Hårda dagar med slit och släp


Så här ser jag ut just nu. Ibland med mindre kläder, ibland på en handduk. Ibland på rygg och ibland med en bok. Om inte sovandes. Dagarna passerar ganska långsamt och stilla och skönt.

Bilden ovan är från midsommarafton i Norje (nej inte Norge). Förutom min vilostund på eftermiddagen sysselsatte vi oss traditionsenligt med sill & nubbe, tipsrunda, kubb, grill, dans och bad. Med mera. Här är en bild från ett av de två nattliga badturerna:

Det är lilla jag längst ut på bryggan. Och hu vad varmt och skönt det knappast var i vattnet. Snarare "friskt" som min kära mormor skulle uttryckt det med händerna i sidorna. 

Två veckor har jag nu varit hemma i den småländska skogen på semster. Imorgon bär det av mot Stockholm igen, via en liten avstickare till Trollhättan. Där väntar mitt hjärtas prins med ett hotellrum och sin bil som vi senare kör genom landet med.

Nu ska jag ut och bli en svettig stek igen.

Glad midsommar!

Vem skriver jag för nu? Jag menar det är ju midsommarafton! Om du läser detta, in i duschen eller ut på gräset eller in i bilen. Stäng av datorn nu!

Impulsmat

Jag anser att jag är ganska bra på att laga mat. Med ett recept i handen klarar jag det mesta.

Utan däremot? Tveksamt. Den hungriga impulsmaten är värst. När man inser att det är lunchdags både på klockan och kurret i magen, men inte planerat något. Då ska det gå snabbt! Koka pasta tar lite för lång tid. Så vad sitter jag med nu? Uppkokt creme fraiche, tomatpure och curry, med kikärter. En fantastiskt magsaftsnyans av orange.

Mmm jag får nog ta en macka också...


Skrytinlägg


Solnedgång.

Fast jag är ju i Älmhult nu...

Ni som har jobb, läs inte detta inlägget!

ÅH VAD DET ÄR SKÖNT ATT VARA LEDIG!

Fast ibland blir det lite förvirrande. Som nu när man börjar få lite problem med veckodagarna. Hela dagen idag har jag gått runt och trott det var onsdag, trots ständiga påminnelser och att jag kom på mig själv hela dagen. Själva crescendot kom nu på kvällen när jag berättade för Martin att "igår, då gick jag runt hela dagen och trodde att det var onsdag". Vilket betydde att jag trodde att det var imorgon. Vilket betydde att jag ännu en dag fick för mig att det var onsdag.

Hur som helst turnén nådde idag Lessebo och farmor. Mat mat och mat och kaffe på maten och sen tårta och några bullar och ett antal havreflarn och en näve kringlor. Gott. Mätt. Godnatt.

Snart för unga för Bailando!

Dags för dagens andra sofistikerade musiktips, ett minne från 1997:

http://www.youtube.com/watch?v=qvX0IvJwkng
(öppnas i nytt fönster)

På tal om vad? Jo, i mitt glasskladdiga jobbslit igår passerades Gallerian av en strid ström dekadenta studentflak. Med lite all möjlig musik, för det mesta på volymer som fick stadens betonggrunder att vibrera. Och plötsligt hör jag det dåna "Tu y yo a la fiesta, tu y yo yo yo, toda la noche"

Denna klassiska musik. Och dessa små studenter som behagar gå ut i år. 1997 var de alltså 7 år gamla. Nåja mycket möjligt att de discodansade på skoldisco. Men nästa år? 91:orna? Har de någon rimilig connection till Bailando? Lever den sitt eget liv ändå trots att man aldrig har hört den när den var populär? Eller kommer låten dö ut när dess generationer blir för gamla?

Hemska tanke.


Flummig låttext eller fattar jag bara inte??

Fortfarande en av årets bästa låtar! Men. Jag skulle behöva lite hjälp att tyda texten på ett ställe, sista raderna i första versen:

(Ena systern:)      "How can I smile, when you are alone?"
                               "How can I be, without me?"
(Andra systern:)   "Without me who cannot be."

Hur kan jag vara utan mig - utan mig vem kan inte vara?

Tolkning någon?


Var?

och kaffet och de tinade bullarna och smulorna på täcket och de skvimpiga kopparna och ballerinakakorna och blommorna som Martin har snattat i grannens välansade rabatt? Får jag det när jag är hemma i Älmhult?

