Ett av världens sju underbakverk.

Trampa trampa trampa. Jag cyklar som en galning, idag blev det en tur till Ystad igen. För Systembolaget. Inför Midsommar. Samma plan hade ungefär resten av södra Sverige...

Men det var inte det jag skulle ta upp idag! Nej, istället en liten snabbgenomgång på några saker jag har övat på såhär min första vecka som konditor:

1. Knäcka ägg. Satan vad jag knäcker snabbt! Två handsgreppet med ett ägg i var hand går bättre och bättre och med några hundra knäckta ägg om dagen så kommer jag bli en fena på att knäcka och värpa och ruva.

2. Mousse. Vilket är lite Olof Viktors grej. Moussetårtor i olika former med olika smaker och färger. Mycket härligt fluffande och vevande med armen ner i geggan.

3. Bärdeko. Plupp plupp plupp så blir några blåbär/jordgubbar/hallon pricken över i:et!

4. Kavla mördeg i kavlingsmaskin. Nja. Gick inte så bra. Det sprack och fastnade och kletade och ramlade på golvet. En punkt med utvecklingsmöjligheter!

Så, en bild på lite gott.

Tv: mousse på röda vinbär, med mandelbotten och limecurd. Th: "Festival", mjölkchokladmousse på chokladbotten.

 

Gott gott gott gott gott.

 

För övrigt har jag putsat frillan. Lånade en trimmer av min kusinman (heter det så), bara för att putsa lite lite på sidorna och i nacken. Och helt plötsligt såg det ut såhär:



Med tanke på att jag klippte mig förra veckan, har jag något hår kvar??? Ja, jo det ser nog värre ut än det är... Säger jag, trots att jag inte lyckats se hur min egen nacke ser ut nu.....

Snipp snapp, glad midsommar!


Rent runt örat.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0