Dagens musiktips:

Sen du for så min spegel glömt bort hur du ser ut 
Nu får den aldrig se dig
Telefonen har glömt bort hur du lät
och ingen talar längre om dig med mig
Alla har glöööömt
Men inte jaaaag
För varje ensam natt så minns jag meeeer
Alla har glöööömt
Men inte jaaaag
Jag påminns om dig av snart allt jag ser


Kom på tredje plats 1967. Delad trea alltså.

Ur kvällens spellista:

Robyn: Cobrastyle
Daft Punk: Harder faster stronger
Markus Krunegård: Jag är en vampyr
Kraftwerk: Das Model
Towa Carsson: Alla har glömt

Godnatt och nästan godmorgon

Snart sova.

Snart vakna.

Jobba. Pepparkakssäsong från och med imorgon.

Sen sova lite till.

Sedan bereda mig på invasion av minimal lägenhet. Inflyttningsfest med tema Bullfest imorgon.

Bullar, kakor, saft och mjölk. Möjlighet till spetsad saft. Möjlighet till spetsad mjölk också. Men jag undviker nog. Inte möjlighet till spetsad bulle.

Håller som bäst på att släppa ut kartong ur hjärnan. Suttit med skalpell och papperslim hela dagen. Och hela kvällen. Jävla tak.

Hatar tak.

Fittjas arkitekt är en gullig gubbe på 90 bast. Han berättar om sitt liv och sjunger trivsamma sånger när han håller föreläsning.

Glögg för femte gången på sex dagar idag. Blossas årgång 04 Vinteräpplen, samt Blossa spetsad med rom bäst hittills. Och ångande varm ska den vara, annars ingen mening. Alkoholen ska sprida sig i luften och tåra ögonen och pirra i näsan och förmultna hjärnan när man luktar.

Slut på dagens inblickar i mitt liv.

Tänk om bara internet kunde krascha någon gång...

Grammofonskivor, parabolantenner och frimärken. Istället för Ipodar, digitaltv och fulla mailboxar. Knastrande ljud och brusiga bilder, men ingen stress!

Och framför allt: inga jävla ritningsprogram att sitta och stånka vid i en kall datasal i en kall skola i en kall värld!

Det sa bara klick!

Så var snön borta igen. Högsommarvärme här idag så tö tö tö. Men så här såg det ut i måndags när jag pulkade:





Ok den nedersta är väl knappast pulka i och för sig. Men blir man barn på nytt så blir man.

Nu ska jag sätta upp en jullampa:D

Hjälpen finns nära!

Vilken tur jag har! Om nöden någonsin skulle drabba mig, så finns det hjälp nära! Jag såg idag att de till och med huserar i samma byggnad:


Lägesrapport

Solen har gått ner och min hjärna har omformats till en flytande massa. Nu har den drivit runt planlöst på internet en stund, men ska snart med en snara dras tillbaka till skolarbetet. Senare ikväll ska den få snurra runt ordentligt och skaka sig loss från all kvarvarande vettighet på lindy-hop-lektion. Om någon glömt hur det ser ut:

http://www.youtube.com/watch?v=mTg5V2oA_hY

Om än kanske något långsammare när jag dansar...

Varför inte? När kreativiteten väl flödar...

Pulka igår. Samt i förrgår. Samt på lunchen igår, i en fådd stjärtlapp i backen bredvid Stadsbiblioteket.

Men det var inte det jag skulle säga. Nej detta: jag har golvyta! Ca 2 kvadrat som man kan snurra runt på och göra piruetter eller vad man nu skulle vilja. Fick ett flyttryck när jag kom hem från pulkaåk i förorten igår, vid 23-tiden. Så började bygga ihop tv-bänkar, flytta soffor och bära bokhyllor. Och hoppas att jag inte dragit på mig allt för många fiender i huset...

Martin, för din skull en extra bild på pepparkak:

Erik och en lätt bajsad ängel.

Förresten nu snöar det. Och det är dags för mig att pulsa till skolan i snöskor och fårskinnspäls.

Husbak

Okej, att jag bakar en kaka en lördagskväll är väl inte någon sensation. Igår bakade vi dock ett hus, förberedelse till Arkitekturmuséets årliga tävling.

