ruggigt kallt, men när morgonen närmade sig började det också blåsa stormbyar. En av väggarna (smart att bygga en vägg av plastpåsar...) blåste bort och så låg man där i ett hyfsat välventilerat bygge helt plötsligt. Kläderna (endast näsan stack ut) gjorde att jag i alla fall kunde sova några timmar. Men man var ju inte såå aktiv när vi hade rivit husen och åkt hem på tisdageftermiddagen.

Nyheter:

Stockholmskt inneord: råddigt/rådda. Betyder nog typ stökigt respektive fixa, ordna. Används gärna i var mening.

Ny student-delikatess: Kokt ris med leverpastej. Mums va gott! Njuts med fördel tillsammans med färsk rödsallad (en upphackad tomat).

Förresten, vad fit jag kommer bli av att bo i Haninge. Har ju aldrig löptränat så hårt som nu, med minst tio minuters spring till buss/pendeltåg minst en gång dagligen.

Salsakurs ikväll! Bailando,

Erik


Sent. Eller tidigt....

Efter Claras.

Förresten, visst är det "Claras" som är med i Snabba Cash hela tiden? Kan inte kolla nu, för boken är i hemma i Handen och jag är i Vasastan hos Rikard,

Vart ute ikväll. Dagen började med Salems-dagen med Kennet och Pernilla, Linn och Erica, och sedan fantastiskt gott lagat mål hos Britta och Uno. Kul att träffa släkten!

Sedan tänkte jag åka in till stan. Bara "inom lägenheten för att hämta en jacka". En liten tripp på drygt 1,5 timme. P3 i Kungsträdgården med Ida sen. Mando Diao var grymma, Mange Schmidt och Petter var det också bra tryck i. Och så var ju allt gratis, ett helgonförklarat ord i dessa dagar...

Gick ut med Rikard och Filip sen. Clara på Jakobsgatan. Bra musik uppe innan det blev för mycket jäkla hiphop...

Studiebidraget har inte kommit än. Menyn följande vecka består av följande: pasta, ris, havregryn, musli, köttbullar, påläggsskinka, gurka, tomat, filmjölk. I olika kombinationer....

Saknar: smörknivar. Och vinterrock (kanske inte just nu, men snarare än man kan tro)

Hur svårt kan det vara att förstå vad jag säger??? Måste man säga "usheckta, var ligger aschietektuuurskolan"? Och varför tror alla jag kommer från Malmö???

Ska gå med i skolans vinprovarklubb nästa vecka tänkte jag.

Gjort klart första modellen i skolan. Ett skjul av skrot är vårt första projekt. Skrotet är insamlat (behövs inget gymkort om vi fortsätter så här) och modellen är klar. Själva byggandet kommer på måndag, sedan ska vi sova en natt där också. Får väl se hur deet blir...

Förresten, innan jag slutar, skulle ju gått ut med Rikard och Fille igår, men då var jag för trött. Så jag tänkte helt enkelt ta pendeln hem. Krångel. Efter lång väntan sa SL att tågen gått klart för natten. "Vi ersätter utgifter för taxi" sa de. Och det hoppas jag verkligen! La ju ut 450 spänn på att komma hem till Handen! Veckans följetong...

Ska sova nu. Klockan är ju ändå snart halv fem...ska ju dansa salsa imorgon;)

Kram

På Stockholms Stadsbibliotek

Stockholmsskildring nr 1

Sitter vid en drop in-dator på stora Biblioteket nu. Resten av klassen sitter i Observatorielunden och bondar och dricker maltjuice. Själv har jag ca 7 minuter kvar innan denna datorn loggar ut mig, så dagens inlägg blir kort.

Kom till Haninge i lördags! Blev mycket bärande upp för trapporna, följt av lite uppackning och montering av Ikeamöbler utan beskrivnnig. Gick förvånandsvärt bra.

Dagen efter lämnade pappa, Mia, Martin och Rebecka (Frankrike innan hon gör mig sällskap i lägenhet 9:8 på Vallagränd igen om en vecka). Och plötsligt blev det vääldigt ensamt. Man hade flyttat hemifrån på riktigt.

Tur då att jag vid lunch började ordna mig för att åka in till stan. Stadshuset med alla nya KTHare och tal av rektorn, mm. Studentkåren sjöng fint och orkestern spelade.. med glädje. Kul iaf! Efter det grillning och skönt soft på KTHs kårhus där alla nya studenter bara träffade andra nya studenter.

