Säger man rollerblades nuförtiden?

Min cykel är i Stockholm.


Jag är här.


Mitt transportmedel: inlines.


Det fungerar faktiskt riktigt bra för det mesta. Med ett par vanliga skor kan man inlinesa till muffinsbak, grillkväll hos mamma och lite allt möjligt. Vid vissa tillfällen är det dock inte lika praktiskt:


1. När man med en full bag och en plastkasse flyttar över sig från mamma till pappa för en vecka.

2. När man bara ska inom affären på vägen. Sätta sig utanför, snöra av snöra på, och sedan gå runt på Konsum med två ytterst osmidiga hjulförsedda pjäxor.

3. När man just varit ute och sprungit för första gången på några månader. Igår var jag ute i 40 minuter, sedan in och duscha och ut på inlines. Inte smart. Benen kändes som spagetti. För långt kokad spagetti. Så att det inte är något tuggmotstånd kvar. Nästan så det börjar soppa ihop sig. Och någon har glömt saltet. Och det har stått och väntat, färdigt, lite för länge. Så att det klistrar sig. Det är inte gott.

Annars är det bara fint.

Jag har ett tält!!


Bakat

Bakade hos Rebecka igår. Megagoda muffins med Lejla-glasyr.

Bakade för en vecka sedan också, efter genomgången av mammas gamla recept. Det gick inte lika bra:
Inte så fluffiga
De blev inte så pösiga som på bilden...

Fint finger jag har va?


Älmhultsspöken

Ahh skönt. Ledig idag. Just ätit frukost.

Kent på stereon. Laddar för Arvikafestivalen. Beställt Håkan Hellströms senaste och Kleerups skiva också för att lyssna in mig lite.

Just det. Shit. Måste fixa tältplats! Nu! Strax.

På jobbet träffar jag kändisar. Igår tittade bland andra styvsyster (isch hatar det ordet) Carro och ex-granne Anna, ca 85, in. Kul att träffa folk som jag inte sett skymten av på kanske två tre år. Brukar stöta på en eller två varje dag. Alltså stöta inte stöta på. Ack vad svenska språket kan vara missvisande ibland.


Det är mycket skinkor i mitt liv nu.

Tyvärr inte så mycket annat.

Idag hann jag vakna och träna innan jobbet.

Lösgodis: 579

Natti natti

Erik

Andra dagen på Konsum

* Konsums kunder är lite gnälliga över vädret tycker jag. Förra gången, för två veckor sedan: "Hu vad varmt det är", "Ja det är ju fruktansvärt". Nu: "Ja någon mer sommar får vi nog inte", "Nä usch så kallt och blåsigt det är". Nöjda någon gång?

* Apelsiner: 4389. Färskpotatis: 4833. Småfranskor: 1341.

* Mina arbetstider är de ultimata för att minimera chansen till övrigt liv. Börjar 14.00, dvs hinner precis vakna, träna och käka lunch. Slutar 20.00, dvs hann precis så jag bara missade halva Allsången. Andra dagar jobbar jag till 22.15. Skönt, bara byta om och sova sen.


PS. Midsommar var kul. Snabbgenomgång: Vattnet i Norjeboke: 17 grader. Inte alltför enormt kallt. - - - En grillmästare skall snart flytta till Stockholm. - - - Jag vet vad en off-side är. - - - Pappor har försäkringar. - - - Mackor och vatten är gott på morgonen. Geisha-glass också. - - - Blev inget Loshultsdansande dock.


Semestern är slut!

Har haft en lång och avkopplande semester sen i torsdags, en tid fylld till bredden av sömn, fest, bakning och fotboll (fortfarande! Faktiskt!).

Nu är det slut. Börjar jobba om en timme. Kommer jag ihåg hur kassan fungerar? Ser jag fortfarande skillnad på  Lönneberga-skinka och parmesanost?? Hänger mina snygga sushi-kock-kläder kvar i omklädningsrummet???

Missa inte fortsättningen på denna spännande historia!

