Häppi prajd!

Happy happy alla barn.

Längesen? Jorå.

Nurå? Jarå. Pride.

Pride pride pride hela veckan lång. Livet är hårt, jobba 07, bre mackor hela dagarna, sova bort eftermiddagarna och festa bort kvällarna.

Igår sjöng jag gospel med Rainbow Gospel. Queerigt och prestigelöst. KUL! Kanske börja. Vad gör man inte?

Ja vad gör man inte?? Idag såg jag Bonde-söker-fru-Peter och Anki Bagger framföra årets Pridelåt. Skamligt. Skämmigt. Huja. Och sedan minglade vi vidare bland bögar och flator och allt krafs däremellan.

För två veckor sedan var det Arvikafestivalen. Underbart! Fantastiskt! Men sannerligen som ett parallellt universum. Acklimatiseringen tog tid och det kändes som den mentala bakfyllan inte skulle gå över. Men så gjorde den det. Och vips in i nästa festival...

Tre hela dagar kvar i Stockholm, sedan ner mot Österlen igen. Återvända till bakelserna.

Det var allt, så ser det ut, så får det vara, nu måste jag sova. Klockan ringer 05.55.

Kvällsbakelse 7/7: vaniljkupol

Vaniljbavaroise fylld med jordgubbsbrulé och mandelbotten, sprayad i vit choklad.

 

Alltså sprayad! Med en typ Black&Dekker sprutlackeringsmaskin. Med vit choklad. Alltså samma finish som Vickan och prins Daniel hade.

 

Och det var jag som sprayade!

 

Exakt så här såg det ut, förutom en detalj då: att idag var det jag som stod för maskinhanteringen och inte Jonas som gjorde det förra veckan.



Efter jobbet idag har jag badat på kallt bassängbad med min fina Köpingebrosläkt. Nu är jag 100% slut och somnar. Godnatt.


Grattis mormor!

Litegrann i efterskott. Hon fyllde faktiskt år i lördags. Mamma och jag var där, som ett delmål i vår lilla helg av skavfötter, strand och stugbesök.

Här är min fina mormor, och morfar i förgrunden:

Mormor är alltså bakom den fantastiskt vackra duken, från hennes fantastiskt välfyllda linneskåp. Tyvärr har jag ännu inte nått den ålder när jag har duk på bordet, men den var fin!


Och här är alltså själva mormor:



Nu är klockan snart halv tio. Och jag tänkte gå och lägga mig. Börjar 06 imorgon och är typ helt slut...


Mammamyspys

Så har jag fått äran att byta rum. Inte längre dubbelsäng och våningsäng, men numera har jag fönster!

I bilden nedan: min mor på besök! Och kalsonger på spegeln för jag har tvättat men allt hann inte riktigt bli torrt.... och inuti spegeln är mamma igen.

Här kommer vi skava fötter och synka snarkningar inatt. Mysplysch.

Natti natti!

Kvällens dessert:

Rabarberdröm, en kompott på rabarber och jordgubbar med kesellamousse ovanpå för att komplettera den söta kompotten. Mums. Och med ett kapsejsat vaniljhjärta till det.

Desserten bygger på tårtan med samma namn som kusin Karin vann tävlingen Skånes godaste tårta för några år sedan. Hon kan min kusin!

Nu ska jag kolla Allsången på svtplay. Måste ju se hur Carola skötte sig.

Mina väninnor har rest vidare


Så checkade jag ju in så i söndags. Österlens gästhärbärge, eller som vi från bygden säger: "Gästis". Det rummet jag hade bokat, på ca 8 kvm, var inte städat än så denna veckan får jag ha ett större rum. Så nu huserar jag över en egendom med två enkelsängar, en våningssäng och två fåtöljer. Skönt. 

Synd bara det ligger i källaren, men ett litet fönster har jag åtminstone...

Och också lite synd att alla avloppsrör passerar mitt rum på väg till bajsets sista hållplats. Men ingen går ju på toa mitt i natten åtminstone...

Igår var jag med på spontan syjunta med två madamer från Trollhättan, för andra kvällen i rad. De satt och stickade och jag sydde paljetter på en t-shirt och så tittade vi på en deckare och pratade om Österlenpärlor. Så mysigt så. Tyvärr åkte de vidare i förmiddags.

Frukosten, se där den ingår! Mycket mysig och puttinuttig. Som jag gillar det. 

Men nu är det snart läggdags, så först en liten nattfika.

Morotskaka från Olof Viktors, på mitt lite organiserat kaosiga avlastningsbord.

RSS 2.0