Mathörnan: 70-talsfavoriter
Mamma och jag har suttit flera timmar idag och kollat igenom hennes låda med recept som hon skaffade när hon flyttade hemifrån på slutet av 70-talet. Jag fattar inte riktigt. Åt man verkligen sånt? Ledsen, alla som levde och mådde gott på den tiden, men mycket såg rent förskräckligt ut. Och ägg, det var typ hårdkokt ägg i säkert varannat recept! Visst gott, men kanske lite tråkigt i längden?
Här kommer de allra mumsigaste godbitarna (varning till alla med dåliga magar):

Hela lådan med en smaskig ärtor-och-ägg-aladåb...

Våffelmackor och nån skinkgrej drunknad under tomatsås.

En fräsch pastasallad på snabbmakaroner, och en slajmig spagetti-ring med fyllning på burk-grönsaker.

Mer kokta ägg! Och en underbart överraskande köttbullebulle.
Här kommer de allra mumsigaste godbitarna (varning till alla med dåliga magar):

Hela lådan med en smaskig ärtor-och-ägg-aladåb...

Våffelmackor och nån skinkgrej drunknad under tomatsås.

En fräsch pastasallad på snabbmakaroner, och en slajmig spagetti-ring med fyllning på burk-grönsaker.

Mer kokta ägg! Och en underbart överraskande köttbullebulle.
Kommentarer
Trackback