Idag började sedan allvaret. Lite i alla fall. Kom tio minuter försent till uppropet och var rädd att jag hade förlorat min plats (ok lite paranoidt kanske). Inget att oroa sig över dock, dragspelande tunnelbanemusiker underhöll fortfarande en väntande samling när jag kom, och fortsatte så en halvtimme till. Sedan mer tal av anna rektor och olika aktiviteter idag.

Nu måste jag ut till resten. Datorn loggar ut mig om en minut. Hoppas hinner spara :S

Kram på alla! Kommentarer och email hjärtligt välkomna...

Erik

Dan före dan...

Lådorna är fyllda.

Skrivbordet är nermonterat.

Släpet packat.

Erik helt slut.

Men det fick plats! Allting. Förutom cykeln då... Men till och med alla Rebeckas grejer fick plats. Och vi var ju färdiga långt före tio på kvällen. Typ kvart i tio.

Imorgon bitti åker vi. Bilen lär vara lika full som släpet. Martin får sova på en extrasäng i vår lilla trea i Haninge, men pappa och Mia har minsann bokat hotellrum. Vadå, vem har dött av lite mysigt kollektiv?

Förmiddagen ägnades åt trista (och dyra) måste-göra-grejer. Adressändring (ingen som fått mitt flytt-mejl?), hyra, cykelförsäkring. Blä. Och cykeln kommer ändå inte upp på några veckor.

Nu ska jag strax sova. Bara läsa några sidor kokainförsäljning först. Köpt mitt eget ex av Snabba Cash nu. Känns som en att-ha-bok.

Blir nog lite sparsam bloggning nu. Har inget internet. Eller dator. Så det blir bibliotek eller internetkafeer lite ibland istället. Usch betala dator också. Finns det inget laptop-bidrag man kan få som fattig student?

Natti natti nu.


Pjhuuu!!

Det löste sig med lägenheten!!

Varit lite stök med när vi egentligen kunde flytta in men nu är det klart att vi kan komma på lördag. Fick typ panik i lördags när fick reda på att vi eventuellt fick vänta till september, vilket gjorde att jag rusade ner till Ikeas gym och körde det hårdaste passet någonsin. Fortfarande ont. Men det hjälpte iaf, jag var alldeles lugn efteråt. Log till och med på vägen hem, trots att jag cyklade genom ett vattenfall. Också kallat "svenskt sommarregn" eller "monsun".

Huuur som helst, på lördag åker lasset. Soffa, säng skrivbord, mm mm upp till Haninge. Spännande!! Sedan på söndag blir det högtidligt mottagande av rektorn på Stadshuset. Får ju öva lite inför Nobelprisen:P

Nu bär det av mot Österlen. Ska på traditionell rundtur med kusiner och mormor och morfar imorgon. Då blir det nog restauranger och kafféer och kanske nån liten turistsevärdhet. Trevligt värre.

Adjöken så länge.

Erik

Postcancer

Kräftljud:
Slurp
Mums
Knip
Knak
Hoppsan (spillde lite)
Skål

Hick

Hade kräftskiva igår. Fick iden i fredags, så jag hann inte bjuda så många. Men sex stycken slurpande personer var vi iaf. Vågade inte ens duka utomhus så det blev i vardagsrummet. En liten kris upptäcktes typ en timme innan gästerna kom. Inga hattar!!!! RIngde Viktor och frågade om han kunde skaffa några. Kvällens hjälte! Kvällens trötta arbetare: Ida. Även om alla gäspade i takt mot slutet. Själv skyllde jag på ett tungt pass på gymmet. Vilket jag skyller på idag också när jag går runt och ojar mig och lider.

Ska grilla ölänsk korv hos Rebecka ikväll. Dagens länk:

www.rosashandel.se/

.


Slurp...

Kräftskiva imorgon....

Mums....

Men säg hej då!!

Hur kan det vara så svårt att titta på en och säga "hej" eller nåt när man möter nån??? Ögonkontakt skadar inte. Här kommer man just från en hyperutåtriktat kultur där folk säger "bonjour" utan att tänka när man passerar någon. Vad får man i Sverige? Antingen någon som leker "jag-ser-inte-dig" och koncentrerat spänner blicken på något strax öster om mig. Eller om man har tur kan man få en liten kort snabb ögonkontakt och en mikroskopisk dragning på munne.