Jävla natt


Nedanför mitt fönster. Ett bygge. Okej, men de kan faktiskt få spika och hamra och hålla på klockan sju på morgonen. Man kan ju alltid stänga fönstret.

Men min kära granne på andra sidan väggen, vad gör att HON måste sätta upp sina tavlor lagom till gryningen?

Addera en fest någonstans i området som höll på till fem, med regelbundna "ööööhhhh", "uuuuuaaaaaaah" och gapflabb. Samt någon som busringde på min hysteriskt högljudda dörrklocka 05.32. Den väckningen får en defibrillator att kännas som en smekning på kinden.

Sommarlovskoma och choklad.

Gäsp! Snark! Pust!

För andra dagen i rad har jag spenderat i stort sett alla solens vakna timmar hemma. Ensam i min lägenhet. Utan att ha haft minsta önskan att gå ut!

Sjuk? Deprimerad?? Invalid???

Nej. En liten förkylning skulle jag nog kunna skryta med, men det är nog inte anledningen till isoleringscellen. Nej, jag är ledig! Insåg just att det känns som första dagarna på månader när jag verkligen inte har haft någonting inplanerat eller några som helst krav! I och för sig städades lägenheten välbehövligt igår men det är också det enda.

Idag har jag sovit, kollat lite på den frankofilt pornografiska filmen Paris, je t'aime. Och bakat. Japp! Ett recept av Jan Hedh, min lilla hemliga husgud, vars recept brukar ha indelningen "dag 1" och "dag 2". Minst. Tryffelkaka, med drygt 300 gram choklad plus en halv deciliter kakao. Jo men är det födelsedag imorgon så är det!



Just nu kliar det och rinner om mina ögon. Ja, jag saknar Farao som är ute i världen (Småland faktiskt) och reser. Men också, jag lagar chili con carne. Med en väldigt väldigt stark liten chili i. När tungan och gommen just hade hämtat sig från chocken när jag smakade en liten bit, så torkade jag bort lite lök-svid från ögonen. Med fingrarna. Som hade hjälpt til att hacka nämnda chili. Inte. Så. Väldans. Smart.

Bon apetit! Tack.

Att ha fest.

På lördag (imorgon) har jag kombinerad födelsedagsfest och nationaldagsfirande. Här i min lilla lilla lägenhet med utsikt över Södersjukhuset.  Kom kom kom om du är i krokarna.

Några frågor just nu:

*Kommer jag bränna kladdkakan?

*Har de Schweppes Lemon på Ica?

*Varför sa jag ja till en jobbtid imorgon?

*Varför får man bara halva studiemedlet för juni? (Kan fungera som svar på frågan ovan)

*Vilka kommer komma?

*Kommer vi få plats?

*Har jag tillräckligt med Sverigeflaggor?

*Vad ska jag ha bålen i?

Svar till: "kom och dansa med mig -87"

NU!

Portföljgenomgången gick bra. Nu har jag sommarlov!

Kommentarer på det?


Sommarlov?

Skolan slutade ju. Typ förra veckan.

Men idag kommer det slutliga avgörandet. Porföljgenomgång = visa upp lärarna allt jag har gjort under året. Nu kommer jag få veta om jag måste komplettera något. Om jag har tur. Annars drar lärarna lite extra på det och mailar oss i slutet av veckan. Bara så att vi aldrig ska få veta när vi kan koppla av...

En solig helg med lite fest och lite bilkörning.

Nej men så här är det. Jag har inte suttit vid en dator på hela helgen.

Lördag: en brygga vid Årstaviken
Söndag: en klippa vid Fredhäll
Måndag: gräset i Humlegården

För imorgon blir det regn. Fast nu stramar det och svider lite här och där.

Jag har varit ute och sprungit! Duktig ponke!

Och där emellan har vi festat. Skolavslutningen är nu avfestad två gånger, och lördagens gårdsparty var en dekadent och intern historia som jag vill återkomma till många gånger i mina drömmar.

Men min riktiga dröm är i Karlstad och Örebro denna veckan...

Igår körde jag bil genom hela stan för första gången. Apkul! Klockan var mellan 20 och 24 en söndagkväll så lagom lite bilar. Men Slussens logik måste jag anse vara obefintlig. Av tre försök lyckades jag komma ut på helt fel håll två gånger. Och den tredje, lyckade, körningen innebar dubbla varv i karusellen, på olika plan.

Nu ska denna lätt grisrosa och solstingade yngling sova. Godnatt!

RSS 2.0