Mathörnan: 70-talsfavoriter

Mamma och jag har suttit flera timmar idag och kollat igenom hennes låda med recept som hon skaffade när hon flyttade hemifrån på slutet av 70-talet. Jag fattar inte riktigt. Åt man verkligen sånt? Ledsen, alla som levde och mådde gott på den tiden, men mycket såg rent förskräckligt ut. Och ägg, det var typ hårdkokt ägg i säkert varannat recept! Visst gott, men kanske lite tråkigt i längden?

Här kommer de allra mumsigaste godbitarna (varning till alla med dåliga magar):
Slime
Hela lådan med en smaskig ärtor-och-ägg-aladåb...

Gammal mat
Våffelmackor och nån skinkgrej drunknad under tomatsås.

Sätt igång och laga!
En fräsch pastasallad på snabbmakaroner, och en slajmig spagetti-ring med fyllning på burk-grönsaker.

Mat med ägg...
Mer kokta ägg! Och en underbart överraskande köttbullebulle.

Glaod missomma! (på bred småländska (eller?))

Nu är jag hos mamma igen. En otroligt seg bussresa igår... Sedan skulle Viktor och jag se en film på tv. En film som inte alls gick på tv . Eller fanns i tablån. Den hade försvunnit.

Idag ska jag till Norje! Inte Norge. Norje. Skilda saker. Ska bli kul!

Blir det dansband i Lohult imorgon? Hoppas på det.

Ha en trevlig dag!

Stockholms bästa DJ!

...är trot eller ej; JAG! Nej kanske inte. Men hade vart kul att testa fippla med knapparna nån gång.

Men vill du höra braaa musik: gå till Baba Sonic onsdagar vid Mariatorget. Ikväll spelade kompisar till kompisar, bland annat: Hellström-medley med typ fem låtar, Det snurrar i min skalle, D.A.N.C.E, Sebastien Telliers Devine, och sist men INTE minst (preciis innan jag skulle gå) Jag är en vampyr med Markus Krunegård! Underbart höra ute.

Köpte för övrigt hans skiva igår. Än så länge tokbra.

Jobba om fyra timmar. Tokkul!

Natti.

Taberaslunch

Åker till Älmhult imorgon (bara 6,5 timmes buss denna gången! 7,5 förra resan) så tänkte det kunde vara en bra idé att ta hand om alla små matbitar som låg i kylen idag. Blev en köttfärssås med lite alla möjliga grejer, från palsternacka till röda linser.  Testade Santa Marias chili-kakao-krydda på toppen och det smakade riktigt bra.Fotogenisk köttfärs?

Ikväll blir det grillning hos Mattias, sen fotboll och eventuellt ut senare:P Men jobbar sju imorgon så blir lugnt om jag inte ska stå och somna på bageriet. Just det måste kanske packa också....

Svettigt

Stockholm är varmt idag. I alla fall efter 30 minuters cykelfärd.

Nougaten var god, dock blev kladdisen lite för okladdig idag. Hade gärna frestat med en chokladig bild, men har som sagt ingen liten kamera för tillfället... Men riven nougat är alltså bra, helst om man låter den stelna lite på kakan.

Min analys efter matchen: Italien vann.

Nougat?

Ska riva nougat på kvällens kladdkaka. Om det smälter på den svalnande kakan, för att sedan stelna lite: visst låter det helt okej?

Fotbollsfakta!

Ikväll spelar Frankrike mot Italien. Om Rumänien samtidigt slår Holland (som för kvällen har nio vilande spelare), har det ingen betydelse hur det går i den senare matchen, utan båda forna storländerna åker ut ikväll. Alltså, de två nationer som var i final i senaste VM, riskerar åka ut ur gruppspelet i EM.

Ta-dah! Inte helt hundra på att aallt stämmer, men så här mycket fotbollssnack har nog aldrig kommit från mig på en gång tidigare.

Det märks att det snart är midsommar...