Ahh jag blir galen.

C'est tout.


Nej, inte längre badkruka

Ahh så skönt.

Arhh sehr shön.

Jag har inte blivit vuxen än. Har varit orolig några gånger nu i sommar, när jag trots att jag varit vid stranden inte har känt den där jag-är-vid-stranden-nu-och-vattnet-är-skitkallt-men-jag-måste-ändå-bada-känslan. Ni vet. Det har mer varit känslan av jag-är-vid-stranden-nu-och-vattnet-är-skitkallt-men-jag-måste-inte-bada.

Och självklart har jag kännt mig otroligt gammal och tråkig.

Glad då att jag faktiskt hoppade i idag när Viktor och jag var i Delary. Och ta mig tusan, vattnet var skönt! Alltså, benen krampade inte av köldskador.


Fortsätter i Snabba Cash. Så jäkla spännande!

Bokmal!

Oj vad konstigt det känns. Jag, Erik, som knappt läst en bok mer än gymnasiets obligatoriska, har läst ut tre (3) hela valfria böcker på typ tre veckor! Först kom sjätte Harry Potter-boken. Kände att nu när sista boken kom ut kanske jag borde läsa näst sista innan jag fått hela handlingen berättad för mig. Sedan fortsättningen på Gardells En komikers uppväxt, Ett ufo gör entre. Jobbig men klurigt bra ibland ändå. Nu har jag just läst ut en bok av Tony Parson som var väldigt bra.

Så imorse satte jag tänderna i Snabba Cash. Hypad som bara den, och visst är den bra. Men läskigt, är det verkligen där jag kommer hamna? Är allt knark i Stockholm? Och misshandel?

Huu...

Och mer huu. Beställde mina glasögon idag. 3800 kr!!! Får man inte närsynthetsbidrag av sånt??? Bra att mamma trampade sönder de förra, så kanske man åtminstone kanske kan på lite bidrag från Folksam...

Justice rockar.

Mer än en vecka senare...

Ja visst är det illa... men så har det inte blivit av att skriva bara. Nu är det sen tisdag kväll, en tisdag som har inneburit beach life (Möckelns badplats rockar!...inte), svampplockning (myggor rockar... inte!) och final i Allsången. Årets bästa program måste jag säga. Bra gäster och inte aaallt för nipprigt klämkäckt. Men kanske borde han bytas ut snart, Anders Lundin... men mot vad? Snälla, inte Lotta Engberg.

Vad innehåller då livet, förutom denna kära folkkära tradition? Sedan jag skrev sist har följande hänt:

*Silverdalen var skitkul! Uppträdet var väl någon slags coverband à la Älmhult, men annars var musiken bra, människor sköna och många härliga återseenden. Fick min franska nerv lugnad med en Cointreau i baren. Ahh fina saker, apelsinlikör...

*Tjooof, en vecka senare, släktkalas i Ängelholm. Fler återseenden, mat, vin och tårta. På kvällen, när en stor del av släktingarna hade lämnat kalasade mamma, jag, kusiner, moster och morbror vidare. Det blev mat, festival (Skäldervikens heta svar på..ja-a.. Axels tivoli?), vin, musik och dans. Dans när vi åt middag, dans till kaffet och bugg hela natten. Har ju inte buggat på åratal (typ) så det var skitkul. Och otroligt nog sov kusin Anna vidare på övervåningen...

*Resväskan är nu äntligen uppackad. Och trot eller ej, mitt rum är städat! Man behöver inte vara längdhoppare för att ta sig till sängen. Trots att jag lyckats växa ur mina pedantfasoner när jag var i Frankrike...

Imorgon kommer Tina på lunch och sedan ska jag till optikern. Ja just det.... det var ju en annan sak också.... mamma har trampat sönder mina glasögon (ja... jag rååkade kanske tycka att det var smart att lägga dem på badrumsmattan.. OCH?). Detta endast ett par minuter efter att jag lyckades skvätta ner hela köket med en klibbig Campari-apelsinjuice-sirap-mix när locket på shakern gick av. Otursdag! Eller rättare sagt, oturs-fem-minuter...

Nu ska jag sova. Upp till gymmet typ före soluppgången imorgon. Måste dit innan Viktor börjar jobba vid 11 ju...

Livet är hårt. Men tufft!
Typ.

Godnatt! /Erik

RSS 2.0