Blev mjöligt, kladdigt, trångt och underbart. När det var dags att sätta ihop blev det också sockerklibbigt och lätt knäckigt. Hur huset blev avslöjas inte än, delvis pga hemlighetsmakeri och delvis pga kassa bilder. Vi har nog litegrand att slipa på fortfarande också...

Men en liten detalj kan jag bjuda på. Erkänn att man riktigt kan känna pepparkaksdoften och smulorna under sockorna...


Ge och ta, ge och ta.

Någon som har bra tips på nybörjarlåtar på dragspel? Får till I denna ljuva sommartid helt okej, men den känns konstig nog en aning inaktuell....

I gengäld kan jag ge ett stort avslöjande: jag har kört fast i ritandet av planer i skolan, och min krasse har torknat. Anteckna anteckna.

Första julförberedelsen!

Första förberedelsen var faktiskt ett möte. Efter skolan träffade jag en arbetsgrupp på ett café nära skolan. Det var jag, Cesilia, Freja och Lily. Alltså fyra arkitektstudenter.

Vi hjärnstormade, diskuterade vissa förslag vilt, slopade annat friskt. Nötte våra hjärnceller mot varandra och klurade. Skrev, skissade, strök och ändrade.

Inget beslut dock . Lunchmöte imorgon igen. Det är ett hårt jobb att arbeta fram ett förslag till Arkitekturmuséets årliga pepparkakshustävling. Och nu snackar vi ju bara konceptet!

Var bor jag?

Jo jag har en lägenhet i en 25-våningars stuga på Södermalm. Det vet ju förhoppningsvis i alla fall jag. Men jag kom på, då jag gick en promenad runt kvarteret (dagens pärs) att jag inte lagt upp några bilder från flytten.

Först och främst en rungande applåd och några champagnepoppande korkar till Kennet, som lyckades galant med tetris-uppföljaren "Få in alla Eriks ganska många prylar i ett ganska litet släp":



Sedan tog vi hissen (jo) upp till lägenheten. Vy mot "köket" (dvs ena väggen av rummen snarare):



Ganska tomt. Vilket det fortsatte vara i ca 2 minuter, varefter det snabbt fylldes till bredden av bråte, och omöjliggjorde boende första natten.

Efter några dagar var fönstrena fortfarande inramade av lådor:



Slutligen lite bakgrundsfakta. Skatteskrapan byggdes 1959 och var då Sveriges högsta byggnad. Och ack så vacker, enligt denna bilden från 1981 (nej jag har inte tagit bilden):



Huset är även idag en av världens högsta byggnader, vilket framgår av diagrammet nedan:



Slut för idag tack för idag.

Nähä. Friskförklara mig bara! Visst gör det!



Gårdagens stora inköp. Totalt meningslöst.

En liten plastpinne med display som imorse sade åt mig att jag var väldigt fullt frisk!

Men jag tror inte riktigt på honom. Stannar hemma en dag till och vitaminproppar med juice och gurka. Gott gott. Andra tips för att förbättra ett av världshistoriens sämsta immunförsvar?


Nyårsafton borde vara given...

Jag vet inte vad de firade, men någon på Kungsholmen ville skjuta av några raketer igår. I ca tio minuter stod jag i fönstret och tittade. Helt okej vy:


...men biljetterna är redan bokade så det blir nyår söderut i år också (nej inte Maldiverna eller Kanarieöarna, lite mer norrut än det). Får satsa på att stå här en annan kväll när det fyrverkerias lite. Vilka dagar är det egentligen? Valborg? Nobeldagen? OS-invigningen?

Måste skaffa ny hobby...

Nej så värst kul är det väl ändå inte...

Man blir trött i kroppen, man kan få ont i huvudet. Man får dålig kontakt med omvärlden då man spenderar lång tid hemma i lägenheten.

Och man riskerar kraftig överdosering av tv-repriser.

Nej nu får det vara slut. Fjärde gången gillt denna hösten. Sedan ska jag minsann sluta ha feber.

Prosit.

Ahhh. Hemma.... ...