Jag ser långt ut över Stockholm från mitt fönster. Idag kan jag urskilja tre olika regnskurar. Ska man kanske bara stanna inne och lösa korsord och kolla på HippHipp?

Nej måste få resväskan lagad....


Tvätt och bullar och en pappa på besök

Väcktes vid nio imorse av chefen på bageriet. Sjukdom gjorde att jag fick en extra jobbdag. Blev dock lite stressigt... skulle vara på jobbet 12, och en halvtimme innan dess var min tvättid slut. Blev lite stressigt... har just tagit hand om torkstället i badrummet, så här hann jag ordna det i förmiddigs:
Högar av blött
Det torkade inte så bra.

Jag är utan kamera! Alltså förutom systemkameran. Som inte direkt är något man lägger ner i väskan varje dag. Lämnat in min lilla Olympus. Lagas och kommer inte tillbaka till mig förrän om några veckor:'(

Mötte upp pappa sen efter jobbet. Kul att träffa honom! Och kul att vi hann mer än att käka för en gångs skull. Han hann hitt för att se min våning också. Var mäkta imponerad.... Åt gott på Strix på övre Drottninggatan. Mustig wallenbergare.

Imorgon kommer jag bli av med kaffemaskinen också:(

Natt natt.

Det var en gång en fest på Rådmansö

Grattis Axel som hade kalas med övernattning i en stuga utanför Norrtälje igår. Tema helvetet: med bl a talibaner, kubaner, flugsvampar och hippies. Själv var jag Brolle jr. Såklart. Riktigt riktigt kul! Aningen dekadent. Trivsam detalj: jag vaknade fyra av att folk satt och åt spagetti och köttfärssås. Gick runt i huset bombsäker på att det var eftermiddag tills någon förklarade att det var nattamat snarare än lunch som serverades. Det finns nackdelar med analoga klockor.

Var nära att jag inte kom till festen alls. Jobbade till två, rusade till busshållplatsen efter klädbyte hemma. Bussen kom. Och körde snabbt förbi. "Ehh tack?" tänkte jag. Samt "shit hur gör jag nu?!" Det var nämligen en två timmars bussresa, med ett byte i Norrtälje. Ett byte som klaffade ungefär två gånger per dygn. Till slut, efter att bland annat åkt Norrtäljebussen tre gånger i olika riktningar, fick jag bilskjuts av en snäll mamma.
Tror det hette Gillansringen eller nåt...
Brolle gav upp under en period, gick av bussen, över motorvägen, och accepterade att det inte skulle bli någon fest. Här sitter han och jammar lite på busshållplatsen mot stan, vid nåt ställe mellan Stockholm och Norrtälje. Många träd omkring.
Gitarr och en shejk
Men till slut kom han i alla fall dit! Här med en anonym oljeshejk.

Fredagslunch.

Jag tycker, utan att skryta, att jag är ganska bra på att laga mat när jag vill. Men. Koka ägg shit vad svårt! För så här ska det väl inte se ut??
Halva äggen utanför skalen!
Någon som har tips på hur man lägger ner äggen utan att de typ spricker???

Lite godare: hade massa gott bröd från jobbet.

Från vänster: baguette (lite seg), liten dansk rågfralla (god), dinkelbröd med aprikos och hasselnötter (megasaftigt!)


Grattis Elina Åström! :D

Visst var det 9 to 5 den lilla fina dikten kom ifrån! Hörde inte just den, dock Jolene och några andra fina countrytrudelutter när jag körde förbi Stadion på väg från jobbet i fredags. Stod ett tag med några andra snåla människor på en sten utanför stadion och tjuvkikade in på konserten. Hade faktiskt vart kul att vara där! Hon är lite härligt knäpp och plastig. Och några låtar är ju riktigt bra.
En liten vit prick med stora bröst
Snålhet är underskattat
Där stod vi, en tjugo smyg-Dolly-fans, och lyssnade på äkta Texasdialekt i mellansnacken.

Om glass och människor

Jobbade igår. Har nu efter mycket sökande börjat se mönster i glassköpandet. Här är Eriks senaste fördomsupptäckter:

 #1 Typisk tantglass: en kula pistage - i strut.
 #2 Tjejfavorit: vit choklad med kokos. Typsiskt nog också en av mina favissar..)
 #3 Måttlighet med ålder: antalet kulor minskar proportionellt med livslängden. Unga (killar) drar sig inte för att ta tre eller fyra kulor (vilket på Montis motsvarar en större middag). Äldre nöjer sig ofta med en kula.
 #4 Föräldrar väljer nästan alltid jordgubb och choklad till sina barn. Barnen själva tar gärna tiramisu eller stracciatella när de själva får välja.
 #5 Förresten varför vill alla ha choklad och jordgubb?? Passar ju egentligen inte alls, hallon är ju mycket bättre! Eller?

Fler viktiga insikter kommer nog.

TÄVLING!

En fin dikt. Vem kan svara på från vilket sammanhang den kommer? Svara i en kommentar.

 
                           Tumble out of bed
                And stumble to the kitchen
                                  Pour myself a cup of ambition
                              Yawnin, stretchin, try to come to life
          Jump in the shower
                   And the blood starts pumpin
                           Out on the streets
                                      The traffic starts jumpin

Vinnaren får ett ärofyllt omnämnande här.

Grattis. Vänt på dygnet...

Satt uppe till typ ett, två igår. Kollade på Kvarteret Skatan och helvete-bilder. När jag väl valde lägga mig råkade jag sätta mobilen på 9.30, timer istället för alarm. Dvs: efter nio och en halv minut ringer klockan... precis när jag var på väg att slockna... vilket gjorde att jag blev klarvaken. Jag lovar jag kan somna när som helst. Utom. Om jag blivit väckt precis i sömnögonblicket. Så somnade nog närmare fyra.

Ska gå upp 06 imorgon. Det ska bli roligt.

Dagens fynd!

Får ju inte glömma lägga upp dagens inköp!

Tre par strumpor från MQ Gallerian. Snygga va?

Helvete, vad svårt.

Jobbigt tema på en fest. Speciellt om man jobbar hela dagen imorgon. Hitler-idén som jag hade har jag slopat. Hade varit kul men hade behövt mycket tid för att göra det riktigt. Vill inte dyka upp som en nasse utklädd till sin idol, utan man hade fått snöra det lite ett varv till. Som sagt skrotat.

Nedan ett försök till, ja i och för sig vad försöker jag med?? Testade en ordentlig tuppkam men nu när jag tänker efter så är det kanske inte så mycket helvete i det.... Men måste också skrotas, den slokade efter ca 1 minut:

Den stod faktiskt inte upp från början heller...

Dagens mums:

Fransk kladdig choklad
Nej. Det är inte bajs. Konsistens, ja. Utseende, JA. Smak, nej (vilket jag i och för sig inte har några bevis för. Faktiskt!) Det är fransk choklad med nötbitar, format som en fransk korv i miniformat. Den tyckte tydligen att det var lite varmt i mitt rum och valde att visa sig från sin allra kladdigaste sida.

Men. Den var underbart god.

Konstruktiv kritik.

Mo-wroooo-ha-hoa!

Har upptäckt Kvarteret Skatan klipp på Youtube! (varpå alla undrar vad det egentligen är jag har insett - att Kvarteret Skatan är kul, att youtube finns, eller kanske att internet ser ut att kanske kunna bli en ganska populär fluga snart).

Kan ju se hur många som helst och sitta här och gapskratta på mitt lilla rum. Lappis ekar. Denna är bajsbra:

http://www.youtube.com/watch?v=U4yyGYui7Rk&NR=1

För övrigt ska jag på fest på lördag. Helvetet-tema. Vem, vad ska jag vara??? Shit. Har en idé men vet inte om jag vågar. Har ca en halv stund på mig att fixa kostymen också....

Löser sig.


Nu är det slut.

Hann inte ta nån bild. Kakan tog slut snabbt. Den var nog god ändå.