Vad tusan! Något i denna världen är inte som det borde. Trodde jag skrev detta i onsdags, men det gjorde jag tydligen inte...


Ahhh. Hemma.... Innan tio!

Delkritik i skolan denna veckan. Dvs lärarna vill gnälla lite på grejer man ska tänka på nu halvvägs in i projektet. Dvs man ska ha producerat diverse ritningar od så de har något att fokusera sitt gnäll på. Dvs detta är vad mina näthinnor skådat mesta delen av min vakna tid senaste veckan:



Lägg märke på märket på middagen till höger. Euroshopper. Fulmüsli! Vilket öde!

Igår valde jag dock att äta en annan middag. En (1) kanelbulle. Den var dock snarare en limpa och gav enorm mättnadskänsla och ett utmärkt näringsintag. Hmm...

I två små flytande Muminstugor.


Det luktade lite rök.

Men den flöt fram skönt.

Östersjön fick oväntat besök igår. Sju glada, men lite lördagströtta arkitektstudenter i en flytande dubbelstuga. Bastade, badade och grillade. Och flöt fram längs miljonvillorna i Nacka. Längs de trädbevuxna stränderna i Orminge.

Det var helt fantastiskt! Skönt, lugnt och grymt mystiskt och en aning bisarr känsla.

Vattnet var dock en aning friskt.


Hoppsan. Tillbaka i tiden lite.

Oj. Hade skrivit men datorn ville visst inte samarbeta så detta lyckades inte publiceras. Från i torsdags sen kväll:

Mysko mysko. Men bra bra.

Var på en spelning ikväll. En snudd på smockfull klubblokal. På scen tre män med
1: några keyboards
2: ett elektroniskt trumset
3: en enorm xylofon
4: ett dragspel

Dvs världshistoriens coolaste instrument!

Ungefär så här såg det ut:

http://www.youtube.com/watch?v=LyhrvBnYfdw&feature=related

Fast nu hade han som spelade dragspel snarare en Svenne Hedlund-frilla.

Så var det det här med tidsuppfattning...

Datorn är igång hemma nu! Det tog ca en och en halv minut.


Eller kanske snarare tre kvart. Om man räknar med den tid jag har slagit ihjäl vid mail, facebook och bilder från kameran...


Jag är inte först!

Okej, jag hade skägg för några veckor sedan, Men det var ju faktiskt dvärgskägg.

Och jag har faktiskt köpt lite glögg. Men jag har inte smakat!

Jag har dock inte satt upp några jullampor! Även om snacket har gått och dreglet börjat småsippra...

Här är någon som inte orkade vänta:


I ett studentfönster på Lappkärrsberget.

Några hundra år tillbaka...

Nja kanske inte riktigt. Men på grund av vissa saknade sladdar och viss avsaknad av ork inför installation, så saknar mitt hem både tv och dator för tillfället. Istället ägnar jag höstkvällarna åt knyppling och korsord och korvstoppning och skördetröskor. Samt inser hur läskigt beroende man är av grejer med skärm.

Datorn går ganska bra. Kollar mejlen en gång om dagen och inser att jag faktiskt inte går miste om några viktiga nyheter. Men tv? Vad gjorde man som singel innan den var uppfunnen? Det märktes tydligast i söndags: saknade familjen som just lämnat stan, saknade korridoren och gemensamma middagar, och saknade bakgrundssorl och mållöst zappande. Sorgligt hur en saknad eladapter kan förändra livet!

På tal om inget och allt, flytten gick bra. Vi var väl lite sega, mamma, Martin och jag, och väcktes av att släpchafför Kennet stod utanför huset. Sen hivades alla mina dyrbara respektive meningslösa ägodelar ner i flyttkartonger och skapade ett intressant pussel när vi väl hade kommit fram till den lilla ettan 45 meter över Götgatan.

Nu har jag hittat besticken så jag slipper äta mjölklös gröt med grillgaffel.

Samt köpt mjölk så jag slipper äta mjölklös gröt.

Livet börjar alltså ordna in sig i lite normala mönster igen.

Nu ska jag rita ritningar med ett glas vin från onsdagsbaren bredvid skisspappret.

RSS 2.0