Italienska Aurora i korridoren åker hem imorgon och har typ tjugo kompisar här. Kalas. Tråkigt nu när folk börjar lämna dock... Redan försvunnit två från korridoren, plus Aurora som åker imorgon, plus två som har åkt iväg över sommaren.

Vem blir kvar???

Igen.

Lät en kladdis till kalaset förra veckan stå dubbelt så länge som den borde. Idag var det repris. Vet inte hur länge extra toscakakan fick stå, men tydligen hade i alla fall mobilen ringt utan att jag märkt det...
Mörk kaka
Hoppas den smakar okej ändå. Kanske inte gjorde nåt. Det enda jag vet är att det var en rökig ugn som mötte mig när jag rusade till köket...


En bulle i ugnen

Haha, jag ska göra det omöjligt för alla att hålla sig uppdaterad på bloggen! Evil Erik...

Just nu i mitt liv: en toscakaka håller på att födas. Komplicerat. Än så länge: diskat bunkar och slevar i två omgångar, och själva toscasmeten är inte påbörjad! Jan Hedh är en hård men rättvis lärare.

Här skulle det varit en bild på hur långt jag har kommit hittills:

.

Men jag glömde fota innan kalaset kom in i ugnen.

NYHET! DAGENS OUTFIT

Som Sveriges nya bloggdrottning måste jag självklart ha en "Dagens outfit"- punkt. Känner mig inspirerad att börja idag. Detta är alltså vad jag hade på mig idag:
Det regnade...
Uppfrån och ner: kapuschong med tillhörande regnjacka. Blött och kallt material. TeamSportia. Träningsbyxor, våta och slimmade. TeamSportia. På fötterna blöta skor och strumpor. PUB resp InterSport. Humör: sådär-glad.

Närbild på groomingen:
Blött...
Våt slickad lugg. Droppiga glasögon som jag knappt ser igenom. Lägg märke till solen som skiner genom fönstret, några minuter efter ett blött, fruset ösregn. Bitter??? Inte jag inte.

Grattis i efterskott!

Tack, tack.

Lugn skön dag igår. Gick och lunchade och shoppade med Sofia, gav mig själv ett par solglasögon, sandaler och en Jan Hedh-bok om bröd. På kvällen gjorde Filip, Rikard och jag maffig lasagne som vi njöt till Zlatans kryss. Också ännu maffigare kolapajer från Nybergs. Mmmm...

Förra veckan i Älmhult:

*Kan skilja på Lönnebergaskinka och källarökt. Bananer 4011, tomater 4063, småfrallor 1341.

*Återupptäckte inlines som transportmedel, cykeln stod ju här.

*Såg glada studenter på flak och SpeakEasy. Vad beskedliga de är hemma. Flaken här är lite lätt dekis och ölsprut.

*Hade födelsedagskalaspicnic i mammas trädgård. Mycket trevligt! Foie gras var inte så populärt, kladdkakan okej även om den råkade stå dubbel tid i ugnen.

*Brände mig på axlarna. Äntligen! Kämpade verkligen för det sista dagarna, för att ta igen solen som skinit när jag stått på jobbet.

*Helsingborg för sol på stranden och grill hos Carina, Adam och Elias. Kul!! Speladefotboll mot Elias, 7 år. En mycket rättvis match, han vann med 10-9.

*Och så i måndags: lämnade mammas 12.45, kom hem till Lappis 22.00. Seg bussresa....

Ledig idag och imorgon! Shit vad ska jag göra??

Bilder från igår:

Lasagnen och Greklands snubbe


Mumsiga pajen, till vänster Rikard
Nån nutellatipping, sen mjuk kolafyllning. Lite tråkig pajbotten.

Och jag är ju inte sämre än andra bloggdrottningar, måste visa mina shoppingfynd:
Sandaler, solglasögon (Topman), brödbok

Illa.

Förlåt svenska folket. Jag ska bli bättre på att uppdatera.


RSS 2.0